PIIRIN 1410 KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE NO 11.

Toukokuu on rotaryteemaltaan nuorisopalvelun kuukausi. Juuri päättyneessä piirijuhlassammehan meillä oli pääteemana nuoriso ja nuorison hyvinvointi. On monenlaista nuorten pahoinvointia, jota me rotarit voimme halutessamme helpottaa.

Heidän esityksensä lauantai aamupäivässä oli koskettava, mieleenpainuva ja ajatuksia herättävä.

Kysynkin, miten on mahdollista, että nyky-yhteiskunnassa on edelleen niin paljon ennakkoluuloja erilaisuutta vastaan.

Sunnuntai-iltapäivän Mary Juuselan esitys Lika olika (erilainen, samanlainen) oli hyvä herätys ja toi jälleen uuden näkökulman tähänkin asiaan.

Nuorisoon ja nuorisopalveluun taas liittyy kiinteästi vaihto-oppilastoiminta, ja heitä meidän piirijuhlassa oli peräti 37 nuorta ympäri maailmaa. Nuorisovaihto-oppilaiden määrä kuitenkin on piirissämme ollut tasaisessa laskussa, ja toivonkin, että nostamme aktiivisuuttamme

lähettää nuoria enemmän maailmalle. Piirimme on myös tyystin unohtanut lyhyet kesäteemaleirit, joita naapuripiireissä järjestetään. Kuka tai mikä klubi voisi ottaa kopin tästä ja järjestää leirin? Matrikkelista löytyy Torsti Poutasen osoitetiedot ja hän antaa mielellään lisäohjeita tähän.

Piirijuhlassamme esiintynyt Ihme ja kumma kahvila on erityisnuorten ja liikunta- rajoitteisten nuorten työllistymiskeskus.

Piirijuhla Salossa

Juhlat ja konferenssit on nyt takanapäin ja taputeltu loppuun. Halusin muutosta ohjelmaan ja järjestelyihin ja uskon, että onnistuin siinä. Ohjelmaan oli panostettu siten, että siinä olisi kaikille jotain. Vaihtoehtoista ja päällekkäistä tapahtumaa lauantain iltapäivään, ja iltajuhlaan tähtiesiintyjä. Rotarit intoutuivat ja lähes riehaantuivat musiikin startatessa. Tanssilattia oli koko illan miehitetty ja nauru raikui pöydistä, joten ilta oli onnistunut.

RI:n virallisena edustajana meille tänä saapui Lena Mjerskaug Norjasta (Pääkuvassa kuvernöörin kainalossa). Jos on jotain, mitä Rotarymaailma tarvitsee, niin uusi nuorekkaampi toimintatapa ja nykypäivään istuva ajattelumaailma/johtamistapa. Niistä

Lena on malliesimerkki meille muille. Toivon hänelle menestyksekästä uraa kohti RI:n presidenttiyttä.

Palkintoja ja palkittuja klubeja muistin tapahtumassa useaan otteeseen. Piirimme kolme eniten säätiölle lahjoittanutta klubia oli saanut tunnustuksen Evanstonista asti. Vehmaa, Parkano ja Kyrösjärvi. EREY palkintona Evanstonista tuli viiri Eurajoen klubiin. Iltajuhlassa palkitsin alueista ne ahkerimmat klubilaiset PHF tunnustuksilla. Sekä harvinaista herkkua piiriimme oli, Kari Kivistölle myönnetty SR :n ansioristi. Onnea, kaikille tunnustuksen saaneille rotareille ja klubeille.

Upeita kuvia tapahtumasta löytyy osoitteesta opetus.aikuiskoulutus.fi/rotary

Itämerelle, Itämerelle!

Piirimme itämeripurjehdus lähestyy. Mukaan mahtuu 30 nuorta. Lisätietoa antaa Kemiön klubista apulaispiirisihteeri Ralf Karlson. HUOMIO … älkää missatko tätä ainutlaatuista mediatapahtumaa.

kuukausikirje no 11

D 1410 läsnäoloraportti maaliskuu 2018