Piiri tiedottaa kokoontumisista

Rotary International - Southwest Finland and Åland Islands - District 1410

Piiri tiedottaa kokoontumisista

Perjantai ja 13. päivä osoittautuu kohtalokkaaksi, sillä tällä päivämäärällä sekä piirikonferenssi että muut piirin tilaisuudet on peruttu johtuen koronavirustilanteesta. Koskee niin nuorisovaihdon tilaisuuksia, RLI-koulutusta, VSE-vaihtoa jne.

Myös muut piirit Suomessa ovat peruuttaneet sovitut konfferenssinsa.

Odottelemme jatkotiedotusta THL:ltä sekä tapahtumia järjestettävistä kaupungeista. Jos epäselvää, THL tiedottaa koko maan tilanteesta ja antaa suosituksia, kaupungit varautuvat THL:n, AVIn ja terveysorganisaatoiden kanssa yhdessä koordinoidusti oman alueensa tilanteeseen.

Piirin facebookissa tiedotettu seuraavasti:

Koronaviruksen leviämisestä johtuen suosittelen vahvasti, että kaikki Rotarypiirin 1410 tilaisuudet perutaan toistaiseksi. Kunnes tilanne rauhoittuu, katsotaan tilanne uudestaan. Koskee siis RLI-koulutusta (siirretään eteenpäin), piirikonferenssia (peruutetaan), eri koulutustilaisuuksia, klubikokouksia jne. Netin kautta tietoa halukkaille, mutta pidättäydytään tilaisuuksista.

Piirikuvernööri Heidi Cavén

12.3. tiedotettu:

Piirikuvernöörin kanta corona-virustilanteeseen:

Kaikissa kokoontumisissa on toistaiseksi käytäntönä, että tilaisuuksissa ei kätellä eikä halata.
Mikäli joku tuntee itsensä sairaaksi tai on matkustanut lähiaikoina epidemia-alueilla, tilaisuuksiin ei suositella osallistumaan.
Koska liikkeellä on myös kausiflunssaa, kaikki yskiminen ja niistäminen pitää hoitaa niin, etteivät muut ole vaikutusalueella. Siis käytä nenäliinaa niistämiseen ja heitä se käytön jälkeen pois. Yski joko nenäliinaan tai sen puuttuessa hihaan. Huolehdi ettei ketään ole yskimisen suunnassa.
Myös käsien puhtaus on yksi tärkeimmistä eli jokaisen on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta oman ja muiden terveyden takia.
Jos kuuluu riskiryhmään, mieluummin jättää tilaisuuteen osallistumatta. Jokaiseen tilaisuuteen osallistuminen kannattaa miettiä tarkkaan oman terveyden ehdoilla.
Virus tuntuu leviävän tehokkaasti. Kukin presidentti päättää oman alueensa tilanteen mukaan kokoontumisista. Muista klubisi ikärakenne ja toimi sen mukaan.
Noudata THL:n ohjeita.

Pyrimme välttämään paniikkia, mutta corona-virusta ei myöskään pidä aliarvioida tai edesauttaa sen leviämistä. Seurataan päivittäistä tilannetta ja reagoidaan sen mukaan.