Huhtikuun kuvernöörin kirje

Huhtikuun kuvernöörin kirje

Category : DG , kuukausikirje

Kuukauden teema

Huhtikuuta vietetään rotarylehtien kuukautena! Klubien jäsenet tekevät tunnetuksi alueellista rotarylehteään ja/tai The Rotarian -lehteä. He voivat myös keskustella siitä, miten näitä julkaisuja voisi käyttää uusien projekti-ideoiden synnyttämiseen, uusien jäsenten saamiseen ja rotaryhengen nostatukseen. Rotarylehdistä on myös hieno pitää esitelmä klubissasi. Rotarian-lehti ilmestyy yli 130 maassa, yli 25 eri kielellä, levikki vajaat 800 000 kpl. Tiesitkö, että The Rotarian-lehti ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1911 nimellä The National Rotarian. Rotary Norden ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1936.

Piirikonferenssi

Piirikonferenssi vietetään Raumalla 9. – 10.4. Uskon, että meillä tulee olemaan hienot, ikimuistoiset tilaisuudet; onhan meillä mukana mm. PRID Noraseth Pathmanand, PRID Lars-Olof Fredriksson, ETYJ:n yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva ja niin edespäin.

PETS

Piirineuvoston kiitokset Someron Rotaryklubin jäsenille ja AG, DGN Erik Stenströmille hienosti järjestetystä tilaisuudesta. Toivon, että tulevat virkailijat saivat hyvän evästyksen tulevalle kaudelleen.

Paikkaaminen

Presidentti, onhan klubillasi käytössä klubikohtaiset paikkauskortit? Kiertäessäni syksyn klubi-vierailukierroksella tuli monesti esille paikkaukset ja puutteelliset, vanhentuneet tai jopa puuttuvat klubijäsenkortit. Tiedoksi, että Tera-Trade Oy:ltä on tilattavissa klubikohtaiset paikkauskortit.

End Polio Now

Kuten tiedät aikaisempien RI:n ja muiden kanavien kautta tulleiden viestin kautta, että me kaikki työskentelemme kovasti saadaksemme rahaa End Polio Now -keräykseen. Tämän projektin loppurahoituksen saamiseksi on kriittistä se, mitkä asiat vaikuttavat siihen, että onnistumme poistamaan polion. Siksi me käytämme piirissämme kerättyjä rahoja mm. tähän tarkoitukseen.

Krookuskeräys

Muistathan, että Krookuskeräys loppuu piirissämme toukokuun 15. päivä.  Eli siihen asti on aikaa myydä krookuksia julkisesti. Sen jälkeen on hoidettava tilitykset keräystilille kesäkuun loppuun mennessä.

Stipendit

Kuten tiedät, niin piirillämme on käytössä Stipendirahasto, josta Piirineuvosto jakaa apurahoja ja avustuksia henkilöille, jotka edistävät piirin 1410 jonkin palveluohjelman onnistumista merkittävällä tavalla. Annoimme 343 euroa Sini Paakkiselle, jotta hän pääsi osallistumaan Poverty and Social Protection Conference´iin Bangkokiin. Raportissaan hän kertoi, että konferenssiryhmä vieraili mm. yli 100 000 ihmisen slummeissa, ja kertoi saaneensa paljon materiaalia opiskeluaan varten. Lopuksi hän totesi, että ”konferenssimatka oli erityisen onnistunut ja hyödyllinen”.

Olemme jakaneet tähän mennessä kuluvana kuvernöörikautenani 4 opiskelijalle stipendin.

Rotarydollari

Huhtikuun Rotarydollarin kurssi on 0,93. Kuukausittainen vaihtokurssi on aina löydettävissä linkistä: http://www.rotary.org/myrotary/en/exchange-rates

Olli Pihlava/DG

2015 – 16