Rotary Convention Seoul, Korea 2016 Breakout Session European Rotarians helping refugees

• -

Category : Tapahtumat

Seolissa pidimme Break Out session teemalla Rotarit ja pakolaiset. Tavoitteena oli antaa informaatiota Euroopan pakolaisongelman syistä ja mahdollisista ratkaisumalleista. Esitelmöitsijöinä olivat Elina Lehtinen CMI (Ahtisaaren toimisto), Safak Alpay Turkista (member of RID) ja Roda Hassan Turun kaupunginvaltuutettu. Session koordinaattorina ja puheenjohtajana toimi Matias Röyttä. Esitelmissä käytiin läpi tilanne geopoliittisesti, Turkin tilanne (n. 2 miljoonaa pakolaista) ja henkilökohtainen tilanne Roda Hassanin kokemana. Elina Lehtinen valotti myös CMI:n toimintaa, mikä tähtää rauhan löytymiseen ja on hinnaltaan todella halpaa verrattuna maailmassa käytettävään asevarustelun ja sotimisen hintaan. Pakolaisten, osin traagiset ongelmat tuotiin esitelmissä hyvin esille. Ongelmat ovat monisyiset, mutta EU:n panosta asioiden ratkaisuun pitivät eräät kuulijat riittämättöminä, varsinkin hukkumiskuolemien estämisen osalta. Turkin Rotarit suorittavat aktiivista toimintaa pakolaisten auttamiseksi, samaa tehdään myös erityisesti Saksan Rotareiden toimesta. Suunnitelmia esitettiin myös Rotary Action Groupin (RAG) perustamiseen pakolaisten tilanteen auttamiseksi.
Tilaisuutta tuki Salon Rotaryklubi ja piiri 1410.

Esiintyjät vasemmalta Safak Alpay, Roda Hassan, Matias Röyttä ja Elina Lehtinen.