KUVERNÖÖRI ERIKIN VIIMEINEN KUUKAUSIKIRJE (NO 12.)

Rotarymaailmassa kesäkuu tarkoittaa toveruusryhmien kuukautta, moisia ryhmiä ja harrastusporukoita löytyy suomesta ja maailmanlaajuisesti lukemattomia määriä. Tutustukaa niihin vaikka My Rotary sivustolla (my.rotary.org) tai uudistuneilla Suomen Rotaryn sivuilla (rotary.fi). Kesän aikana kannattaa suunnata vaikkapa elokuun 4. päivänä Loimaalle ihastelemaan Rotary Rallyn autokaunottaria, nyt jo kahdeksatta kertaa. Toveruusryhmään kuuluu myös pelaaminen piirin Golfmestaruudesta 1.9 Maskun Kankaisten Golf-puistossa. Kesä kannattaa kuitenkin ladata omia akkuja ja vain lomailla – se on kuvernöörin määräys!

Rotaryvuosi edestäpäin katsottuna tuntuu pitkälle ja uskonkin, että kaikki istuvat presidentit ja klubien virkailijat allekirjoittavat tämän. Näin jälkeenpäin voi vain todeta että menipä nopeasti. Olla piirin kuvernööri vie tuhottomasti omaa aikaa, (reilut toista sataa työpäivää) tuo autoon uskomattoman määrän kilometrejä, (lähes 20 000km), mutta antaa todella paljon.
Heti alkuun haluan erityisesti mainita kolme klubia ja palkita vielä kiitoksin. Salon rotaryklubi, joka pilkuntarkkana tapahtumavastaavana varmisti PETS- tapahtuman onnistumisen. Loimaan rotaryklubi, joka rennolla otteellaan jäi kuvernöörin mieleen onnistuneessa syysseminaarissa. Salo Uskelan rotaryklubi: me lupasimme vuosisadan piirijuhlan, ja me teimme sen. Hienoja piirikonfakuvia voi ihastella piirimme somesivuilla tai osoitteessa opetus.aikuiskoulutus.fi/rotary

Paljon on muutakin jäänyt vuoden varrelta mieleen, uusia kasvoja, uusia nimiä, uusia ystäviä. Osan kanssa voin sanoa, että uusia loppuelämän ystäviä. Minulla oli tarkoituksena osallistua mahdollisimman moneen rotaryklubin tapahtumaan virallisen vierailun lisäksi, ja näin myös toimin. Pääsin osallistumaan klubilaisten kanssa mm. istuttamaan puita, pelaamaan petankkia, saunomaan Raisiolaisten kanssa, vuosijuhliin, useaankin otteeseen kuuntelemaan konsertteja, viettämään aikaa toritapahtumissa. Upeita muistoja kaikki. Piiri 1410 kasvoi kuluneella kaudella ja avasi ovensa myös yleisölle, meistä tuli näkyvämpiä ja sitä kautta mielenkiintoisempia. Jopa niin, että asia on huomattu aina pääkonttorissa asti . Kiitos myös siitä. Ensi vuoden piiri- ja klubivirkailijoilla on siis hyvät lähtökohdat aloittaa oma kautensa.

Risuja
Vaikka kaikki menikin pääsääntöisesti piirissämme hyvin , kaiken voi aina tehdä paremminkin. Jatkossa toivon, että kuka ikinä ottaakaan piiritasolla tai klubitasolla tehtäviä vastaan, myös aktiivisesti tekee oman osuutensa. Osaan klubeista kaipaan todella paljon lisää iloa, vähemmän turhantärkeilyä ja jaarittelua ja paljon enemmän toimintaa. Rotaryaate on hyväntekeväisyysaate, ei kahvittelukerho.

Uusia tuulia
Tulevat kaksi vuotta tulevat näyttämään uusia suuntia myös Suomen rotarykartassa. Jokaiseen Suomen rotarypiiriin tarvitaan uusia klubeja ja myös uusia klubilaisia olemassa oleviin klubeihin. Meidän on rotareina ymmärrettävä vanhenemisen faktat, ja satsattava uuteen sukupolveen. Henkilökohtaisesti katson että moni paikkakunta on pullollaan rotaryhenkisiä ihmisiä, mutta kynnys liittyä olemassa olevaan klubiin on liian suuri. Silloin on klubin oltava hereillä ja perustaa itselleen vaikkapa satelliittiklubi alaisuuteensa. ( kerron mielelläni lisää satelliittiklubeista ja miten sellainen perustetaan, jäseniä siinä tarvitsee olla minimissään 8 ). Piirien tasolla todennäköistä on, että Suomessa yhdistetään piirit 1380 ja 1400 yhdeksi piiriksi numero 1385, sen näyttää
lähitulevaisuus.

Kiitos
Vuoden kolme teemaani Muutos, Toiminta ja Ilo jäävät varmasti monille mieleen , ainakin minulle itselleni. Piirimme otti haasteen vastaan ja muutosta on selvästi useissa klubeissa saatu aikaan.
DG Erik kiittää ja vaikenee, tosin uudet tehtävät jo odottavat ja jatkossa vastaan ARC (Assistant Rotary Coordinator) tehtävistä, kenttänä koko Suomi ja Viro.
Do it Erik’s way!

kuukausikirje no 12