Vocational Study Exchange pyörähtää käyntiin keväällä 2020

Uutta kv-vaihtotoimintaa luvassa DG-kaudella 2019-2020

Muistatko vielä GSE-vaihdon? Saimme vaihtoon neljä henkilöä + tiimivetäjänä kokeneen rotarin, tiimi viipyi alueellamme neljä viikkoa vaihtaen kotimajoitusta ja klubeja noin 4-5 päivän välein?

Nyt kokeilemme VSEa eli Vocational Study Exchangea. Kyseessä kahden viikon pituinen vaihto ammattilaisille Englantiin. Eli mennään oppimaan omaan työhön liittyvää kulttuurieroja kunnioittaen.  Ja tähän saa osallistua myös rotarit!!! Oma tiimi tulee yöpymään kotimajoituksessa ja vastaavasti meille tuleva tiimi kaipaa mahdollisia majoituspaikkoja, mutta näistä lisää myöhemmin.
Piirimme tekee yhteistyötä piirin 1210 kanssa www.rotary1210.org. Piiri sijaitsee Staffordshiren, Shropshiren ja osin West Midlandsin alueella.

Eli miten homma toimii

Keväällä 2019 haemme tiimivetäjää – toiveena saada hyvän englanninkielen omaava, aktiivinen ja edustava rotari vetämään tiimiä, jossa siis jäseninä voi olla myös muita rotareita (tämä poikkeuksena vanhaan GSE-järjestelmään). Kuluja pyrimme minimoimaan kotimajoituksella ja piirin rahoituksella. Osallistujien pitää itse maksaa vakuutukset matkan ajaksi.

Tietyt vaatimukset ovat vähintään 18-vuoden ikä. Henkilö on työllistettynä tietyssä ammatissa tai yrittäjänä, mahdollisuus lähteä myöhemmin määriteltynä ajankohtana (mahdollisesti huhtikuu 2020) matkaan. Henkilön pitää tietysti olla piirimme alueelta ja olla englanninkielen taitoinen, sillä kaikki toiminta – kirjoitettu ja puhuttu – tulee tapahtumaan englanniksi. Lisäksi osallistujien pitää pystyä selvittämään matkan jälkeen, miten vaihto ja opitut asiat ovat auttaneet/hyödyntäneet omassa ammatissa, työnantajaasi ja jopa omaa paikkakuntaasi.

Tiimivetäjän rooli on ottaa vastuu tiimistään ja tiimiläisten puolestaan noudattaa tiimivetäjän ohjeita matkan aikana. Kyseessä ei siis ole huvittelureissu vaan tarkoitus oppia uutta, kehittää omaa työtä, tuoda uusia ajatuksia työnantajalle ja mahdollisesti myös piirin klubeille, miten ne voisivat kehittää ja kansainvälistää toimintaansa, millaisia projekteja on tehty Englannissa, mitkä niistä voisi benchmarkata suoraan meille. Siis silmät ja korvat auki, unohtamatta kohteliasta käytöstä piirimme kansainvälisenä edustajana.

Tiimivetäjäksi haluavat täyttävät oman hakemuksensa sekä tiimiin ammattivaihtoon haluavat täyttävät erillisen hakemuksen – piirin sivuille tulee myöhemmin hakukaavakkeet. DG 2019-2010 Heidi Cavénin johdolla valitaan sekä tiimivetäjä että osalllistujat.

Tämä kaikki siis näin alustavasti ennakkotietona. DG Risto Suvialan kaudella ja etenkin PETS 2019:ssä asiasta paljon lisää!

Laita tietoa eteenpäin jo nyt – paikkoja on siis vain viisi, joista yksi on tiimivetäjä!

Terveisin Heidi Cavén, DG 2019-2020