Kategoria: AG

RLI-koulutus alkaa keväällä!

Rotary Leadership Institute (RLI) aloittaa piirin 1410 rotarien koulutuksen keväällä 2017. Kyseessä on kolmipäiväinen koulutus eli 4.3. Turussa Kristillisellä opistolla, 18.3. Turussa Scandic Juliassa  ja 8.4. Kemiössä Ravintola Galaxyssä. RLI on rotarypiirien yhteinen johtajuuden ja rotarytoiminnan kehittämisohjelma. Siinä käytetään vuorovaikutteista työskentelyä pienissä ryhmissä, tavoitteena sitouttaa rotareita ja vahvistaa klubeja. RLI etenee kolmella tasolla, ensin minä rotarina, toisena rotaryklubini ja kolmantena laajeneva rotarymaailmani.

1410-rli-esite

esite-pp

Kolmen tason ketjujen vaihto Forssassa

Tervetuloa DG:n, AG:n (alue 5) ja Forssan klubien presidenttien KETJUJEN VAIHTOON

Hotelli Scandic Forssan yläkertaan (Hämeentie 7, Forssa) 16.6.2016 klo 18 alkaen.

Vaihdamme piirikuvernöörin, aluekuvernöörin (alue 5) ja Forssan sekä Sepänhaan klubien presidenttien ketjut samassa tilaisuudessa. Ketjujen vaihdon jälkeen nautimme illallista.

Sydämellisesti tervetuloa tilaisuuteen. Ilmoittautuminen 3.6.2016 mennessä osoitteeseen heidicaven@gmail.com.Ilmoittautuminen vahvistetaan maksamalla illalliskortti, 34 €, Forssan Rotaryklubin tilille FI36 5025 0220 0487 71 viimeistään 9.6.2016 viitteeksi ketjut2016/osallistujien nimet.

Pukeutuminen: smart casual

Lisätiedot: www.forssarotary.org/ohjelma

Chilillä höystetty katkarapuhyydyke
Graavilohi ja tartarkastike
Kananmunat anjovismajoneesilla
Porotortillarullat
Hedelmäinen vihersalaatti savulohella
Broileripastasalaatti currymajoneesilla
Leivät ja levitteet

* **

Sitrusvoissa paistettua kuhaa
Ylikypsää porsaankasleria ja tummaa sipulikastiketta
Kuorrutettua uunitomaattia
Kermaperunaa

* **

Mustikka-valkosuklaajuustokakku
kahvi / tee

DG_AG_pres_Kutsu_Forssa

Näytä ympäristöllesi että olet Rotary

On monta tapaa näyttää Rotarius, perinteisestihän olemme hiljaa puurtaneet hyvien aatteiden ja tekojen kanssa ja ehkä jossain pienellä sivun alamarginaalissa on ollut naurettavan ja säälittävän kokoinen maininta siitä, että tämänkin teon teki paikallinen Rotaryklubi. On aika kääntää julkisuus nykyaikaan ja näkyväksi, meillä on alati kasvava joukko piirimme Facebook sivuilla ja muutama jopa löytyy Twitteristä – hyvä niin ja jatketaan sitä kasvuntietä.

ylpeä jäsen

Voimme myös henkilötasolla ulkoisesti näyttää jäsenyytemme , siihenkin on monta tapaa. Hyvä aloitus on, että kannamme Rotarypinssiä rintapielessä aina kun liikumme jossain ihmisten seassa. Kokemuksesta tiedän, että usein keskusteluyhteys aukeaa juuri tuon Rotarymerkin ansiosta. Oma ajoneuvo on myös hyvä merkitä Rotarymerkillä , siihen löytyy useita eri vaihtoehtoja, on takaikkunaan tulevaa tarraa tai maskiin tulevaa metallista klubimerkkiä. MGB V8

Tapoja on siis monia ja vain mielikuvitus on rajana. Olen Rotary ja ylpeä siitä . Erik DGN

Kategoriassa AG

Piirineuvoston (1410) apulaiskuvernöörien ja komiteoiden puheenjohtajien töiden uudelleenjärjestely 2015 – 16

Hyv. Piirineuvoston kokouksessa 25.8.2015

DGE

Piirin 1410 DGE vetää Rotaryn käsikirjassa mainittujen velvoitteiden lisäksi piirimme komiteoita  (tietotekniikka-, jäsenyys-, suhdetoiminta – PR-komiteat), eli kutsuu noin joka toinen kuukausi komiteoiden puheenjohtajat kokoukseen päivittääkseen komiteoiden tilanteet ja tekemiset. DGE:n on hyvin tärkeätä huolehtia siitä, että kuvernöörin antamat aikataulut ja tehtävät suoritetaan annettujen ohjeiden mukaisesti.
DGE:n on otettava kantaa tarvittaessa komiteoiden tarpeellisuuteen ja tarvittaessa ehdotettava uusien perustamisesta.

DGN

Piirin 1410 DGN vetää Rotaryn käsikirjassa mainittujen velvoitteiden lisäksi apulaiskuvernöörien kokouksia, joissa puolestaan AG:t raportoivat klubiensa tilanteista. Tavoite on pitää näitä kokouksia noin 3 kk:n välein. Kokoukseksi katsotaan sähköpostikokous.
DGN:n on tarvittaessa muistutettava klubipresidenttejä eräpäivistä.
Mikäli uusien presidenttien osalta on havaittavissa koulutustarvetta, on asia otettava esille Piirineuvostossa.
Kokouksien tavoite on, että kun näitä kokouksia on kertynyt muutamien vuosien ajan, voi hyvin saada sen ihan oikean kuvan kuinka klubi toimii – vai toimiiko se.
Kuvernöörin on huolehdittava siitä, että AG:lle annettu ohjeistus tulee aina DGN:lle tiedoksi.

Ao. kokoukset

Kyseinen kokous voidaan pitää normaalina kokouksena, myös sähköinen skype-tyyppinen kokous kelpaa, ja on jopa suositeltavaa.
Kokouksia voi myös kohdistaa piirin yhteisiin tilaisuuksiin, kuten
– Syysseminaari
– Piirijohtokoulutus
– PETS
– Piirikonferenssi.

On syytä miettiä myös Facebookin tai jonkun muun sähköisen tiedonvälityksen käyttömah-dollisuuksia.

Järjestelyn tavoite

Tämän uuden järjestelyn tavoite on ensinnäkin varmistaa, että
– tehostamme piirimme toimintaa ja vältämme mahdolliset tilanteet, jolloin piirin johto ei tiedä mitä kentällä tapahtuu kyseisellä hetkellä, tai on tapahtumassa, esimerkkinä olkoon klubin toiminnan lopettaminen,
– kun uusi kuvernööriehdokas DGN valitaan, niin voi olla mahdollista, että hänellä ei ole apulaiskuvernöörin kokemuksia takanaan, niin tämän järjestelyn kautta hänellä annetaan parempi mahdollisuus tutustua tähän piirin hyvin tärkeään alueeseen, eli toimia klubien ja piirijohdon välissä, ennen kuin DG:n tehtävät alkavat
– kun uusi DGN tultuaan kuvernöörinomineeksi toteaa, että hän ei ole ollut aiemmin tekemisissä piirin eri komiteoiden kanssa lähestulkoon lainkaan
– vältämme yllätykset, sellaiset tilanteet, jotka mahdollisesti ovat jo olleet jonkun tai joidenkin rotarien tiedossa, mutta tietoa ei ole välitetty kuvernöörille asti
– kuvernöörin työpaineita pyritään jakamaan piirin sisällä avainhenkilöiden kesken.

Raportointi

Piirin kuvernöörille lähetetään joko
– kopio tehdystä kokouspöytäkirjasta tai
– kopio sähköpostista ja
– tarpeen vaatiessa hänelle ilmoitetaan/tiedotetaan suullisesti tilanteesta.

Olli Pihlava
DG 2015 – 16