Kuvernöörin Kuukausikirje no 7

Kuvernöörin Kuukausikirje no 7

Category : DG , kuukausikirje

Tammikuu tarkoittaa, että rotaryvuotemme on ylittänyt puolivälin, olemme kukin klubi toimineet parhaimmalla omalla tavallamme, kiitos siitä. Rotaryrattaan pitää kuitenkin  edelleen pyöriä ja se on meidän tehtävämme matkatessamme  kohti kevättä.

Tammikuu Rotarymaailmassa on Ammattipalvelun kuukausi

Ammattipalveluna voidaan tietysti ajatella, että kun kokoonnumme viikoittain keskenämme verkostoitumaan, riittää se ammattipalveluksi.  Ajatellaanpa kuitenkin syvällisemmin sanaa ammattipalvelu. Siinä oikeastaan yhdistyy koko Rotaryaate. Edustamme omia ammattejamme ja palvelu on meille tärkeää. Kuitenkin, varsinaisia ammattipalvelun toteuttajia ovat ne tuhannet omaishoitajat jotka käytännössä täysin ilman palkkaa ja tukea tekevät tuota ammattipalvelua vuorokauden ympäri. Tiedän, että monessa klubissa on projekteja omaishoitajien kanssa, mutta suurimmassa osassa ei. Ja juuri tässä me hyväsydämiset Rotarit voimme tulla apuun. Suurin lahja tai ammattipalvelu jonka me voimme omaishoitajille tarjota, on vapaa-aikaa muutama tunti. Se taas on erittäin helppoa toteuttaa klubeissa hyvinkin pienellä budjetilla. Nyt presidentit, tässä tulee  tammikuun  helppo tehtävä, mietitään, miten voimme auttaa tammi/helmikuussa näitä omaishoitajia ja miten tarjoamme heille vapaa-aikaa. Jos tehdään se suuresti, saamme myös medianäkyvyyttä.

Enemmän pöhinää Someen

Meillä on aktiivinen Facebook, jossa tänään näkyy olevan  432 seuraajaa, siis noin 20% piirimme jäsenistä. Lukema on hyvä, mutta saisi olla suurempikin. Some on helpoin ja halvin tapa klubien kertoa tekemisistään ja olla yhteisössään näkyvä.  Piirimme facebook sivuilla  koko ajan suurenevassa määrin Rotarit  kertovat projekteistaan, kokouksistaan ja saavutuksistaan – hienoa.  Mutta  näin toimien kerromme niistä tavallaan vain itsellemme , joten jaetaan naapuriklubien ja rotareiden tekemiset ja saavutukset omiin sivuihin. Näin saamme uusia seuraajia ei rotareista, jopa uusia mahdollisia aktiiveja. Suomalaisista noin puolet on somen käyttäjiä, nostetaan  oma piirisivumme kävijämäärä samaan. Presidentit, yksi kokouksen osa  tammikuussa voisi olla someen tutustumis-/liittymiskokous.

Piirikonferenssi (piirijuhla ) Huhtikuun 14-15.2018

Vuosisadan Rotaryjuhla lähestyy sekin, piirin Facebook sivuilla on avattu oma tapahtumasivu, jonne päivitetään ohjelmaa sitä mukaan kuin se varmistuu, samoin piirin nettivuilla. Nyt on jo varmistunut lauantai päiväohjelmaan ennen ruokailua komediallinen  teatterinäytös (illallinen yhdelle). Kansainväliseksi vieraaksi ja puhujaksi saapuu Norjasta Lena Mjerskaug. Illan Musiikillinen päätähti tulee olemaan Arttu Wiskari. Suomi 101 vuotta kunniaksi on tänä vuonna myös hinnoittelu laitettu uusiksi, uutta on Early Bird hinta, josta kuva liitteessä lisää. Selvää säästöä kun ilmoittautuu hyvissä ajoin. Piirikonfan osallistumishintaa on siis  alennettu, niin kuin klubikierroksillani lupailin. Ohjeet ja tilinumerot on liitteenä olevassa esitteessä. Käyttäkää tämä tarjous hyväksenne, tapahtumaa ei yksikään Rotary voi jättää väliin.

Muistilista

• Helmikuun 2-4   on valtakunnallinen säätiöseminaari Oulussa  , katso kuvaliite  ja ilmoittaudu mukaan. KIIRE
  • PETS Turussa Maaliskuussa, tulevien presidenttien, sihteerien koulutustilaisuus .
  • Rotarydollarin kurssi tammikuussa 0,84

Rotary A4 esite piirikokous- ja juhla 2018v9_2kielinen

D 1410 läsnäoloraportti marraskuu 2017

Mikko Ruohonen

7.1.2018 at 6:58 pm

Hyvät rotarit, huomatkaa ennakkohinta 31.1.18 mennessä eli 110 euroa, jolla saat tietenkin ohjelman, mutta myös päivälounaat ja -kahvit, teatteriesityksen, GB-illallisen ja Arttu Wiskarin esityksen yhtyeineen sekä vieläpä bussikuljetuksen 14.4. aamulla ja illalla hotellille. Yöpymishinnat ovat myös ”rotariystävälliset”. Tervetuloa Saloon! Tutustu http://www.saloon.fi t. Mikko Ruohonen, Uskela RK

Terhi Valkeejärvi

17.1.2018 at 12:53 am

Hieno homma, nämä Early Bird-hinnat!