Maaliskuun kuvernöörin kirje

Category : DG , kuukausikirje

MAALISKUUN KUVERNÖÖRIN KK-KIRJE

Maaliskuu

Maaliskuussa rotareita kehotetaan tuomaan esiin luku- ja kirjoitustaitoasioita ja rotarien tulisi järjestää asiaan liittyviä projekteja sekä kotimaassa että ulkom­ailla. Lisäksi on Naisten päivä 8.3 ja  Rotaryact-viikko alkaa 13.3.

PETS

Osallistuminen PETS:iin on suorastaan velvoittava tuleville virkailijoille, koska silloin käsitellään presidentin, sihteerin, rahastonhoitajan ja säätiöasioista vastaavan asioita ensi toimintakaudelle. Tämä PETS-koulutuksesta poissaolo on näkynyt toimikaudellani valitettavan usein niin, että kun ei olla oltu koulutuksessa, kysymykset voivat koskea mitä tahansa, vaikka ao. tiedot ovat saatavissa asianomaisissa paikoissa (ao. koulutusmateriaali, piirimme sivut, Suomen Rotaryn sivut, RI:n sivut). Jos virkailija ei itse voi osallistua, niin klubi lähettää presidentin toimesta sijaisen. Rotaryasioita on iät ajat hoidettu näin.

Piirikonferenssi

Piirikonferenssi pidetään 9. – 10.4 Raumalla, ilmoittautumisohjeet lähetetään presidenteille ja ne löytyvät lisäksi piirimme sivuilta ja ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa: rotary.draivimedia.com. Ohjelmaan tutustumalla huomaat, että tulossa on mielenkiintoinen piirikonferenssi. Lähtekääpä joukolla Raumalle!

Kuluvan toimintakauden tavoitteet

Tärkein tavoitteemme on saada lisää uusia jäseniä; viimeisin jäsenyysraportti kertoo, että piirimme jäsenmäärä oli 2.249 jäsentä kun toimikauden alussa oli 2.294! Vähennys siis 45 jäsentä!

Toivottavasti sait presidentti ajatuksia jäsenyyskoulutuksessamme miten saada lisää jäseniä klubiisi. Olethan muistanut päivittää tavoitteiden toteutumista vuoden aikana? Eräpäivä on huhtikuun 1.!

Klubit maailmalla

Piirin Tietotekniikka-komitean pj. Heidi Cáven kävi Rotary Internationalin kanssa kirjeenvaihtoa klubien yhteystiedoista, ja sai selville seuraavaa: ”Rotary.org -etusivulta löytyvä Club Finder on nykyisin Rotaryyn kuulumattomille tarkoitettu palvelu. Siitä voi katsella missä Rotaryklubeja kokoontuu ja milloin. Oman kokemukseni perusteella tämä palvelu ei ole täyttänyt odotuksia, ilmeisesti pääasiassa sen takia, että tiedot eivät aina ole ajan tasalla. Toisin kuin aikaisemmin, Club Finderissa ei ole klubien yhteystietoja mistä voisi tarkistaa kokouksen ohjelman ja ilmoittautua vieraaksi, vaikka joissain on kyllä linkki klubin omille webbisivuille.

My Rotarysta löytyy valikosta ’Learning & Reference’ kohta ’Official Directory’. Sen avulla saa kokous- ja yhteystiedot eri klubeista maailmanlaajuisesti. Suosittelen käyttämään tätä palvelua aina kun vierailee muissa klubeissa. Klubitietojen löytäminen on helppoa, kunhan tietää mistä hakea. ”

Peace Fellows

Klubeissa pitäisi nyt olla aktiivisia etsimään sopivia kandidaatteja ehdotettavaksi Peace Fellow-tittelin saajiksi piirissämme. Ei ole olemassa mitään rajaa kuinka monta kandidaattia yksi piiri voi ehdottaa. Kaikki kandidaatit tullaan arvioimaan samoilla periaatteilla, kun komitea valitsee heidät maailmanlaajuisesti.

Säätiö

Rotarysäätö juhlii 100-vuotisjuhlaa aloittamalla sen Soulin konventiossa Koreassa toukokuun 28. päivä ja päättäen sen Atlantan Konventioon (Georgia, USA) 10. – 14. kesäkuuta seuraavana vuonna. Tämä satavuotisjuhla kutsuu meitä juhlimaan erityisellä tavalla kyseisenä vuotena.

RLI

Piirimme 1410 on liittynyt Rotary Leadership Instituutin jäseneksi, kuten jäsenyyskoulutuksessa puhuttiin. Suomen divisioonan puheenjohtajana toimii PDG Leila Risteli (Meri-Oulu Rk), joka tulee vieraaksemme kuvernöörimiehensä Juhan kanssa Piirikonferenssiin.

Rotarydollari

Maaliskuun Rotarydollarin kurssi on 0,93. Kuukausittainen vaihtokurssi on aina löydettävissä linkistä: http://www.rotary.org/myrotary/en/exchange-rates

Olli Pihlava/DG

2015 – 16