Miten kirjoitan blogin (tarkat ohjeet löytyy Jäsenille -sivuilta)

Jäsenille -sivulle lisätään ohjeita, miten toimia eri tapauksissa. Tämä osio käsittää piirin sivulle kirjautumisen ja blogin kirjoittamisen.

Ennen kuin pääset kirjoittamaan blogia, sinun pitää pyytää itsellesi tunnukset sivuille kirjautumista varten.Lähetä meiliä osoitteeseen help@rotary1410.fi tai käytä yhteydenottokaavaketta piirin sivuilla.

Käy katsomassa Jäsenille -sivulta ohjeet blogin kirjoittamisesta. Kun olet saanut tunnukset ja kirjautunut sisään, sivuston näkymät on esitelty pdffässä: Piirin sivuille kirjautuminen ja blogin kirjoitus.

Innerwheel.fi on tehnyt käyttäjilleen hyvät ohjeet, miten toimia blogissa ja tässä vastaava ohjeistus käyttöön.

YLEISTÄ

Blogikirjoitus on se paikka jonka kautta kerrotaan asioita. Kirjoituksilla kuvataan projekteja, myydään tuotteita, kutsutaan kokouksiin, onnitellaan ansioituneita, kerrotaan klubien vieraista tai mielenkiintoisista vierailukohteista. Yksinkertaisesti siis sellaisista asioista, jotka kiinnostavat. Asia voi olla pieni tai valtakunnallisesti/kansainvälisesti merkittävä.

Tärkeä seikka asian kirjoittamisessa on valita blogikirjoitukselle yksi tai muutama sopi kategoria (uutisluokka). Tämän avulla voi myöhemmin esim. AG -kategoria valitsemalla saada listauksen niistä blogikirjoituksista, joita AG:t ovat lisänneet ja muut kirjoitukset ovat poissa listauksesta. Tämä kategoriointi nousee tärkeämmäksi sitä mukaa, mitä enemmän blogikirjoituksia tulee. Niistä hakeminen vaikeutuu jos kategorialuokittelua ei tehdä alusta asti huolella.

Seuraavassa pikaohjeet blogikirjoituksen tekemiseen. Voi olla helpompaa kirjoittaa teksti valmiiksi ja kopioida se, kuin kirjoittaa pienessä ikkunassa. Blogikirjoituksen tekemiseen suosittelen notebadia tai muuta perustekstuuria, joten vältä Word ym. tekstinkäsittelyohjelmia, jotka lisäävät tekstiin niin paljon muotoiluja, jotka saattavat sotkea WordPressin sivuasettelua.

1. Kirjaudu omalla tunnuksella omalle sivullesi
2. Valitse Artikkelit/lisää uusi
3. Kirjoita blogikirjoituksellesi otsikko
– Lyhyt koska sivuvalikossa otsikkoon mahtuu vain yksi max. 2-rivinen (rivissä n. 30 merkkiä)
– Otsikko pitää olla erottuva (esim. vuosittain oleva syyskokous-blogi pitää erottua vaikka ‘2014 syyskokous‘ tai ‘Turku syyskokous‘)
– Kertoo mielenkiintoisesti ydinasian
4. Muotoile, kuvita ja laita hyberlinkkejä
– Muista, että kirjoittaessasi et käytä enteriä kuin kappaleiden lopussa. Näin sivun skaalautuvuus pitää muotoilut kunnossa.
– Lisää nettikelpoisia kuvia (resoluutio 72 px) elävöittämään blogia (helpottaa lukijaa hahmottamaan asian)
– Lisää hyberlinkkejä esim. google mapsiin, esiintyvän artistin tai vierailukohteen kotisivulle kopiomalla kohdesivun URL-osoite  ja liittämällä ylhäällä olevalla ‘klemmari’-painikkeella
– Voit myös lisätä esim. PDF-liitetiedostoja (mielellään aina pdf, mutta myös excel ja word ym. toimii)
5. Lisää kategoriat ja hakusanat sivuston sisäiseen hakuun (SEO Googlelle)
– Sivustoilla on ns. oletuskategoriat joista valitset 1-3 kpl parhaiten sopivaksi. Niiden tarkoituksena on helpottaa myöhemmin asioiden löytymistä sivuston sisältä (mikäli kategoria ei sovellu tarkoitukseesi, kontaktoi web-tukea uusien lisäämiseksi).
– Avainsanat ovat lisähakua helpottavia apusanoja, joita voidaan kirjoittaa jokaiseen blogikirjoituksen hakujen tueksi Avainsanat-ikkunassa oikealla. Niitä voidaan lisätä jokaiseen blogiin tarpeellisesti katsomasi määrä (esim. kuukausikirjeessä DG voi lisätä syyskokous, dollarikurssi jne – mitä tuo blogikirjoitus sitten käsitteleekin. Älä kuitenkaan laita Kategoria-sanoja uudestaan.
6. Julkaise sivusi ja markkinoi sitä
– Kun kaikki muotoilut ovat valmiit, paina oikealla olevaa JULKAISE-näppäintä ja sivu on julkaistu
– Voit myös ajastaa julkaisusi. Julkaise-näppäimen yläpuolelta voit valita Julkaise heti –kohdasta Muokkaa-painikkeen ja määritellä tarkan ajankohdan, jolloin blogikirjoitus tulee näkyviin.
– Näin esim. hyväntekeväisyyskonsertin markkinoinnin 2-4 eri kirjoitusta voi tehdä kerralla. Ne voidaan ajastaa näkyviin sitä mukaa kun tapahtuma lähestyy.
– Voit myös tehdä blogikirjoitusta ja välitallentaa sen Save Draft -painikkeella. Tällöin se ei ole julkinen, mutta avattavissa All Posts -tekstin takaa ja edelleen muokattavissa.

Selaimen kaappauskuvin kaikki tallennettu ohjeistukseen.

print