Nettisivujen teko Weeblyllä

Nettisivujen teko Weeblyllä

Category : Komiteat , Koulutus , Tapahtumat

Lupailin aloittaa blogin nettisivujen teosta. Raisio-Jokilaakson Rotaryklubi on aloittanut sivujensa uudistamisprosessin. Kaikki mitä prosessiin liittyy, suunnittelusta tekemiseen, domainnimen varaamisesta julkaisuun, tulee kirjattua näihin kirjoituksiin.

Olen päivittänyt  myös ohjeiston nettisivujen tekoon liittyen, löydät sen suojatuilta Jäsenille -sivuilta Ohjeiden alta, myös tässä linkki

Mitä kaikkea Raisio-Jokilaakson tehotiimi on tähän mennessä tehnyt?

Ohjeistus oli seuraava – vertailkaa jo olemassa olevia sivuja ja miettikää, mikä oli ko. sivulla hyvää, mikä ei toiminut. Useamman sivuston tutkimisen jälkeen, kirjatkaa ne asiat, joista piditte ja mitä haluatte saada omille sivuillenne.

Tästä se siis alkoi. Tehotiimi (Terhi, Reijo & Marje) olivat miettineet asiat ja myös sen, miltä he toivovat sivujensa näyttävän. Heillä oli eri vaihtoehtoja sivuston ulkonäöstä blogissa ja kaikkeahan pystyy muuttamaan, joten työmme alkoi. Treffasimme toukokuussa sunnuntai-iltana opetustilanteessa – mentiin läpi Weeblyn työkaluja ja jo hiukan päivitettiin tekstejäkin.

Sunnuntai-illan huumassa ensimmäinen ongelma tuli heti kohdattua –  yritin hankkia heille omaa .org -päätteistä nimeä ja ihmettelin, kun Weebly aina vaan vei tietylle maksusivulle – jonne siis ei pitänyt päätyä. Aikani ihmeteltyäni totesin, että kaipa homma on sitten muuttunut ja vingutimme Terhin luottokorttia sivuston nimen hankinnassa. No, oma virheeni oli siis kyseessä – päädyimmekin hankkimaan Starter-paketin, jota ei siis tarvittu.

Heti tuona iltana kotiin tullessani, tsekkasin rauhassa linkit ja löysin sen OIKEAN linkin, jota yritin Raisiossa etsiä eli pelkän domainnimen hankintaa. Koska oikea linkki löytyi, varmistin heti halutun nimen, www.raisiojokilaaksorotary.org ja ostin sen pois klubille (summa oli huikeat 20 euroa kahdelta vuodelta 🙂 ).

Laitoin myös Weeblylle viestiä erheellisestä Starter-paketin hankinnasta ja pyysin Terhille palautusta. Maanantaina kontaktoin Weeblyä uudelleen ja sain vahvistuksen, että palautus on menossa, pitäisi tapahtua parin päivän sisällä. Heti perään meiliä Terhille, että homman pitäisi olla kondiksessa.

Seuraava vaihe Raisio-Jokilaakson klubissa on aloittaa varsinainen työstäminen sivujen sisällön suhteen. Hiljaa hyvä tulee,  sanotaan. Kiireet painaa kaikille päälle, joten heti kun saadaan aikaa kunnolla varattua prosessiin, laitan teillekin tiedoksi, mitä kaikkea on tehty, mitä lisätty, mikä oli haasteellisinta, mikä helppoa ja mitä koko prosessista sitten opittiin/jäi käteen.

Omasta virheestä suivaantuneena päivitin Weeblyn ohjeistoa (linkki siis sivun yläosassa). Laitoin oikean sivun linkin ohjeisiin, ettei enää nettisivujen touhun huumassa tule vastaavaa BlackOutia – siis todellista mustaa aukkoa. Nuo liitetyt ohjeet kattavat aika paljon selittämistä, missä koko sivuston, nimen, palvelimien, talletustilan, maksujen, tekemisen, julkaisun, ym on kyse. Paljon jäi vielä ohjeita kirjoittamatta, mutta näillä pääsee jo hienosti liikkeelle.

Jos klubisi suunnittelee uusia sivuja, autan mielelläni. Mutta heti tähän huomautus – teidän tehtävänne on miettiä, mitä sivuilla on, tehdä ne yhdessä kanssani ja päivittää sivuja. Olen huomannut, että moni klubi on kiinnostunut nettisivujen päivityksestä, mutta sitten ovatkin pettyneitä, kun en teekkään kaikkea heille valmiiksi. Homman nimi on siis se, että autan valitulla työkalulla, mutta teille jää työt.

Jos tämän vuodatuksen jälkeen edelleen kiinnostaa omien nettisivujen uusimisprosessi, ota yhteyttä ja autan alusta loppuun.

Terhi Valkeejärvi

7.6.2016 at 9:48 pm

Pikku hiljaa nettisivut rakentuvat. Tavoitteena ne on olla julkaisukelpoiset 1.7., kun Reijon kausi alkaa. Onpa ollut virkistävää oppia jotain aivan uutta! Heidi on oiva opastaja.