Kesäkuun kuvernöörin kirje

Kesäkuun kuvernöörin kirje

Category : DG , kuukausikirje

Vuoden teema

Vuoden teema ”Ole lahja maailmalle” on mielestäni todella hyvä ja sitä olen käyttänyt hyödykseni monella tavalla ja olen yrittänyt herätellä piirimme jäseniä hyödyntämään teemaa mahdollisimman monella tavalla, monessa tilanteessa, koska se on ajaton, sitä voi tarkentaa tilanteen mukaan.

Kesäkuu

Kesäkuu on Rotary-ystävyyden ja toveruusryhmien kuukausi. Tällä painotetaan kansainvälisen toveruuden ja hyvän tahdon tärkeyttä rotareiden kesken, joilla on samoja harrastuksia ja ammatteja. Samalla edistetään niihin osallistumista sekä lisätään tämän ohjelman ymmärtämistä. RI:n hallitus kehottaa toveruusryhmiä juhlista­maan kuukautta projektein, aktiviteetein ja tapahtu­min.

RI-Convention

Piirillämme on PDG Matias Röytän ehdotuksesta konventiossa oma aihe ”Refugees and Rotary”, jossa piiriämme edustaa somalialaissyntyinen Roda Hassan Turusta. Piirimme yhdyshenkilönä toimii PDG Matias Röyttä. Odotamme mielenkiinnolla palautetta aiheesta.

Tavoitteiden asetanta

Presidentit: täyttäkää ja päivittäkää saavutuksenne, jotta tulevalla presidentillä on mahdollisimman tarkat tiedot edellisestä kaudesta ja hän voi käyttää niitä tietoja hyödykseen.

Vaihto-oppilaat 2016

Kesällä 2016 lähteviä oppilaita on seuraavasti: vuosivaihto 141 oppilasta (2015/130 opp.), kesävaihto 40 oppilasta, (2015/42 ), leirivaihto 76 neljällä leirillä (2015/ 37 osallistujaa). Tämä on hieno juttu!!

COL

Olen antanut ohjeistuksen miten klubin on syytä toimia muutosasioissa. Odotamme kirjaa päätöksistä.

Nuorisovaihdon EEMA-konferenssi

Tilaisuus järjestetään 26. – 28.8.2016 Helsingissä. Suomalaiset NVA:t saavat osallistumismak-susta 50 % alennuksen. Kaikkien piirimme ulkomaisten vuosivaihto-opiskelijoiden halutaan osallistuvan Eemaan. Osallistumismaksu 100 € kattaa myös majoituksen, jonka klubi maksaa. Lisätietoja saa osoitteesta www.eema2016.fi.

RLI

SR:n koulutustoimikunta järjestää RLI:tä ja jäsenyysasioita käsittävän tilaisuuden Tampereella lauantaina 17.9.2016. Se on tarkoitettu RLI-toimintaan vastikään liittyneille piireille, kuten me, ja ennen muuta AG:ille sekä piirimme henkilöille, jotka haluavat ryhtyä kouluttamaan ja käyttämään piirissämme Rotary Leadership Instituten (RLI) kansainvälistä koulutusohjelmaa. Aluksi on syytä olla 5 – 10 RLI:n koulutuksen suorittanutta (piirissämme ovat Erja Vihervaara ja allekirjoittanut suorittaneet tämän koulutuksen). Osallistujat saavat laadukkaan paketin Rotarysta aktivoivassa ja viihdyttävässä muodossa. Tämä on oiva tilaisuus verkottua oman piirin ulkopuolella. Koulutukseen ilmoittaudutaan piirikohtaisesti erja.víhervaara@turku.fi viimeistään 6.6.2016.

Kiitokset vuodesta

Haluan kiittää teitä kaikkia, erityisesti Piirineuvostoa, apulaiskuvernöörejä ja piirin muita virkailijoita, tästä kuluneesta kuvernöörivuodesta. Se on ollut hyvin antoisa vuosi ja te jäsenet olette tehneet sen. Olemme Helenan kanssa saaneet hyvää huolenpitoa teiltä. Tulen luovuttamaan käädyt veli Pentille 16.6 ja toivomme samalla Pentille ja Marikalle mitä antoisinta rotaryvuotta!

Rotarydollari

Toukokuun Rotarydollarin kurssi on 0,88. Kuukausittainen vaihtokurssi on aina löydettävissä linkistä: http://www.rotary.org/myrotary/en/exchange-rates

Ole lahja maailmalle!

Olli Pihlava/DG