Toiminta

Ajankohtaista

Piirikonferenssi Salossa 2018

 

LISÄTIEDOT:
www.1410piiri2018.fi/

Tervetuloa piirin D1410 piirikokoukseen ja juhlaan huhtikuussa Saloon! Luvassa on monipuolinen tapahtumaviikonloppu jonka yhtenä huipennuksena on Governor’s Ball juhlaillallinen, jossa viihteestä vastaa mm. Arttu Wiskari yhtyeineen.

Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmassa mm.:

 • RI Presidentin edustaja Lena Mjerskaug
 • Teatteriesitys ‘Illallinen yhdelle’ by Teatteri Provinssi
 • Paikallistuottajien esittelyjä
 • Skumppabaari
 • Iltapäivällä kolme rinnakkaisessiota, jotka koostuvat useista lyhyistä esityksistä – voit siirtyä sujuvasti sessiosta toiseen ja valita itseäsi kiinnostavat aihekokonaisuudet teemoista 
  • Nuorisovaihdon ja kansainvälisen toiminnan sessio (mm. vaihto-opiskelijoiden foorumit)
  • Ammattipalvelun sessio (Yrityssalo, IOT Campus)
  • Yhteiskuntapalvelun sessio (kestävä ja tasa-arvoinen seutu, kolmannen sektorin toiminta)
 • Governor’s Ball -illallinen
 • Perinteinen muistotilaisuus edesmenneille rotareille
 • Ilmoittaudu mukaan nyt! www.1410piiri2018.fi/

  Ilmoittautumiset ja maksut:
  Matti Sirva (Uskela RK rahastonhoitaja)
  Matti.Sirva@op.fi, puh. 044 770 1223
  OKO FI28 5410 0220 3538 36

  Merkitse maksun yhteydessä viestikenttään osallistujien nimet ja rotaryklubi.

  Majoitus Sokos Hotel Rikalassa (keskusta) ja Hotelli Salorassa (Astrum-keskus) piirihintaan:
  1hh (Rikala 80€ ja Salora 59€)
  2hh (Rikala 90€ ja Salora 69€)

  Varaukset suoraan hotelleista. Mainitse piirikokous varausta tehdessä.

  Lisätiedot tapahtumasta: Mikko Ruohonen, p. 044 2704 440 tai mikko.ruohonen@gmail.com. Lataa tapahtuman esite tästä > 

  Lue lisää piirikonferenssin omilta sivuilta: www.1410piiri2018.fi/

  Vaihto-oppilaat: 
  Piirin ulkomaisten vuosivaihto-oppilaiden osallistuminen piirikonferenssiin kuuluu heidän vaihto-ohjelmaansa. Vaihtarit osallistuvat sekä konferenssin ohjelmaan että heillä on myös omaa ohjelmaa. Klubi maksaa vaihto-oppilaansa osallistumisen piirikonferenssiin. Tarkemmat tiedot vaihtarien ohjelmasta ja ohjeet heidän ilmoittautumisestaan lähetetään klubeihin hyvissä ajoin ennen konferenssia. Lisätiedot vaihtarien ohjelmasta: Torsti Poutanen, p. 044 2907 489 tai torsti.poutanen@kolumbus.fi. 

  Tervetuloa Saloon! Tutustu http://www.saloon.fi.

Maailmankonventio Torontossa 22. - 29.6.2018

Hei rotarit!
 
Nyt on aika suunnitella matkaa Rotaryn vuosittaiseen maailmankonventioon, mikä ensi vuonna järjestetään Torontossa Kanadassa. Konventio on tarkoitettu kaikille rotareille ja heidän partnereilleen. 
 
Torontoon järjetetään valmismatka 22.-29.6.2018. Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Kouvolan Matkatoimisto Oy kuten aikaisempina vuosina. Matkanjohtaja on PDG Niko Niemi. Niko toimii konvention matkanjohtajana viidettä kertaa ja osallistuu itse nyt kymmenettä kertaa maailmankonventioon. Matkan järjestelyt ovat siis luotettavissa käsissä.
 
Matkan ja majoituksen tiedot hintoineen ja ilmoittautumisineen löytyvät oheisesta Kouvolan Matkatoimiston esitteestä. Ennakkomaksu maksetaan vasta 1.3.2018 mennessä ja loppumaksu 15.4.2018 mennessä.
 
Matkasta erillisenä maksetaan maailmankonvention rekisteröimismaksu, mikä on 335 US$ per henkilö maksettaessa ennen 16.12,2017. Sen jälkeen maksu nousee 410 US$:In. Esitteestä on linkki konventioon rekisteröitymiseen.
 
Itse olen jo ilmoittautunut vaimoni kanssa Toronton matkalle. Konventioon osallistuu vuosittain noin 50.000 rotaria ja partneria. Rotaryn kansainväliset toveruus- ja ystävyysverkostot syntyvät usein kansainvälisten kongressien yhteydessä.
 
Rotarymatkaterveisin
Risto
DGE
On to Toronto, Canada RI Convention promotion
Rotary - Toronto 2018

 

Liity rotariksi

Yhdessä paikkakuntasi parhaaksi

Kaksi tärkeintä syytä, miksi halutaan liittyä Rotaryn jäseniksi, on että halutaan auttaa omaa paikkakuntaa ja löytää samanmielisiä vaikuttajia ja ystäviä. Meidän jäsenemme pysyvät rotareina vuodesta toiseen samoista syistä. Rotary toimii siis paikallisesti ja kansainvälisesti. 

Rotaryn toiminnan tavoitteita

"Tehdä hyvää maailmassa - Doing Good in the World"

10 HYVÄÄ SYYTÄ RYHTYÄ ROTARIKSI

1. Mahdollisuus palvelemiseen
2. Ammatillinen verkottuminen
3. Henkilökohtainen kasvu ja kehittyminen
4. Ystävyys
5. Kulttuurien monimuotoisuus
6. Hyvä yhteiskunnan jäsen
7. Maailmanlaajuinen yhteisymmärrys
8. Viihtyminen
9. Nuorisovaihto ja rotaryperhe
10. Eettinen ympäristö

Rotary lyhyesti

Rotary on eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen, maailmanlaajuinen palvelujärjestö. Se perustettiin Chicagossa 23.2.1905 Paul Harrisin kokoonkutsumana. Perustajat ottivat ensimmäiseksi tehtäväkseen kotikaupunkinsa liikemoraalin parantamisen. Jo 1910 toiminta-ajatus laajentui ympäröivän yhteiskunnan kehittämiseksi, josta edelleen maailmanlaajuiseksi päämääräksi. Rotaryn jäsenmäärä on yli 1.2 miljoonaa. Rotary on organisoitu toimivaksi kokonaisuudeksi, jonka ydin on rotaryklubi.

Järjestönä Rotary on tullut tunnetuksi teoistaan.  Erityisesti maailmanlaajuiset nuorisovaihto ja humanitaariset hankkeet ovat muokanneet Rotaryn myönteistä kuvaa.  Rotary oli alkuun panevana voimana maailman terveysjärjestön 1985 aloittamassa hankkeessa hävittää polio maailmasta. Tähän hankkeeseen Rotary on kanavoinut yli 1,2 miljardia USD:a sekä runsaasti jäsentensä henkilökohtaista vapaaehtoistyötä.  Poliotapausten määrä on vähentynyt 99 % vuodesta 1988 alkaen.

 

Rotarysäätiö

Rotary Internationalin vuonna 1917 perustaman Rotarysäätiön toiminta-ajatuksena on hyvien asioiden edistäminen.  Varallisuudeltaan säätiö kuuluu maailman suurimpien  joukkoon.  Polion vastaiseen työhön sijoitettavien varojen lisäksi Rotarysäätiö rahoittaa opinto- ja humanitaarisiin ohjelmiin osallistuvia.

Rotaryn tunnuslause Service Above Self - Palvelu itsekkyyden edelle tiivistyy toiminnassa viiteen palveluväylään: Klubipalvelu, Ammattipalvelu, Yhteiskuntapalvelu, Kansainvälinen palvelu ja Nuorisopalvelu.  Vuosien mittaan Suomen rotaryklubien paikkakuntakohtaiset palveluprojektit ovat lisääntyneet.  Ne ovat osaltaan muokanneet Rotaryn julkista kuvaa.

Kiinnostaako Rotary-toiminta? Lue lisää ja ota yhteyttä täältä.

The Rotary Foundation auttaa rotareiden hankkeissa

Rotarysäätiö tukee rotareita ja klubeja kaikkialla maailmassa heidän pyrkimyksissään. Maailman yhteisymmärryksen ja rauhan edistäminen, terveyden edistäminen, koulutuksen tukeminen, köyhyyden lievittäminen ovat erityisesti niitä osa-alueita, joilla rotarit haluavat vaikuttaa sekä paikallisesti että globaalisti.

Rotarysäätiön välineet auttamiseen on taloudellinen tuki, jolla rahoitetaan avustusprojekteja, stipendejä, koulutusohjelmia, humanitäärisiä apurahoja jne.

 

Rotary Institute Riga 2017

Niko Niemen ottamia kuvamuistoja viidessä albumissa Rotary Institutesta Latvian Riigasta (klikkaa linkkiä):

Riiga 13.10
Riiga Institute
Riiga seminaari
Riiga lauantai
Riiga sunnuntai