Kuvernöörin joulukuun kuukausikirje

Kuvernöörin joulukuun kuukausikirje

Category : DG , kuukausikirje

Rotaryn perusajatukset sopivat hyvin joulun aikaan, sillä palvelujärjestömme yksi keskeisistä tavoitteista on tehdä hyvää maailmassa. Tämä sama ajatus nousee ihmisten mieliin, kun joulun aika lähestyy ja joululaulut alkavat soida. Varmaan juuri siksi rotaryvuoden teemana on perinteisesti ollut joulukuussa rotaryperhe. Jouluhan on meillä perinteisesti perheen yhteinen juhla. Samalla tavalla koko rotary-yhteisö muodostaa ainutlaatuisen rotaryperheen, jonka puitteissa voimme tutustua rotareihin ympäri maailmaa.

Tänä vuonna joulukuussa on erityisteemana sairauksien ehkäisy ja hoito. Rotaryssä pyrimme pitämään hyvän tekemistä ja yhteyttä esillä koko vuoden. Erityisesti tämän vuoden teema Rotary palvelee ihmiskuntaa, kuvaa ajatusta hyvin. Se kumpuaa osaltaan Rotarysäätiön 100-vuotisjuhlavuoden ympärille rakentuvasta toiminnasta.

Itse korostan toiminnan, eli hyvän tekemiseen tähtäävien hankkeiden, merkitystä osana rotariutta. Vain hankkeiden kautta voimme olla aidosti rakentamasta maailmasta parempaa paikkaa. Omalla kohdallani niistä tärkein on ollut rotarypiirimme Keniassa toteuttama hanke, joka on tukenut sikäläisten lukioiden tietotekniikan valmiuksien kehittämistä. On ollut palkitsevaa nähdä vuosien kuluessa se into ja kiitollisuus, mikä oppilailla on ollut kunnollisista oppimisvälineistä koulussaan ja niiden myötä paremmista jatko-opiskelupaikoista ja ammateista.

Ajattelen, että yksi keskeinen hyvän tekemisen muoto on luoda mahdollisuuksia niille, joilla ei niitä ole kuten meillä itsellämme. Kun rauhoitumme ja hiljennymme joulun viettoon, olisi hyvä hetki pysähtyä miettimään, voisimmeko itse olla mukana luomassa mahdollisuuksia. Valtamerten taakse ei ole tarpeen lähteä, sillä apua tarvitsevia ihmisiä on tullut aivan lähellemme turvapaikanhakijoina. Voisimme parantaa heidän edellytyksiään parempaan elämään täällä, kun monet ovat menettäneet kaiken paetessaan sodan keskeltä. Myös omassa maassamme on paljon lähimmäisiä, joiden lähtökohdat hyvään elämään eivät ole yhtä hyvät kuin itsellämme. Voisimmeko tehdä jotain heidän auttamisekseen? Toivon, että voisimme tätä pohtiessamme löytää jouluun liittyvään antamisen iloon uutta sisältöä ja syvyyttä.

Piirin edustaja Council of Legistlation -komiteaan
RI:n sääntövaltuuskunnan, Council of Legistlation, edustajat kolmivuotiskaudeksi valitaan ensi keväänä piirineuvottelussa. Sitä varten klubien toivotaan mietittävän hyviä ehdokkaita.

Toivon kaikille piirimme rotareille perheineen Rauhallista Joulua sekä turvallista ja uutta elämän sisältöä tuovaa Uutta Vuotta!

Pentti Aspila
Kuvernööri, rotarypiiri 1410