PIIRIN 1410 KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE NO 10.

Huhtikuu on teemakuukaudeltaan Äidin ja lapsen terveyden kuukausi. Hyvinkin tärkeä aihe, ja Rotaryklubeja useallakin paikkakunnalla liikuttava teema. Esittelen tässä nyt kaksi hanketta, hyvinkin erilaisia kuluiltaan, mutta joilla on sama päämäärä: Lapsen terveyden hyvinvointi.

1. Turku Samppalinnan Keskola-projekti saatiin päätökseen kesäkuussa 2017, projektiin saatiin piirin apuraha DDF rahastosta. Tavoitteena oli hankkia TYKS vastasyntyneiden teho-osastolle pleuraimulaite, jossa onnistuttiin. Hanke ja luovutus sai myös ansaittua lehtinäkyvyyttä.

2. Somerolla klubin hankkeena on lahjoittaa seuraaville 101 uudelle vastasyntyneelle myssy, 20 ensimmäistä on myssynsä jo saanut. Myös tämä hanke on ylittänyt uutiskynnyksen.

Vaikka hankkeet ovat hyvin erilaisia budjetiltaan, on molemmissa sama päämäärä. Me rotarit olemme hyväntekeväisyysjärjestö, ja nyt kun uudet, ensi vuoden  hallitukset tekevät omia tavoitteitaan ja tulevan vuoden suunnitelmiaan, muistetaan ne minun lanseeraamani kolme asiaa. Muutos, joka jatkuu klubeissa, ja tuo toivottavaa uudistusta Toiminnan kautta. Me rotaryt osaamme, joten näytetään se osaaminen omassa yhteisössämme ja varsinkin sen ulkopuolelle. Omaksi Iloksemme ja muidenkin.
Tasa-arvoinen vanhemmuus on erittäin tärkeä ja ajankohtainen teema, ja vaikka kuukauden teemamme on otsikoitu ”Äidin ja Lapsen terveyden kuukaudeksi” nostan tähän MLL:n sivuilta löytyvän hyvän idean klubeille  toteutettavaksi. Isä-lapsi-toiminta.

Vanhemmuus on ihmeellinen asia. Vanhemmuus on täynnä iloa ja ihmeitä, mutta myös vastuuta. Pienen lapsen näkökulmasta oma vanhempi merkitsee lapselle kaikkea. Piirimme Rotaryklubit voisivat olla tässä apuna, järjestämällä Isä-lapsi -tapahtumia organisoimalla niitä omalla paikkakunnallaan.

1410 läsnäoloraportti helmikuu 2018