Kuvernöörin kuukausikirje syyskuu 2019

Kuvernöörin kuukausikirje syyskuu 2019

Kuukausikirje pdf-muodossa: 09_FIN_x

Syksyn kiireitä

Tätä kuukausikirjettä kirjoittaessa jäljellä on enää 16 klubikäyntiä. Niin vaan aika kuluu ja syksy etenee. Hauskaa on ollut ja odotankin innolla seuraavia klubivierailuita. Viimeisin vierailu on 12.11. ja sen jälkeen on aika vetää henkeä.

Tällä hetkellä vierailukohteena on Rotary Institute, Gdansk. On upeaa tavata tuttuja ja löytää uusia tuttavuuksia. Tätä verkostoitumista arvostan Rotaryssa, ratas rintapielessä mahdollistaa vaikka mitä, rohkeasti vaan juttelemaan ja loppu on historiaa!!

Tällä kertaa:

• Silakkasoutu
  • Säätiökoulutus
  • DG-haku
  • Vaihto-oppilaiden piirin haastattelu 16.11.
  • Valtakunnallinen Rotary forum 31.1. -2.2. Helsingissä
  • PETS ja piirikokous Paraisilla 29.2.2020

Silakkasoutu Helsingissä 6.10.

Piiri 1410 on mukana Itämeren hyväksi soudettavassa silakkasoudussa. Jos et tällä kertaa ehtinyt mukaan, tervetuloa kannustamaan. Soutu alkaa klo 11 ja kulkee Töölönlahdelta kauppatorille, johon rantaudutaan noin klo 12.00. Tällä kertaa ohjelmassa myös silakka-seminaari Viking M/S Mariellan auditoriossa konferenssikannella.

Lue lisää Silakkasoudun sivuilta – päivitämme kuvia myös piirin blogiin, kun soutupäivä on ohi.

Syksyn rotarysäätiökoulutukset pidetään

• Forssan Autokeitaalla 16.10. klo 18, ilmoittautuminen AG Mikko Lindeman: tuohimaki@gmail.com .
  • Porissa 17.10. klo 18, paikka: Porin Suomalainen Klubi, Eteläranta 10. Ilmoittautumiset ja allergiatietoineen 8.10.2019 mennessä: eskelinen@gmail.com
  • Turussa, Henrikinkatu 10, Porthan-sali, 30.10. klo 18, ilmoittautuminen AG Rainer Huopalahti: raihuo@utu.fi

Koulutus on tarkoitettu säätiöasiamiehille, presidenteille ja muille hanketoiminnasta kiinnostuneille. Klubissa on oltava koulutettu henkilö, mikäli klubi hakee piiriltä apurahaa.

Kuvernöörin haku vuodelle 2022 – 2023

Klubeja pyydetään lähettämään hakemukset viimeistään 30.11.2019 osoitteeseen: heidicaven@gmail.com.

Kuvernöörin hakemuslomake löytyy piirin verkkosivuilta kohdasta ohjeet > jäsenille > lomakkeet ja mallit.

Hakemukseen tarvitaan klubin aktiivijäsenenä olevan kuvernööriehdokkaan suostumus ja ehdokkaan CV.

Kuvernöörin valintapäätöksen tekee istuvan kuvernöörin koollekutsuma nimeämiskomitea. Päätös pyritään tekemään joulukuussa.

Nimeämiskomitean valintapäätös vahvistetaan piirineuvottelussa 2020.

Piirin vaihto-oppilaiden haastattelu

Piirimme Outbound (OB)-oppilaat eli vaihtoon lähtevät oppilaat haastatellaan Turussa lauantaina 16.11. Turun kristillisellä opistolla, Lustokatu 7. Aloitusaika on tarkemmin kutsussa, joka menee klubien valitsemille, vaihtoon lähteville nuorille. Aiempina vuosina ohjelma on ollut klo 9.30-14.30, mutta täsmentyy siis kutsussa.

Varmista, että klubisi vaihtoon lähtevä nuori JA vähintään yksi vanhemmista, mieluiten kaksi tulee myös paikalle. Jos et siis ole vielä ilmoittanut haastattelun päivämäärää heille, tee se pikimmiten.

Piirin haastattelu on pakollinen, sertifiointi edellyttää sitä. Lisäksi kokemuksen kautta on nähty, että tämä on erittäin hyvä tsekkaus-paikka nuorelle varmistua mihin on sitoutumassa.

Koskee vuosi-, leiri- ja kesävaihtareita. (Poikkeuksena ne leiri/kesävaihtarit, joita ei ole vielä valittu)

ROTARY VALTAA TRIPLAN 31.1.-2.2.2019

Valtakunnallinen Rotary Forum järjestetään Helsingissä uudessa 24/7 sykkivässä Tripla-kaupunkikeskuksessa. Tule ottamaan askel tulevaisuuteen, kokemaan uutta ja innostumaan! Mukana asiaa niin säätiöstä, jäsenyydestä kuin PR:stä. Linkistä kutsuun

VSE onnistuneesti ohi

VSE-vierailu saatiin kunnialla ohi ja vieraiden mukaan heillä oli aivan mahtavaa ja saivat todella hienoja kokemuksia niin työkulttuurista kuin nauttivat olostaan turistina.

Suurkiitokset kaikille isäntäperheille –erityiskiitos vierailuissa auttaneille rotarien perheille, ohjelmaa luoneille ja mukana menossa olleille.

Moni piirin rotareista auttoi järjestelyissä, mutta eritoten kaksi AG:ta Rainer ja Juha – kiitos kaikesta tuesta, avusta, kuljetuksista ja järjestelyistä….

VSE-tiimin jäsenet vierailivat Turussa (kiitos Erja ja Barbara), Paraisilla (kiitos Kristiina ja Tom), Eurajoella (kiitos Altti), Forssassa (kiitos Jari, Rauno ja Tanja sekä rotaryn ulkopuolelta apuihin tullut Kirsi),  Huittisissa (kiitos Raimo), Ulvilassa (kiitos Hanna-Leena) ja Raisiossa (kiitos Terhi). Erityinen kiitos kaikille yrityksille, joihin vieraamme saivat mahdollisuuden tutustua!

Meidän tiimimme lähtee 18.4. – 2.5. Englantiin ja hakuaikaa on vielä kuukausi eli hakemukset sisään viimeistään 31.10. Englanninkielinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi, työstäsi, harrastuksistasi sekä mitä odotat matkalta, osoitteeseen heidicaven@gmail.com.

Piirineuvosto käsittelee saapuneet hakemukset 6.11., jonka jälkeen valituille lähtee tieto valinnasta. Seuraavaksi kokoonnumme sopivana hetkenä, mietimme tiimin näkyvyyttä, sopivaa vietävää jne. jne. ja sittenhän se on jo kevät!

Tärkeitä päivämääriä:

6.10. Silakkasoutu Helsinki