Kuvernöörin kuukausikirje lokakuu

Olethan muistanut ilmoittautua Syysseminaariin 10.10, eräpäivä on 2.10! Jos et ole, niin hoida se välittömästi! Tilaisuudessa esitellään mm. RFE- ja ICC-toimintaa Vuosikokouksen lisäksi.

Lokakuu on ammattipalvelun kuukausi. Matkalippu tulevaisuuteen -projektit ovat taas
käynnistyneet. Tämä sopii mainiosti kuukauden teemaan. Toivon että mahdollisimman moni
klubi innostuisi tästä asiasta; puhun siitä kuvernöörikierroksillani. Tätä kautta kesätöitä saaneet nuoret ovat olleet kovin innostuneita asiasta ja ovat nöyrän kiitollisina ottaneet kesätyöpaikan vastaan. Toiset klubit antavat stipendin tai itse asiassa stipendejä, koska monesti on kyse useammasta kuin yhdestä luokasta. Tähän mennessä kokemukset ovat olleet todella positiivisia. Lisäksi asia soveltuu erinomaisesti meidän vuositeemaan: ole lahja maailmalle.

DG

Koska en ole saanut yhtään DG-hakemusta kaudelle 2018 – 19, niin uusi eräpäivä on marraskuun loppu! Valintakomiteaan kuuluvat PDG Berndt von Veh, allekirjoittanut ja Kupittaan, Perniön, Uudenkaupungin ja Porin rotaryklubien presidentit. Näiden 4 viimeksi mainitun klubin presidenttien kannattaa myös miettiä hyviä ehdokkaita etukäteen ja seurata tarkkaan haun etenemistä.

Poliopäivä

Maailman Poliopäivä on 24.10, ja samana päivänä on myös YK:n kansallinen päivä. Muista lipaskeräys! HS:n sivuilla oli 3.9 huonoja uutisia koskien kahta poliotapausta Ukrainassa. Toivokaamme, että nämä tapaukset ovat yksittäisiä tapauksia ja hoidettavissa.
PDG Matti Wallin raportin mukaan tärkeänä askeleena kohti poliosta vapaata ihmiskuntaa saattoi globaali polion hävittämisen sertifiointikomitea (GCC) viime sunnuntaina ilmoittaa, että polion 2-tyypin virus (WPV2) on kokonaan hävitetty maailmasta. Viimeksi havaittu tapaus oli Aligarhissa Pohjois-Intiassa vuonna 1999.
Olemme saavuttaneet tärkeän merkkipaalun maailmanlaajuisissa pyrkimyksissämme poistaa kaikki kolme poliovirustyyppiä: WPV1, WPV2 ja WPV3.
WPV3-tyyppiä ei ole havaittu maailmassa sitten marraskuun 2012 Nigeriassa. Ainoa jäljellä oleva tyyppi yksi (WPV1) on sekin onnistuttu rajoittamaan Pakistanin ja Afganistanin alueelle.
Todettakoon, että poliovirus saattaa elää ihmisen elimistössä hyvinkin pitkään, jopa vuosia ja samalla muuntua. Tällaisia rokoteperäisiä viruksia saattaa ja on myös löytynyt silloin tällöin muutama kappale eri puolilta maailmaa. Kaikki tapaukset on onnistuttu rajaamaan suppeille alueille ja estämään niiden leviäminen tehokkailla ja nopeilla rokotuskampanjoilla.

Krookus

Saamani raportin mukaan osa krookuslaatikoita ostaneista klubeista ei ole vielä tilittänyt mitään AG Tapani Kaarlakselle. Tämän vuoksi emme tiedä tarkalleen myynnin kokonaismäärää. Krookus-laatikoita on vielä veli Tapanilla varastossa toistakymmentä kappaletta. Keräys vielä jatkuu ja klubit voivat lainata keräyksiinsä apulaiskuvernööreiltään Krookus-Rollup:pia. Lisäksi kannattaa muistaa krookuskeräys joulumarkkinoilla. Muista tehdä tilitys ensi keväänä, mutta sen voi tilittää myös osatilityksenä.

RYLA

Useat piirimme klubit ovat jo vuosien ajan järjestäneet RYLA-ohjelmia eri koulujen kanssa. Kuulemani ja näkemäni mukaan innostus on oppilaiden puolella kasvanut kovasti ja tilaisuudet ovat varsin kysyttyjä. Tuolla tiellä on meidän hyvä jatkaa. Lukiessani jo saamiani klubien toimintasuunnitelmia, useilla on myös maininta erimuotoisista yhteistyöprojekteista paikallisten koulujen kanssa. Kyse voi olla stipendien jakamisesta painottuen erimuotoisiin saavutuksiin.

Läsnäoloraportointi

Olen tarkistanut piirimme läsnäoloraportit ja totesin pettymykseni, että raportointitaso esimerkiksi elokuulta on tällä hetkellä vain 41.7 %, joten presidentit tarkistakaa asia välittömästi sihteerin kanssa ja korjatkaa asia. Useasti asiasta vastaa 2-sihteeri.
Heinä- ja elokuun aikana on piirimme klubeihin liittynyt 16 uutta rotaria. Toivotan teidät tervetulleiksi joukkoomme. Muistakaa kummit hoitaa tehtävänne hyvin kuluvan toimintakauden aikana, jotta uudet jäsenet pääsevät joukkoomme mahdollisimman jouheasti ja että he tuntevat, että heistä pidetään hyvää huolta.
Toivon myös, että 30.6 lopettaneen Paimion rotaryklubin entiset rotarit löytävät tiensä alueen muihin klubeihin. Olette enemmän kuin tervetulleita!

Olli Pihlava
Kuvernööri