Klubien maksettavista kuluista

Rotary International - South-West Finland and Åland Islands - District 1410

Klubien maksettavista kuluista

Klubikierroksella on muutamaan otteeseen tullut kyselyjä, mitä per capita maksuun sisältyy Suomen Rotarypalvelun ja piirin osin. Alla listaus vuoden 2019-2020 maksuista (kuvan laatu ei ole paras mahdollinen):

Suomen Rotary Palvelun osuus on selkeästi eroteltuna yllä olevassa kulussa, piirin osalta kuluerittely näkyy liitteenä olevasta talousarviosta. Esim. kaikki piirin matkat ja koulutukset, joita ovat mm. AG-, IT-, säätiö-, ja jäsenkoulutukset, piirin yleiskulut, kaikki hankittava markkinointimateriaali (liput, rollupit ja purjeet ym.), nettisivut, RLI, vierailut kuten VSE-kulut.

Kuvan alimmassa laatikossa näkyy jokaiselta klubilta veloitettava per capita maksun suuruus RI:lle, jolla on huomattavasti laajempi kulumäärä. COL eli sääntövaltuuskunta päättää RI:n kerättävän summan, joka tällä kaudella USD 69.

Molemmat summat yhteensä  (65 + 62,50) 127,50 EUR vuodessa. Jos klubin jäsenmaksu on 200 EUR, klubin käyttöön summasta jää siis vajaa 70 EUR.

Seuraava talousarvio hyväksytään PETSissä Paraisilla 29.2.2020, jonka DGE Anita Häggblom toimittaa klubeille sääntöjen mukaisesti noin pari viikkoa ennen varsinaista kokousta. Asiakirjat tulevat olemaan myös piirin nettisivuilla nähtävillä kohdassa: http://www.rotary1410.fi/ohjeet-guides/kokousasiakirjat/.