Kategori: AG

RLI-koulutus alkaa keväällä!

Rotary Leadership Institute (RLI) aloittaa piirin 1410 rotarien koulutuksen keväällä 2017. Kyseessä on kolmipäiväinen koulutus eli 4.3. Turussa Kristillisellä opistolla, 18.3. Turussa Scandic Juliassa  ja 8.4. Kemiössä Ravintola Galaxyssä. RLI on rotarypiirien yhteinen johtajuuden ja rotarytoiminnan kehittämisohjelma. Siinä käytetään vuorovaikutteista työskentelyä pienissä ryhmissä, tavoitteena sitouttaa rotareita ja vahvistaa klubeja. RLI etenee kolmella tasolla, ensin minä rotarina, toisena rotaryklubini ja kolmantena laajeneva rotarymaailmani.

1410-rli-esite

esite-pp

Kolmen tason ketjujen vaihto Forssassa

Tervetuloa DG:n, AG:n (alue 5) ja Forssan klubien presidenttien KETJUJEN VAIHTOON

Hotelli Scandic Forssan yläkertaan (Hämeentie 7, Forssa) 16.6.2016 klo 18 alkaen.

Vaihdamme piirikuvernöörin, aluekuvernöörin (alue 5) ja Forssan sekä Sepänhaan klubien presidenttien ketjut samassa tilaisuudessa. Ketjujen vaihdon jälkeen nautimme illallista.

Sydämellisesti tervetuloa tilaisuuteen. Ilmoittautuminen 3.6.2016 mennessä osoitteeseen heidicaven@gmail.com.Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla illalliskortti, 34 €, Forssan Rotaryklubin tilille FI36 5025 0220 0487 71 viimeistään 9.6.2016 viitteeksi ketjut2016/osallistujien nimet.

Pukeutuminen: smart casual

Lisätiedot: www.forssarotary.org/ohjelma

Chilillä höystetty katkarapuhyydyke
Graavilohi ja tartarkastike
Kananmunat anjovismajoneesilla
Porotortillarullat
Hedelmäinen vihersalaatti savulohella
Broileripastasalaatti currymajoneesilla
Leivät ja levitteet

* **

Sitrusvoissa paistettua kuhaa
Ylikypsää porsaankasleria ja tummaa sipulikastiketta
Kuorrutettua uunitomaattia
Kermaperunaa

* **

Mustikka-valkosuklaajuustokakku
kahvi / tee

DG_AG_pres_Kutsu_Forssa

Näytä ympäristöllesi että olet Rotary

On monta tapaa näyttää Rotarius, perinteisestihän olemme hiljaa puurtaneet hyvien aatteiden ja tekojen kanssa ja ehkä jossain pienellä sivun alamarginaalissa on ollut naurettavan ja säälittävän kokoinen maininta siitä, että tämänkin teon teki paikallinen Rotaryklubi. On aika kääntää julkisuus nykyaikaan ja näkyväksi, meillä on alati kasvava joukko piirimme Facebook sivuilla ja muutama jopa löytyy Twitteristä – hyvä niin ja jatketaan sitä kasvuntietä.

ylpeä jäsen

Voimme myös henkilötasolla ulkoisesti näyttää jäsenyytemme , siihenkin on monta tapaa. Hyvä aloitus on, että kannamme Rotarypinssiä rintapielessä aina kun liikumme jossain ihmisten seassa. Kokemuksesta tiedän, että usein keskusteluyhteys aukeaa juuri tuon Rotarymerkin ansiosta. Oma ajoneuvo on myös hyvä merkitä Rotarymerkillä , siihen löytyy useita eri vaihtoehtoja, on takaikkunaan tulevaa tarraa tai maskiin tulevaa metallista klubimerkkiä. MGB V8

Tapoja on siis monia ja vain mielikuvitus on rajana. Olen Rotary ja ylpeä siitä . Erik DGN

Posted in AG

Nyorganisering av distriktsrådets (1410) biträdande guvernörernas och kommittéordförandens arbetsuppgifter 2015-16

Godkänd i Distriktsråds möte 25.8.2015

DGE

Distrikt 1410 DGE drar förutom förpliktelserna som nämns i Rotary handboken vårt distrikts kommittéer ( IT- , medlemskap-,PR-kommittéerna), dvs. kallar ungefär varannan månad kommittéernas ordföranden  till ett möte för att uppdatera kommittéernas situation och göromål. Det är ytterst viktigt att DGE ser till att tidtabellerna och uppgifterna som guvernören gett utförs enligt givna direktiv.
DGE bör vid behov ta ställning till om kommittéernas nödvändighet, och vid behov föreslå grundande av nya kommittéer.

DGN

Distrikt 1410 DGE drar förutom förpliktelserna som nämns i Rotary handboken de biträdande guvernörernas möten, vid vilka i sin tur AG:na  rapporterar om situationen i sina klubbar. Målet är att dessa möten skall hållas med ca. 3 månaders intervaller. Ett e-mailmöte kan anses vara ett möte.
DGN bör vid behov påminna klubbpresidenterna om förfallodagarna.
Ifall det visar sig att det bland de nya presidenterna uppstått ett skolningsbehov, bör saken tas upp i distriktrådet.
Målsättningen med mötena är att, när dessa möten hållits under några år, man kan bra bilda sig en genuin uppfattning  hur en klubb fungerar- eller fungerar den.
Guvernören bör se till att  direktiven som delats till AG:na kommer till DGE:s kännedom.

Mötena

Ifrågavarande möten kan hållas som vanliga möten, även ett elektroniskt ”skype-aktigt” möte duger, och är t.o.m. att rekommendera.
Mötena kan även planeras att hållas i samband med distriktets gemensamma tillställningar, som
–    Höstseminariet
–    Distriktsledningsmöte
–    PETS
–    Distriktskonferensen
Det är skäl att även fundera på användningen av Facebook och annan elektronisk informationsförmedling.

Arrangemangets målsättning

Målsättningen med arrangemanget är i första hand att försäkra, att
–    Vi effektiverar vårt distrikts verksamhet och undviker eventuella situationer där distriktets ledning inte vet vad som sker eller håller på att ske på fältet, som exempel kan vi ta en klubbs verksamhets upphörande,
–    När en ny DGN väljs ,  kan det vara möjligt att hen inte har biträdande guvernörs erfarenhet, så via dessa arrangemang ges hen bättre möjligheter att bekanta sig med detta, för distriktets ytterst viktiga område, dvs. fungera mellan klubbarna och distriktsledningen, innan DG uppgifterna påbörjas.
–    När en ny DGN utses och kommer underfund med att hen inte tidigare haft att göra med distriktets olika kommittéer just alls
–    Undvika överraskningar, situationer som möjligen redan varit i vissa rotarianers kännedom, men informationen inte har förmedlats till guvernören
–    Man strävar till att fördela guvernörens arbetsbörda mellan distriktets nyckelpersoner

Rapportering