Month: May 2017

Kuvernöörin toukokuun kuukausikirje

Nuorisopalvelu on toukokuun teema

Nuorisovaihto on ollut perinteisesti piirimme lippulaivatuote. Nuorisovaihtoon on piiristämme lähtenyt vuosittain reilu 30 nuorta ja saman verran nuoria on tullut meille vaihtoon. Nuorisovaihtoa täydentää rotex-toiminta, aiemmin vaihdossa olleet nuoret. Nuorten saralla oli merkittävää, että Turun Rotaract-klubin toiminta saatiin taas käynnistettyä. Klubi aloitti vuoden alussa 26 jäsenen voimin aktiivisella otteella. Turun lisäksi Rotaract-klubi toimi piirissämme Porissa. Tässä haastetta jatkossa muille paikkakunnille. Käynnistäkää uusia Rotaract-klubeja paikkakunnallanne.

RI:n tulevan presidentin Ian Riseleyn vierailu Suomeen

RI:n tuleva presidentti Ian Riseley ja vaimonsa Juliet vierailivat Suomessa 18-21.5. Vierailun tiimoilta oli järjestetty erilaisia tilaisuuksia ja Riseley oli jo etukäteen ilmoittanut, että hän haluaa tavata mahdollisimman monta rotaria vierailunsa aikana. Päätapahtumat olivat Tuusulassa ja Tampereella. Itselläni oli ainutlaatuinen tilaisuus toimia vierailun ajan vaimoni Marikan kanssa Riseleyn pariskunnan avustajina. Vietimme tuon kolme päivää tiivisti heidän kanssaan. Mitä paremmin opin Ian Riseleytä tuntemaan sitä vakuuttuneempi olen siitä, että meillä rotareilla on ensi vuonna erinomainen presidentti, joka on valmis kuuntelemaan ja kannustamaan rotareita aktiiviseen toimintaan. Riseleyn teema ensi vuodella on Making a Difference. Muutosta kaipaamme, sillä vaikka jäsenyyden vahvistamiseen on panostettu, on jäsenkehitys ollut lievästi negatiivinen.

Alun perin Riseleyn käynnin tarkoitus oli kannustaa meitä miljoonan taalan hankkeessa. Valitettavasti olemme jäämässä kauas tavoitteesta, ja keräyssumma meidän piirissä näyttää asettuvan aikaisempien vuosien tasolle 70-80 000 dollarin luokkaan. Tällä hetkellä olemme vasta 50 000 dollarissa, mutta perinteisesti lahjoituksia on tehty eniten kesäkuussa. Kannustankin nyt niitä klubeja, jotka eivät ole vielä lahjoittaneet, tekemään lahjoituksen ennen rotaryvuoden loppua niin, että kaikki klubit lahjoittaisivat vähintään 30 dollaria jäsentä kohti.  Muistutan myös kunniamaininnasta niille klubeille, jotka lahjoittavat 100 dollaria jäsentä kohti ja klubeille, joissa jokainen rotari lahjoittaa jotakin (100 %:nen EREY-klubi).

Itse olen lähdössä ensi viikon lopulla Atlantan Rotaryn maailman kokoukseen. Rohkaisen teitä pitämään mielessänne mahdollisuuden osallistua kerran elämässänne vastaavaan. Kokemus on sen arvoinen ja luo uskoa Rotaryn menestykselle. Kahden vuoden päästä maailman kokous on meitä lähellä, Hampurissa.

Toivotan kaikille piirimme rotareille oikein hyvää alkukesää!

 

Pentti Aspila
Kuvernööri, rotarypiiri 1410

Kuvernöörin toukokuun.kk-kirje.2017.05f

D 1410 läsnäoloraportti maaliskuu 2017 

Lahjaksi taidetta

Hyvät rotarisiskot ja –veljet!
Nyt on hieno mahdollisuus hankkia lahja kevään ylioppilaalle, lahja itselle, syntymäpäivälahja ystävälle tai taidetta toimiston seinälle.

Turku Samppalinnan klubin jäsen kuvataiteilija Hanna Varis on suunnitellut ”JUHLA”- nimisen grafiikkansa pohjalta rotareille oman version, jossa oikeassa alakulmassa näkyy osa rotaryratasta.
Koko sarjan painosmäärä on 100 kpl, SUOMI 100- juhlavuoden kunniaksi. Todellinen keräilyharvinaisuus siis! 

Teoksen voi suoraan tilata Hannalta: hanna.varis@hannavaris.com tai 050-63503. Ilmoitathan tilauksen yhteydessä klubisi nimen😊.

Teoksen normaali galleriahinta kehystettynä on 250 euroa. Hinta rotareille on vain 180 euroa, josta menee 50 euroa rotarysäätiön vuosirahastoon ostajan henkilökohtaiselle tilille. Samppalinnan klubi laskuttaa ja hoitaa maksut säätiölle.

Turun alueella teoksen voi noutaa kehystäjältä: Lindewall, Kauppiaskatu 3, Turku. Lähetysmaksu kotimassa särkyvänä postina postitse tai Matkahuollon kautta on 15 euroa . 
Ohessa on kuva itse teoksesta sekä kehystetystä työstä (koko 27×42,5).

Terveisin
Erja Vihervaara, Turku Samppalinnan rk

PS. Hannan muita töitä on nähtävänä täällä http://hannavaris.com/services/

EndPolioNow -golfkisa Yyterissä 6.9.2017

Hyvä rotariystävä,

Järjestämme taas hyvän suosion saaneen, leppoisan EndPolioNow -golfkisan Yyterissä 6.9.2017.Yhteislähtö klo 10.00, ilmoittautuminen klo 8.45–9.15, jonka jälkeen lähtöbriifaus. 

Parhaat pelaajat palkitaan ja sen lisäksi arvotaan jokaiselle pelaajalle yllätyspalkinto. Osallistumismaksu on 30 € sisältäen green feen sekä palkintojen arvontalipukkeen.

Tule mukaan polion torjuntatyöhön!

Kisan tuotto lahjoitetaan PolioPlus-rahastoon.

Ilmoittautuminen sähköpostilla tauno.loven@pp.inet.fi tai tekstiviestillä 050-546 5705 (kerro myös seura ja tasoitus) viimeistään 29.8.2017.

Kerro ilmoittautuessa, mikäli haluat pelata tietyn henkilö(ide)n kanssa. Voimme järjestää enintään neljän hengen ryhmiä.

Peliryhmät ja lähtöväylät ilmoitetaan sähköpostilla 4.9.2017.

Tervetuloa!

 

Meri-Porin Rotaryklubi r.y.
Tauno Lovén

Rotarysäätiöasiamies
Tel. +358 50 546 5705