IT-komitea tiedottaa

Rotary International - South-West Finland and Åland Islands - District 1410

IT-komitea tiedottaa

Piirin 1410 internet-sivuja on muokattu uudelleen. Päivityksiä on tehty niin visuaaliseen ulkonäköön kuin sisältöönkin. Myös Jäsenille -sivu, joka on tässäkin versiossa suojattu, on yksinkertaistettu. Kaikki asiakirjat on nyt nähtävissä suoraan sivulla, eikä niitä tarvitse erikseen noutaa pilvipalvelusta (Dropbox).

Moni saattaa kyseenalaistaa uudet sivut ja uuden osoitteen (sivut aukeavat kahdella eri osoitteella: www.rotary1410.fi ja www.rotary1410.org), mutta tässäkin oli takana vahva logiikka. Uudet sivut tehtiin ensinnäkin turvallisuussyistä – mikäli vanhoja muokatessa olisi tullut ongelmia ja tietoa olisi hävinnyt, olisi se taas hankaloittanut toimintaa. Myös rakentaessa uutta pohjaa pyrittiin sivujen toimivuutta nopeuttaa.

Uudet sivut myös noudattavat Rotaryn visual guidea, jota pitäisi noudattaa kaikkien klubienkin sivuilla. Ehkä näkyvin huomio on värimaailman käyttämisessä. Sivuja myös kevennettiin, jotta tieto löytyisi mahdollisimman helposti. Muutoksia on tehty myös lähinnä siksi, että moni koki kirjautumisen ja sen onnistumisen haasteelliseksi. Suurin osa sivuista ja niiden sisällöstä on pitkälle samaa kuin edellisessäkin versiossa.

Uutena piirteenä sivuille on lisätty toiminne, mikäli henkilön selain asetettu esim. englannin- tai ruotsinkielelle, pitäisi piirin sivujen aueta ko. kielellä katsojalle. Toki kielen voi vaihtaa ylänavigaatiosta heti halutessaan. Tämä lisättiin etenkin niitä jäseniä ajatellen, jotka ensisijaisesti etsivät tietoa jollain muulla kielellä kuin suomenkielellä.

Koska sivut on vasta vielä testausvaiheessa, olisikin erittäin tärkeää saada heti kommentteja, mikäli jokin osuus on hankala käyttää tai ei toimi tai näkyy jotenkin väärin. Kaiken palautteen voi laittaa help@rotary1410.fi -osoitteeseen. Tai täyttämällä palautelomake Yhteydenotto -sivulta.

Sivujen käytettävyys ja niiden palveltavuus jäsenistöä ajatellen on ehdottoman tärkeää. Siksi jäseniltä pyydetään jatkuvasti kommentteja sivustosta, jotta sen kehittäminen ja toimivuus saataisiin mahdollisimman tehokkaaksi.

Avustanne etukäteen kiittäen,

IT-komitea,