PIIRIN 1410 KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE NO 4.

PIIRIN 1410 KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE NO 4.

Category : DG , kuukausikirje

Syysseminaarimme on onnistuneesti läpikäyty. Vielä kerran iso kiitos Loimaan klubilaisille seminaarin raameista ja loistavasta yhteistyöstä.

Aiemmissa kirjeissäni jo lupailin näyttää omalla esimerkilläni mitä tarkoittaa tänä vuonna ” Do it Eriks way”. Kuukausikirjeessä numero 1, avasin klubeille stipendihaun. Aiheena klubien paikalliset projektit nuorisotyön hyväksi, stipendejä lupasin jakaa 4 kpl. Syysseminaarissa Loimaalla jaoin kuitenkin peräti 10 kpl 500e stipendejä 11 klubiin (yksi hanke oli kahden klubin yhteinen hanke). Hakemuksia tuli loppujen lopuksi lähes parikymmentä. Toivon että tällä esimerkilläni klubit aktivoituvat pohtimaan omien hankkeidensa mittavaa lisäämistä paikallisesti. Paikallisilla projekteilla klubi saavuttaa näkyvyyttä omalla alueellaan, saadaan uudet sukupolvet kiinnostumaan Rotariklubeista ja mikä tärkeintä autetaan avun tarvitsijoita.

Klubit joille stipendi Syysseminaarissa jaettiin: Kokemäki, Turku, Meri Pori, Somero, Punkalaidun, Lieto ja Lieto Vanhalinna, Loimaa, Salo Uskela, Eurajoki ja Forssa Sepänhaka. Onneksi olkoon jokaiseen klubiin ja hankkeeseen. Onnea myös niihin hankkeisiin ja klubeille, joista hakemuksen sain, mutta tällä kertaa jäivät ilman stipendiä. Onnistuneista hankkeista tulemme kuulemaan piirin netti- ja somesivuilla.

Kuvernööri Rallyni on tätä kirjoittaessa jo ylittänyt puolimatkan. Eteen on tullut hyvinkin erilaisia klubeja, ja uskomaton määrä uusia ystäviä. Matkaani voi seurata myös piirimme somesivuilta Facebookissa, postaan piirin Facebook-sivuille muutaman tunnin viiveellä fiilikseni ja ensivaikutelmani klubista.

LOKAKUU ON TALOUSKEHITYKSEN JA YHTEISKUNNALLISEN KEHITTÄMISEN KUUKAUSI

Kuvernöörin tämän kuun helppo Rotary – tehtävä tulee tässä. Piirimme jokainen rotari muistaa, että Suomen talouskasvuun auttaa, kun tuemme paikallisia yrittäjiä ja varsinkin niitä uskalikkoja jotka pitävät kivijalkaputiikkeja pystyssä. Joka päiväisen ostoskeskusostelun sijaan käymmekin ostoksilla lähikauppiaan luona. Yleensä paikallisilta yrittäjiltä saamme yksilöllistä palvelua, sosiaalista kanssakäymistä, eli kaikkea sitä mikä meille rotareille on tärkeää.

Matrikkeli

Tuo mainio kirjamme josta jokaisella rotarilla tuntuu olevan mielipide. Matrikkeli on meille tärkeä, ja varsinkin jos/kun ei osaa nettisurffailua. Kirja meillä kaikilla on ja sitä on helppo selailla. Matrikkelin sinisillä sivuilla on paljon hyödyllistä tietoa. Klubivierailuissani ole kuullut usein kysymyksiä, joihin olisi vastaus ollut matrikkelin sivuilla. Kuvernöörin helppo kuukausitehtävä numero 2 on: lukekaa matrikkelin siniset sivut. Sivuilta löytyytilastotietoa meistä, löytyy vastaukset kysymyksiin: mikä on EREY, Rotary Norden, rotarysäätiö, sääntövaltuuskunta (COL), missä sijaitsee pääkonttori, ja paljon muuta. Lukeminen kannattaa aina.

Rotarysaavutuksia

2.9. on pelattu Rotary-golfia Naantalissa, järjestäjänä Kultaranta Golf Club. Neljä parasta tässä järjestyksessä, Hahto Tarmo, Kohtala Pertti, Honka Jari ja Lappi Jyrki. Piirimme on 2017 tammi-elokuun aikana kohonnut Suomen suurimmaksi ShelterBoxlahjottajaksi. Piirin suurimmat lahjoittaja klubit (n. 2 boxia) ovat; Maarianhamina, Eura, Forssa, Naantali ja Vehmaa. Muistetaan että Vehmaalla on vain 14 jäsentä, joten saavutus on lähes uskomaton.

Rotarien jäsenmäärä maailmanlaajuisesti on kasvussa. 31.8 meitä oli 1220185, lisäystä 1.7 tilanteeseen on peräti 17248 uutta jäsentä. Tervetuloa.

Nimityksiä

PP Johanna Talikainen (Forssa Rk) on valittu Zone 15 Public image koordinaattoriksi alkaen 1.7.2018 . Pesti on kolmevuotinen. Johanna on kuluvalla kaudella piirimme julkisuuskuvakouluttaja, nyt hänen osaamisensa on huomattu jo suuremmilla areenoilla. Upeaa Johanna ja onnea tehtävääsi.

PDG Berndt von Veh (Turku-Åbo Rk) on valittu Suomen Rotaryn edustajaksi Rotary Nordeniin kalenterivuosiksi 2018-20. Hakijoita tehtävään oli 5 kpl, ja meidän Berndt tuli valituksi.

MUISTILISTA

Edelleenkään lähes yksikään klubi, jossa olen käynyt ei ole päivittänyt tietojaan yhdistysrekisteriin, laittakaa klubinne tiedot ajan tasalle heti tänään.

Piirikuvernöörin haku on ajankohtainen. Laittakaa minulle tulemaan klubinne ehdotus tulevaksi kuvernööriksi mahdollisimman pian, viimeistään marraskuun aikana.

RLI koulutus alkaa lokakuussa, ilmoittautumisohjeet koulutukseen löytyy piirin nettisivuilta. RLI on tarkoitettu jokaisella Rotarille, jota kiinnostaa rotarymaailma laajemmin.

Piirimme Vesikirja (Itämeriprojektin tukikirja) on lähes myyty loppuun, tällä hetkellä enää noin 40 kirjaa on jäljellä. Nyt kannattaa olla nopea, sillä päätöstä uuden painoksen ottamisesta ei ole tehty. Kirja maksaa 35e, siitä menee 10e piirin
itämeriprojektiin ja 5 e klubin vesistöprojektiin. Kirjat voi tilata osoitteesta Paivo.Uusi-Erkkila@tekniset.fi

Vuosisadan Rotaryjuhlan valmistelut ovat täydessä käynnissä. Piirikonferenssi on tarkoitettu jokaiselle piirimme Rotarille, ei vain presidenteille ja hallituksille.
14-15.4.2018 on ajankohta, varatkaa jo kalenteriinne.

kuukausikirje no 4.docx

D 1410 läsnäoloraportti elokuu 2017

Terhi

18.10.2017 at 5:36 pm

Olipa hyvä, että tulit lokakuussa Raisio-Jokilaakson klubissa käymään, meillä kun oli tiedotkin päivitetty yhdistysrekisteriin:) Yllytyshulluja kun olemme, varsinkin sihteerimme Marje, lähdemme Rotary-ratas peräkärryssä Raision kauppojen pihalle sekä keskustaan ajelemaan lauantaina – myös sinne kuuluísaan tienristeykseen.