Kuvernöörin marraskuun kuukausikirje

Kuvernöörin marraskuun kuukausikirje

Category : DG , kuukausikirje

Rotarysäätiö valittiin vuoden 2016 säätiöksi

Fundraising Professionals –yhdistys on juuri valinnut Rotarysäätiön vuoden 2016 säätiöksi maailmassa. Saavutus on upea tunnustus jo pitkään tehdystä hyvästä työstä. Syyskuussa julkistetussa säätiöitä reittaavan Charity Navigatorin arvioinnissa saimme jo täydet 100 pistettä luotettavuudessa ja läpinäkyvyydessä. Rotarysäätiö on siten turvallisin kanava lahjoittamiseen hyväntekeväisyyteen. Tämä on hyvä tietää, kun keräämme sille varoja. Jos siis haluat lahjoittaa rahasi niin, että ne varmasti menevät perille oikeaan kohteeseen mahdollisimman tehokkaasti, lahjoita Rotarysäätiön kautta. Toivon, että kaikki piirimme rotarit tiedostavat tämän ja kertovat viestiä myös varainkeruukampanjoissa.
On myös syytä korostaa, että kun lahjoitamme varoja Säätiölle, ne eivät mene jonnekin Amerikkaan, jossa niitä käytetään meille tuntemattomaan tarkoitukseen. Meidän lahjoittamamme varat ovat korvamerkittyjä piirillemme, ja niitä käytetään vain niihin hankkeisiin, joita piirissämme päätämme toteuttaa. Varoja ei käytetä mihinkään muuhun. Mutta kun lahjoitamme, meidän on tehtävä myös hankkeita. Muuten kerätyt varat odottavat Rotarysäätiössä piirimme tilillä käyttämistä.

Marraskuu on Rotarysäätiön kuukausi

On aika pitää esillä Säätiön näkökulmaa ja erityisesti Säätiön 100-vuotisjuhlavuotta. Olemme Suomessa sitoutuneet lahjoittamaan tänä vuonna Rotarysäätiölle miljoona dollaria. Hanketta kutsutaan miljoonan taalan hankkeeksi. Jotta saamme summan kasaan, olisi jokaista rotaria kohti lahjoitettava 90 $. Tämä sisältää erilaiset kampanjat ja yrityslahjoitukset. Toivon mahdollisimman monen klubin ottavan tämän tavoitteen vakavasti ja pyrkivän tähän summaan. Tärkeää on, että kaikki klubit osallistuvat keräykseen vaikka hieman pienemmälläkin summalla. Tämä varainkeruuhanke on piirin merkittävin yksittäinen tavoite tälle rotaryvuodelle. Siksi toivon, että kaikista klubeista osallistutaan siihen. Lahjoituksiin lasketaan kaikki säätiölle tehdyt lahjoitukset: vuosirahasto, PolioPlus ja globaaleihin hankkeisiin maksettavat klubirahoitukset. Tähän mennessä lahjoituksia on tehty vielä varsin vähän. Kehotankin klubeja nyt jo loppuvuoden aikana aktivoitumaan asiassa. Haastan myös klubipresidentit, piiriorganisaation ja piirin aiemmat kuvernöörit vähintään kannattajajäsenlahjoitukseen, joka tarkoittaa 100 $ henkilökohtaista lahjoitusta. Julkistan vuoden vaihteen väliaikatietona klubien tilanteen ja myös tämän henkilökohtaisen haastetilanteen. Olisi tärkeä tehdä osa lahjoituksesta jo nyt, sillä Myös RI:ssä seurataan mielenkiinnolla hankkeemme etenemistä.

Piirissämme aloitetaan Rotary Leadership Instituutti –koulutus (RLI)

Piirimme aloittaa ensi keväänä RLI-koulutuksen toisena piirinä Suomessa. RLI on vuorovaikutteinen kattava 3-päiväinen koulutuspaketti rotariudesta sekä henkilökohtaisesta, klubin että koko rotary-yhteisön näkökulmasta. Koulutus sisältää myös mm. strategista suunnittelua, julkisuuskuvan rakentamista, jäsenkehityksen tukea ja Säätiötoimintaa. RLI on tarkoitettu kaikille rotareille, mutta ensimmäiseen koulutukseen toivotaan erityisesti past presidenttejä, AG:t ja PAG:t. Koulutus alkaa Turussa 4.3. ja seuraavat kerrat ovat 18.3. ja 8.4. Lisätietoja löytyy piirimme sivuilta.

Pentti Aspila
Kuvernööri, rotarypiiri 1410