Julkisuuskuvakoulutus

Rotary Institute Riga 2017

Niko Niemen ottamia kuvamuistoja viidessä albumissa Rotary Institutesta Latvian Riigasta (klikkaa linkkiä):

Riiga 13.10
Riiga Institute
Riiga seminaari
Riiga lauantai
Riiga sunnuntai

Vaihtoon lähtevät vaihtarit

Piirimme 1410 Lähtevien vaihto-oppilaiden (Outbound =OB) piirin pitämä haastattelu on lauantaina 11.11. klo 9.30- 16.00 (päättymisaika on arvio!) TURUSSA, Linnasmäessä, Lustokatu 7. Tämä on pakollinen klubien valitsemille OB-oppilaille JA heidän perheilleen. Koskee kaikkia vuosivaihtoon valittuja ja tähän mennessä leirivaihtoon valittuja. Nuorisovaihtoasiamiehen sähköpostiin tulee tarkempaa tietoa, mutta kertokaa tämä pvm klubeissa nyt jo.
Kuvassa Inboundeja Italiasta ja Amerikasta, yksi Rebound Suomesta ja yksi Wannabe-vaihtari. 😊 #rotaryisfun

Maailmankonventio Torontossa 22. - 29.6.2018

Liity rotariksi

Yhdessä paikkakuntasi parhaaksi

Kaksi tärkeintä syytä, miksi halutaan liittyä Rotaryn jäseniksi, on että halutaan auttaa omaa paikkakuntaa ja löytää samanmielisiä vaikuttajia ja ystäviä. Meidän jäsenemme pysyvät rotareina vuodesta toiseen samoista syistä. Rotary toimii siis paikallisesti ja kansainvälisesti.

Rotaryn toiminnan tavoitteita

"Tehdä hyvää maailmassa - Doing Good in the World"

10 HYVÄÄ SYYTÄ RYHTYÄ ROTARIKSI

1. Mahdollisuus palvelemiseen
2. Ammatillinen verkottuminen
3. Henkilökohtainen kasvu ja kehittyminen
4. Ystävyys
5. Kulttuurien monimuotoisuus
6. Hyvä yhteiskunnan jäsen
7. Maailmanlaajuinen yhteisymmärrys
8. Viihtyminen
9. Nuorisovaihto ja rotaryperhe
10. Eettinen ympäristö

Rotary lyhyesti

Rotary on eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen, maailmanlaajuinen palvelujärjestö. Se perustettiin Chicagossa 23.2.1905 Paul Harrisin kokoonkutsumana. Perustajat ottivat ensimmäiseksi tehtäväkseen kotikaupunkinsa liikemoraalin parantamisen. Jo 1910 toiminta-ajatus laajentui ympäröivän yhteiskunnan kehittämiseksi, josta edelleen maailmanlaajuiseksi päämääräksi. Rotaryn jäsenmäärä on yli 1.2 miljoonaa. Rotary on organisoitu toimivaksi kokonaisuudeksi, jonka ydin on rotaryklubi.

Järjestönä Rotary on tullut tunnetuksi teoistaan.  Erityisesti maailmanlaajuiset nuorisovaihto ja humanitaariset hankkeet ovat muokanneet Rotaryn myönteistä kuvaa.  Rotary oli alkuun panevana voimana maailman terveysjärjestön 1985 aloittamassa hankkeessa hävittää polio maailmasta. Tähän hankkeeseen Rotary on kanavoinut yli 1,2 miljardia USD:a sekä runsaasti jäsentensä henkilökohtaista vapaaehtoistyötä.  Poliotapausten määrä on vähentynyt 99 % vuodesta 1988 alkaen.

Rotarysäätiö

Rotary Internationalin vuonna 1917 perustaman Rotarysäätiön toiminta-ajatuksena on hyvien asioiden edistäminen.  Varallisuudeltaan säätiö kuuluu maailman suurimpien  joukkoon.  Polion vastaiseen työhön sijoitettavien varojen lisäksi Rotarysäätiö rahoittaa opinto- ja humanitaarisiin ohjelmiin osallistuvia.

Rotaryn tunnuslause Service Above Self - Palvelu itsekkyyden edelle tiivistyy toiminnassa viiteen palveluväylään: Klubipalvelu, Ammattipalvelu, Yhteiskuntapalvelu, Kansainvälinen palvelu ja Nuorisopalvelu.  Vuosien mittaan Suomen rotaryklubien paikkakuntakohtaiset palveluprojektit ovat lisääntyneet.  Ne ovat osaltaan muokanneet Rotaryn julkista kuvaa.

Kiinnostaako Rotary-toiminta? Lue lisää ja ota yhteyttä täältä.

The Rotary Foundation auttaa rotareiden hankkeissa

Rotarysäätiö tukee rotareita ja klubeja kaikkialla maailmassa heidän pyrkimyksissään. Maailman yhteisymmärryksen ja rauhan edistäminen, terveyden edistäminen, koulutuksen tukeminen, köyhyyden lievittäminen ovat erityisesti niitä osa-alueita, joilla rotarit haluavat vaikuttaa sekä paikallisesti että globaalisti.

Rotarysäätiön välineet auttamiseen on taloudellinen tuki, jolla rahoitetaan avustusprojekteja, stipendejä, koulutusohjelmia, humanitäärisiä apurahoja jne.