Toukokuun kuvernöörin kk-kirje

Toukokuun kuvernöörin kk-kirje

Category : DG , kuukausikirje

Piirikonferenssi

Piirikonferenssi, joka pidettiin 9. – 10.4.2016 Raumalla, onnistui hyvin saamani palautteen perustella mitattuna. Paikalla olivat RI:n edustajana PRID Noraseth Pathmanand (kuva) Chotima-vaimonsa kanssa, PRID Lars-Olof Fredriksson (kuva) Nina-vaimonsa kanssa, DG Juha ja PDG Leila Risteli piiristä 1400, Rauman kaupungin johtaja Kari Koski, Inner Wheelin Kansallisen Neuvoston puheenjohtaja Marja Kyrölä, maakuntajohtaja Pertti Rajala ja ETYJ:n yleiskokouksen pj. Ilkka Kanerva.  Nuorisovaihto-oppilailla oli oma ohjelmansa (kuva).

piirikonf2016_1

piirikonf_2016_nuoret

Samalla meillä oli ilo ja kunnia antaa PDG Kari Kontulalle Suomen Rotaryn Ensimmäisen Luokan Ansiomerkki lauantaina iltapäivällä tunnustuksena pitkäaikaisesta ja erittäin ansiokkaasta toiminnasta Suomen Rotaryn ja koko rotaryjärjestön päämäärien saavuttamiseksi. Vielä kerran piirimme onnittelut Karille!

piirikonf_2016_kari

PDG Kari Kontula pitämässä kiitospuhettaan.

Piirikonferenssin osallistujamäärä oli yli 220 tavoitteen ollessa >200 ja tilinpäätös tulee osoittamaan voitollisen tuloksen. Kiitän vielä kerran kaikkia piirikonferenssiin osallistuneita hienosta työstä, yrityksiä, jotka sponsoroivat tilaisuuttamme ja erityisesti kiitän niitä rotareita, jotka huolehtivat siitä, että tilaisuus onnistui!

Kyllä maailma on ihmeellinen, kun veimme vieraamme Helsinkiin sunnuntaina, ja todistimme Helenan kanssa kahden ”nuoren” tapaamisen: Chotima Pathmanand ja Irjaleena Eriksson tapasivat toisensa ensimmäisen kerran Helsingissä 59 vuoden jälkeen. Kyseessä oli New York Herald Tribune-lehden kustantama, vuosittainen palkintomatka USA:han 33 oman maansa parhaimman englanninkielisen aineen kirjoittaneelle nuorelle. Eräänlaista nuorisovaihtoa tämäkin!

Presidentin vuositavoitteet

RI on tarkentanut tämän vuoden palkitsemismuotoja koskien presidentin ja klubin tavoitteiden saavuttamista kuluvalla kaudella seuraavasti:

Kunniamaininnat ovat kulta, hopea ja pronssi. Kultaisen kunniamaininnan saavat ne, jotka saavuttavat kaikkien 7 tavoitteiden osalta, hopeisen, jos saavuttaa 6 tavoitetta ja pronssisen, jos saavuttaa viisi tavoitetta (sisältäen kaikissa tapauksissa ns. pakolliset tavoitteet, jotka ovat jäsenlisäys, säätiön avustaminen ja Rotary Club Centralin käyttäminen).

Hyvä presidentti, oletko huolehtinut näiden tietojen päivittämisestä?

SR:n kyselyn tulokset

Suomen Rotaryn julkaisu- ja koulutustoimikunta teki kyselyn Suomen rotaryklubeihin istuville presidenteille ja sihteereille koskien verkkosivujen käytöstä. Aineisto on talletettu piirimme sivuille. Tärkeimmät asiat näyttävät olevan RI:n säännöt ja strategiat, julkisuuskuva ja tiedottaminen, tietojärjestelmien kuvaukset ja ohjeet.

COL:päätökset 10. – 15.4.2016 kokouksesta

Piirimme edustaja PDG Tauno Lovén osallistui Chicagossa pidettyyn kokoukseen. Suomen rotarypiirien yhteinen tiedote asiasta on tulossa klubien nykyisille ja tuleville presidenteille. Kehotan presidenttejä perehtymään sääntömuutoksiin My Rotaryssa, keskustelemaan klubeissa huolellisesti muutoksista ja tekemään klubille sopivat muutokset sääntöihin.

Läsnäoloraportti

Ohessa on piirimme läsnäoloraportti, joka on surullista kertomaa. Pyydän jälleen kerran presidenttejä selvittämään oman klubinsa läsnäoloraportoinnin ja päivittämään klubinsa mahdollisesti puuttuvat tiedot mahdollisimman pikaisesti. Piirimme raportointitaso maaliskuun osalta tätä kirjoitettaessa oli alle 40 %! Liite: Piiri 1410 lasnaoloraportointi k auden alusta 2015_16 huhtikuu

Rotarydollari

Toukokuun Rotarydollarin kurssi on 0,88. Kuukausittainen vaihtokurssi on aina löydettävissä linkistä: http://www.rotary.org/myrotary/en/exchange-rates