Klubille nettisivut??

Klubille nettisivut??

Category : Koulutus

Jos olette miettineet klubille uusien sivujen perustamista tai entisten korvaamista, tämä blogikirjoitus antaa joitain apuja asiaan. Viimeksi PETSissä peräänkuulutettiin apua IT-komitealta. Koska yhteydenottoja ei tule niinkään suoraan, tämä blogi antaa ajatuksia Weeblyn nettipohjaisen ohjelman käyttöön. Jokainen voi omalla ajallaan tutustua ohjeisiin ja miettiä, olisiko tämä sopiva tapa hoitaa klubin nettisivuja.

Weeblyllä on tehty mm. www.forssarotary.org sivut, mutta myös yksityisten yrittäjien kuten www.nopsajalka.fi tai www.palminpuutarha.fi. Ohjelma on helppokäyttöinen ja siksi hyvä valinta klubille, jossa päivittäjät saattavat vaihtua parin vuoden välein.

Rotary.org on tehnyt suosituksen nettisivujen tekemiseen, se löytyy linkkinä Jäsenille-sivun ohjeita osiosta. Olen tehnyt Weeblyllä muutaman esimerkkisivun, joissa on käytetty eri elementtejä. Rotary.org suosituksessa käytetään hyvinkin selkeää ja simppeliä sivunäkymää. Olen käyttänyt malleina myös kahta erityyppistä sivustoa, makuja kun on monia. Ja näidenkin lisäksi voidaan toki tehdä vielä vaikka mitä. Tekemisessä pitää muistaa Rotaryn graafinen ohjeistus sekä nettisivujen tekoon tehty suositus.

Alta löytyy linkit esimerkkisivuille. Kun perustatte oman klubin sivuja, kannattaa vertailla, mitä muualla on tehty, miettiä mitä tietoa haluatte sivuilla jakaa ja mikä on oikeasti tärkeää sekä klubin jäsenien että mahdollisesti jäseniksi liittyvien kannalta. On hyvä osata ajatella laatikon ulkopuolella. Mitä mielenkiintoisempi sivusto, sitä paremmin houkuttelette uusia jäseniä. Kun sisältörunko on mietittynä, itse sivuston tekeminen on helppoa.

Olemme aloittamassa Raisio-Jokilaakson Rotaryklubin kanssa hankkeen, jonka etenemisen seuraamiselle pyydän klubilta lupaa blogikirjoitusten merkeissä. Näin muutkin pystyvät näkemään prosessin ja lopputuloksen nähtyään voivat miettiä, olisiko juuri vastaava tapa sopiva myös omalle klubille.

Esimerkkisivut:

perinteinen,  eri värein, suosituksen mukainen