PIIRIN 1410 KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE NO 6.

PIIRIN 1410 KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE NO 6.

Category : DG , kuukausikirje

kuva joulukuun kirjeestä

Elokuussa aloittamani DG Rally saavutti maalinsa 21.11.2017 , kun viimeisenä varikkona oli oma kotiklubi Somerolla. Matkani aikana kävin jokaisessa piirimme 60 klubissa vierailulla.

Maantietä ajokit nielivät toistakymmentä tuhatta kilometriä. Peuroja pomppi tiellä satoja, ja kerran tiellä oli hirvipariskunta vasoineen, mutta osumia onneksi nolla.

Piirimme klubit ovat hyvinkin omanlai- siansa osaajia , osassa panostetaan vahvasti nuorisovaihtoon, osa on näkyvästi mukana oman yhteisönsä kehittämisessä ja osa istuskelee klubihuoneissaan tehden rotarytyötä.

Minulla on tälle vuodelle kolme teemaa Muutos, Toiminta ja Ilo. Muutosta havaitsin useassakin klubissa, muutoshan on meidän tulevaisuuden elinehto. Olen usein sanonut että jos emme muutu , meitä ei ole olemassa. Muutoksella tarkoitan klubien toimintatapojen päivittämistä nykyaikaan.

Toimintaa kaipaisin useassa klubissa paljon enemmän, mutta toisaalta, moni klubi pääsi yllättämään sillä uskomattomalla projekti- ja työmäärällä, johon klubi oli sitoutunut. Iloa, sitä taas tarvitaan klubeihin ämpärikaupalla lisää, moni presidentti sanoi, että heillä on ollut vaikeaa saada uusia jäseniä tai keksiä mitään kelpoista projektia, ikään kuin oltaisiin luovutettu ja annettu masennukselle valta. Toisaalta, oli klubeja joissa puheen- sorina oli megalomaanista ja iloa tuntui riittävän jaettavaksi asti.

Piirimme osaa nuorisovaihdon. Lähtevien nuorten haastattelussa marraskuun alussa Turun opistolla, meillä oli 24 nuorta lähdössä vuosivaihtoon ja 9 kesävaihtoon.

Kaikki klubin lähettämät nuoret ovat olleet klubin käyntikortti maailmalla, miksi siis niin moni klubi sanoo vaihtovuoden jälkeen unohtavansa nuo mainiot yksilöt?

Tässä tulee nyt jokaiseen klubiin joulukuun helppo tehtävä: Etsitään klubimme jokainen vaihtoon lähettämä nuori ja pyydetään kanssamme mukaan vaikka jouluruokailuun yhdessä rotareiden kanssa. Tiedossa on upea ja avartava yhteinen tilaisuus, jossa voitte päivittää kuulumisia. Samassa yhteydessä klubeilla avautuu oiva mahdollisuus pyytää nuo ihmiset klubiinsa  jäseneksi. Sama koskee RYLA:n läpikäyneitä oppilaita.

Syntymäpäivät

Suomi 100 vuotta on nyt todellisuutta. Onneksi olkoon siis meille kaikille ja rakkaalle isänmaallemme. Piirimme klubeissa on lähes jokaisessa Suomi 100 vuotta teema, ja sen tiimoilta useita paikallisia projekteja.

JOULUKUU ON SAIRAUKSIEN EHKÄISYN JA HOIDON KUUKAUSI

Parhaiten sairauksia ehkäistään pitämällä itsestämme ja lähimmäistämme huolta.

Aktiivinen rotari seuraa omaa terveyttään. Klubihankkeena voisi olla verenpaineen mittaus klubikokouksessa. Ehkä myös vyötärön ja kolesterolin mittaukset.

Kuvernöörin haaste klubeihin tulee tässä. Mikä olisikaan parempi paikka toteuttaa kuukauden Rotaryprojekti kuin lähin neuvola. Ollaan yhteydessä neuvolaan ja kysytään kuinka voimme olla avuksi. Avun tarvetta on varmasti monenlaista: kierrokseni aikana kuulin, että klubit ovat toimittaneet odotushuoneisiin aikakausilehtiä, leluja, vaateapua jne.

Rotarysäätiömme yksi päähankkeista on sairauksien ehkäisy. Säätiömme käyttikin näihin projekteihin 27 MD vuonna 2016.

Tulossa hyvän tuulen huipputapahtuma

Piirimme kestoteemana on Itämeren suojelu ja huoli oman meremme kunnosta. Touko-kesäkuussa piiri 1410 tekee itämeripurjeh-duksen perinnealus Eugenialla yhdessä alueemme nuorten kanssa. Reittinä tulee olemaan Kasnäs – Pargas/Nagu – Naantali/Turku. Klubien tehtävänä on etsiä matkaan mukaan lähtevät nuoret. Purjehdus on palkinto nuorille jotka toimivat Itämeren hyväksi (esim. voittamalla rotaryklubien järjestämiä itämeriaiheisia kilpailuita kouluissa). Tarkoitus on kerätä mahdol-lisimman paljon Itämeren suojeluideoita, jotka sitten juhlavasti viedään purjealuksella mahdollisimman ”korkealle” ympäristö-ministeriön henkilölle. Tarttukaa klubit tähän tehtävään huolella, parannetaan julkisuuskuvaamme näyttävällä tapahtumalla. Lisätietoa tapahtumasta saatte minulta tai Ralf Karlsonilta Kemiöstä.

MUISTILISTA

• RI klubilaskun aika lähenee, hoidetaan se tammikuussa.
  • Klubeissa on valittu ensivuoden hallitukset.
  • Jäsenmuutokset on päivitettävä Suomen jäsentietojärjestelmään 31.12 mennessä (sinne päivitetään, presidentti, sihteeri, rahastonhoitaja ja rotarysäätiökomitean puheenjohtajan tiedot) Huom! Kaikki tieto RI:lle menee meidän SR tietokannan kautta.
  • Valtakunnallinen säätiöseminaari on tänä vuonna Oulussa. Tämä on tapahtuma jossa klubien säätiökomiteasta kannattaa olla edustus. Tieto kasvaa verkostoitumalla. Ajankohta on helmikuussa 2-4.2.2018 paikkana Hotelli Radisson. Ilmoittautuminen tapahtumaan on piirin 1400 sivujen kautta.
  • Piirijuhla Salossa 14.-15.4.2018. Ohjelman hienosäätö menossa, luvassa ennennäkemätön Rotarytapahtuma. Joulukuun aikana avaamme ilmoittautumislinkin, ja ohjelman kehitystä voi seurata piirin netti ja FB sivuilta. Hinnoittelussa early bird hinta, mikä tarkoittaa nopeille halvempaa osallistumismaksua.
  • Toronton Rotary Convention on 23.- 27.6.2018. Lisätietoa tapahtumasta ja matkasta saa DGE Risto Suvialalta.
  • Tulevien presidenttien koulutus (PETS) on Turussa 10.3.2018.

joulukuu kkkirje FI

D 1410 läsnäoloraportti lokakuu 2017