Kuvernöörin toukokuun kuukausikirje

Kuvernöörin toukokuun kuukausikirje

Category : DG , kuukausikirje

Nuorisopalvelu on toukokuun teema

Nuorisovaihto on ollut perinteisesti piirimme lippulaivatuote. Nuorisovaihtoon on piiristämme lähtenyt vuosittain reilu 30 nuorta ja saman verran nuoria on tullut meille vaihtoon. Nuorisovaihtoa täydentää rotex-toiminta, aiemmin vaihdossa olleet nuoret. Nuorten saralla oli merkittävää, että Turun Rotaract-klubin toiminta saatiin taas käynnistettyä. Klubi aloitti vuoden alussa 26 jäsenen voimin aktiivisella otteella. Turun lisäksi Rotaract-klubi toimi piirissämme Porissa. Tässä haastetta jatkossa muille paikkakunnille. Käynnistäkää uusia Rotaract-klubeja paikkakunnallanne.

RI:n tulevan presidentin Ian Riseleyn vierailu Suomeen

RI:n tuleva presidentti Ian Riseley ja vaimonsa Juliet vierailivat Suomessa 18-21.5. Vierailun tiimoilta oli järjestetty erilaisia tilaisuuksia ja Riseley oli jo etukäteen ilmoittanut, että hän haluaa tavata mahdollisimman monta rotaria vierailunsa aikana. Päätapahtumat olivat Tuusulassa ja Tampereella. Itselläni oli ainutlaatuinen tilaisuus toimia vierailun ajan vaimoni Marikan kanssa Riseleyn pariskunnan avustajina. Vietimme tuon kolme päivää tiivisti heidän kanssaan. Mitä paremmin opin Ian Riseleytä tuntemaan sitä vakuuttuneempi olen siitä, että meillä rotareilla on ensi vuonna erinomainen presidentti, joka on valmis kuuntelemaan ja kannustamaan rotareita aktiiviseen toimintaan. Riseleyn teema ensi vuodella on Making a Difference. Muutosta kaipaamme, sillä vaikka jäsenyyden vahvistamiseen on panostettu, on jäsenkehitys ollut lievästi negatiivinen.

Alun perin Riseleyn käynnin tarkoitus oli kannustaa meitä miljoonan taalan hankkeessa. Valitettavasti olemme jäämässä kauas tavoitteesta, ja keräyssumma meidän piirissä näyttää asettuvan aikaisempien vuosien tasolle 70-80 000 dollarin luokkaan. Tällä hetkellä olemme vasta 50 000 dollarissa, mutta perinteisesti lahjoituksia on tehty eniten kesäkuussa. Kannustankin nyt niitä klubeja, jotka eivät ole vielä lahjoittaneet, tekemään lahjoituksen ennen rotaryvuoden loppua niin, että kaikki klubit lahjoittaisivat vähintään 30 dollaria jäsentä kohti.  Muistutan myös kunniamaininnasta niille klubeille, jotka lahjoittavat 100 dollaria jäsentä kohti ja klubeille, joissa jokainen rotari lahjoittaa jotakin (100 %:nen EREY-klubi).

Itse olen lähdössä ensi viikon lopulla Atlantan Rotaryn maailman kokoukseen. Rohkaisen teitä pitämään mielessänne mahdollisuuden osallistua kerran elämässänne vastaavaan. Kokemus on sen arvoinen ja luo uskoa Rotaryn menestykselle. Kahden vuoden päästä maailman kokous on meitä lähellä, Hampurissa.

Toivotan kaikille piirimme rotareille oikein hyvää alkukesää!

Pentti Aspila
Kuvernööri, rotarypiiri 1410