Kuvernöörin maaliskuun kk-kirje

Kuvernöörin maaliskuun kk-kirje

Category : DG , kuukausikirje

Äidin ja lapsen terveys maaliskuun teema

Yksi Rotarysäätiön kuudesta painopistealueesta on äidin ja lapsen terveys. Piirissämme useampikin hanke on liittynyt tähän teemaan joko suoraan tai välillisesti. Parhaiten se näkyy keskosten hoitomenetelmiä parantavassa Keskola-hankkeessa, jota Turun klubit ovat tukeneet. TYKS:in keskosten hoitoyksikössä (Keskola) on kehitetty hoitotapa, jossa vanhemmat osallistuvat aktiivisesti keskosen päivittäiseen hoitoon. He eivät enää ole hoitoyksikön ulkopuolisia vaan tärkeä osa hoitoryhmää keskosen voinnin rekisteröijinä ja tiedon välittäjinä. Lieto-Vanhalinnan klubi on valmistellut myös kansainvälinen Global Grant –hanketta, jossa on ajatuksena viedä Suomessa kehitettyä hoitomenetelmää muualle. Tunnusteluja on tehty Puolan suuntaan.

Suomen lahja maailman lapsille

Suomen Rotary ry on miljoonan dollarin hankkeensa kautta liittynyt valtioneuvoston kanslian johtamaan SUOMI 100v –ohjelmaan Suomen lahja maailman lapselle -hankenimellä. Tämä tarkoittaa myös oikeutta käyttää Suomi 100 v lipputunnusta ym. mainosmateriaalia. Hanke on nyt saanut yksiselitteisen kohteen ja yhteiskunnallisen hyväksynnän, mikä toivottavasti edistää keräystä. Olemme vielä kaukana miljoonan dollarin tavoitteestamme, jonka saavuttamiseksi keräystuloksen pitäisi olla 90 USD per rotary.

Muistutan vielä, että klubit, jotka ovat lahjoittaneet 100 USD per jäsen, saavat Piirikonferenssiin kaksi vapaalippua ja klubit, jotka ovat lahjoittaneet 50 USD per jäsen, saavat yhden vapaalipun.

RI:n tuleva presidentti Ian Riseley vierailee toukokuussa Suomessa

RI:n tuleva presidentti Ian Riseley vierailee puolisonsa Julietin kanssa Suomessa 18.-21.5.2017. Riseleyn toive on tavata mahdollisimman paljon suomalaisia rotareita. Kaikille rotareille avoimet tilaisuudet järjestetään Tuusulassa la 20.5. ja Tampereella su 21.5. Tavoitteena on aito vuoropuhelu tulevan RI:n presidentin ja suomalaisten rotareiden välillä. Riseley pyrkii vierailullaan myös vauhdittamaan Miljoonan dollarin hankettamme. RI:n presidenttien vierailut Suomessa ovat erittäin harvinaisia, joten kannattaa hyödyntää mahdollisuus henkilökohtaiseen tapaamiseen.

Piirikonferenssi Tammelassa Eerikkilän urheiluopistolla on 22.-23.4. Ohjelma ja ilmoittautuminen löytyvät Forssan klubin sivuilta: http://www.forssarotary.org/piirikonferenssi-2017.html . Tule kokemaan rotaryn hyvää yhteishenkeä ja nauttimaan yhdessäolosta ja ohjelmasta. Luvassa on erilainen piirikonferenssi.

Toivotan kaikille piirimme rotareille oikein hyvää kevättä ja pääsiäistä! Tapaamisiin Piirikonferenssissa!

Pentti Aspila
Kuvernööri, rotarypiiri 1410