VSE onnellisesti ohi – kiitos kaikille mukanaolleille!

Rotary International - Southwest Finland and Åland Islands - District 1410

VSE onnellisesti ohi – kiitos kaikille mukanaolleille!

 Piirin 1210 VSE-tiimi Suomeen 4. – 18. syyskuuta 2019 

Piiri 1410 on tehnyt yhteistyösopimuksen Englannissa sijaitsevan piirin 1210 (http://www.rotary1210.org) kanssa ammatillisesta vaihdosta (Vocational Study Exchange). Piiri 1210 ja North West Midlands käsittää 52 klubia Staffordshiren ja Shropshiren sekä osittain English West Midlands -alueella.

Kyseessä on vastaava vaihto kuin GSE (Group Study Exchange) oli aikoinaan, tosin tämä vaihto kestää kaksi viikkoa. Tarkoitus on löytää 1-2 eri työharjoittelupaikkaa/tiimin jäsen. Myös isäntäperheitä tarvitaan 1-2/tiimiläinen. 

Vastaavasti meiltä lähtee tiimi Englantiin keväällä 18.4. – 2.5.2020 väliselle ajalle. Tiimiin kuuluu vetäjä ja neljä muuta. Toisin kuin englantilaisten tiimissä, toivon että piirimme rotarit innostuisivat ja käyttäisivät kahden viikon vierailun työtään vastaavassa tehtävässä Englannissa. Joten jos ja kun kiinnostut, laita englanniksi lyhyen vapaamuotoisesti itsestäsi, työstäsi ja kiinnostuksistasi tekstiä sekä mitä odotat matkalta, jotta voin välittää ne sitten Englantiin ja löydämme sinulle työtäsi vastaavan “harjoittelupaikan”.

Terveisin Heidi Cavén, DG 1410

VIERAILUN  AIKATAULU VSE-team-indivprog

Alla lisää tiimistä (englanninkielinen cv julkaistu englanninkielisessä blogissa)

4. syyskuuta saamme vieraaksemme viisi naista, joista lontoolainen rotari Helen Perkinson tiimivetäjänä. Helen kuuluu Rotary Club of Wednesfieldiin, piirissä 1210 ja on ollut rotarina jo 16 vuotta. Hän on IPP eli juuri päättänyt presidenttikautensa sekä Paul Harris Fellow. Hän oli mukana myös GSEssä vuonna 2000 jolloin hän vieraili piirissä 6780 Itä- ja Keski Tennessee.

Helenin kiinnostuksen kohteita ovat kävely, elokuvat, teatteri, ruuanlaitto, jalkapallo (siis katsojana) ja matkustus, matkustus, matkustus. Hän kuuluu myös Oluen kampanjointiin (Campaign for Real Ale).   Kuningatar Elizabeth on palkinnut Helenin aiemmin tänä vuonna arvolla ‘Member of the British Empire’. Arvon ojensi Prinssi William.

Helen on asianajaja, joka on erikoistunut lasten suojeluun ja perhelakiin. Suomen vierailulta Helen odottaa oppivansa enemmän maasta ja rotaryn toiminnasta, etenkin kaikki työ lapsiin liittyen sekä suomalaiseen rikosoikeuteen ja lastensuojelujärjestelmään.

Sophie Beasleyon myynti-insinööri kotoisin Stoke on Trentistä. Sophien työura tulee muuttumaan piakkoin sillä hänen oikea kiinnostuksensa on tehdä töitä kodittomien kanssa. Hän myös viikoittain toimii paikallisessa ruokapankissa. Sophiella on yliopistosta psykologian tutkinto ja väitetään, että hän osaa lukea ajatuksesi… Sophieta kiinnostaa matkailu ja urheilu, hän on mm. pelannut useamman vuoden maahockeytä. Vaikka nykyään illat vierähtävät punttisalilla, häntä kiinnostaa myös patikointi.

Sophie on innoissaan Suomen vierailusta ja odottaa vierailulta mahdollisuutta tutustua miten suomalaiset ovat taklannneet kodittomien tilanteen, uudet ideat hän vie mukanaan kotiin. Koska Sophie ei ole aiemmin vieraillut Suomessa, hän odottaa Suomen kulttuuriin tutustumista ja kauniin maan näkemistä.

Emma Price on kotoisin Gnosallista, Staffordshirestä. Emma on suorittanut Taidetutkinnon, erikoistuen keramiikkaan. Nykyään hänellä on oma yritys Emma Price Ceramics. Emma on mukana myös Girlguiding -toiminnassa eli tyttöjen aktiviteettiohjaajana. Emma rakastaa mm. luontoa, vanhaa arkkitehtuuria, taidetta ja gallerioita.

Suomen matkaltaan hän odottaa näkevänsä paljon kaikkea eli keramiikkastudioista suuriin tehtaisiin. Emma on innokas opettelemaan uusia tekniikoita ja materiaaleja. Posliini on Emman päämateriaali, mutta hän työskentelee myös muun saven kanssa.

Natalie Roddison kotoisin Uttoxeteristä, Staffordshirestä. Hän valmistui yliopistosta maisterin arvosanalla liittyen jätteen käsittelyyn. Hän työskentelee alalla viidessä eri sairaalassa ja on vastuussa, että jäte hoidetaan laillisesti ja ympäristöystävällisesti sekä samalla edistetään ilmansuojelua ja kestävää kehitystä sairaaloissa.

Natalie on käynyt Turussa Ruisrockissa kaksi kertaa, muut kiinnostuksen aiheet ovat mm. uinti, ruuanlaitto, matkustaminen ja tietysti rockmusiikki. Vapaa-ajallaan hän nauttii puutarhan hoidosta ja kasvattaa omat hedelmät ja juurekset.

Natalie osallistui 5 kuukauden ajan vuonna 2012 Helsingin Yliopiston Erasmus-hankkeeseen ja oli tuolloin vapaaehtoisena Erasmus kouluissa, joissa hän nautti auttaessaan oppilaita englannin kielen kanssa.

Suomen matkaltaan hän odottaa etenkin uusien ihmisten tapaamista sekä oppivansa lisää uusista jäte- ja ympäristöhuollon suojeluasioista.

Becky Dobson on ammatiltaan sairaanhoitaja. Yritys, jossa hän työskentelee, hoitaa potilaita, joilla on vaativat kliiniset sairaudet, mutta jotka kuitenkin asuvat normaaleissa kotioloissa. Hän on ollut ammatissaan 20 vuotta, aloitti sairaalan osastoilta, sitten teholla kunnes siirtyi kunnalle sairaanhoitajaksi vastaten hoitotiimistä ja palliatiivisesta hoidosta useamman vuoden ajan. Viimeiset kuusi vuotta hän on työskennellyt yksityisille kotihoitoyrityksille. Hän vastaa erikoistuneista kliinisistä hoitajista ja kuuluu myös hallintotason toimintaan.

Suomen ajaltaan hän etenkin on kiinnostunut näkemään kuinka kliinisesti riippuvaiset potilaat hoidetaan kotioloissa. Hän haluaisi tutustua miten Suomen hoitajavastuinen järjestelmä toimii ja kuinka terveydenhoidon säätely toimii Suomessa. Häntä kiinnostaa myös lastensuojelun järjestelmä.

Becky on innokas pyöräilijä, aloittanut myös juoksemisen ja osallistunut muutamaan puolimaratoniin. Hän myös pitää lukemisesta, uimisesta, hiihdosta ja mäkivaelluksesta. Beckyn perheessä on aviomiehen lisäksi kaksi lasta, kaksi kissaa ja kaksi kania.

 

print

Kommentera