Nettisivut – websidor

Nettisivut – websidor

Category : Komiteat

Nettisivujen teko on alkanut kiinnostaa, kiitos DG Aspilan, joka näistä asioista muistuttaa aktiivisesti.

Piirin 1410 IT-komitean puheenjohtaja suosittelee nettisivujen tekoon Weeblyä, sillä se on helppo ohjelma käyttää. Sivujen tekemiseen löytyy erilliset ohjeet Jäsenille -sivulta.

Esimerkkisivuja on jo useampi, esim. www.forssarotary.org, www.raisiojokilaaksorotary.org (jossa sivujen koostaminen on menossa parhaillaan, blanco esimerkkisivu 1, malli2, malli3…. näitä voisi lisätä vaikka kuinka, pääasia on ymmärtää, että kaikkia sivun elementtejä voi muokata ja siirrellä, eri teemoja käyttää apuna pohjalla – kunhan valitset nykyaikaisen responsiivisen teeman (siis mukautuu eri katsontalaitteen mukaan).

Paljon kontakteja on tullut, joten kaikkia kyllä pyritään auttamaan, mutta aloitetaan yhteydenottojärjestyksessä. Ne jotka ovat miettineet jo sisältönsä valmiiksi (eli ei tarvitse sitten pohtia laitetaanko niin vai näin koulutusvaiheessa), saavat myös sivunsa nopeammin valmiiksi. Muistakaa että sivuja voi aina muokata, lisätä sivumäärää, poistaa turhaa jne.

Rotaryn graafiset ohjeet määrittelevät esim värit, nettisivusuositukset mm. logon paikan, päänavigaation paikan, millaista sisältöä laitetaan mm. etusivulle jne. IT-toimikunta pyrkii toteuttamaan sivut graafisten ohjeiden mukaan. Nämä ja muut ohjeet löydät Jäsenille -sivun ohjeet ja koulutukset osiosta.

Ei muuta kuin suunnittelemaan – tehdään yhdessä uudet sivut ja autetaan osaltamme piirin 1410 ja  Rotaryn toiminta kaikkien tiedoksi.

Heidi Cavén
IT-toimikunnan pj, AG alue 5