EHDOTUS ITÄMERIACTIONIKSI KESÄ 2020

Rotary International - Southwest Finland and Åland Islands - District 1410

EHDOTUS ITÄMERIACTIONIKSI KESÄ 2020

TARKOITETTU KAIKILLE KLUBEILLE ALUEELLA Rauma-UKI-Turku-Parainen-Raasepori

Piiri 1410 on mukana Rotarien Itämeren Suojeluprojektissa, johon haetaan valtakunnallista ja Global Grant tukea. Tavoitteena on luoda yhteistyöta ja selkeitä Itämeren tilan parannuskohteita Rotary-yhteisön vetämänä/osallistumisena koko Itämeren alueella. Projekti toimii ns. Pilottina jopa Rotarien uudelle Maailmanprojektille.

Mitä voisimme heti tehdä tulevan vuoden kesänä ?

Yhteistyökumppanimme SYKE ( Suomen Ympäristökeskus) antoi meille selkeän mahdollisuuden auttaa. Heiltä puuttuu säännöllisiä sinilevähavaintopisteitä koko Saaristo- Pohjoinen Itämeri ja Ahvenanmaa-alueella.

Piiri 1410 haastaa joka klubista muutaman henkilön tähän  keruutyöhön, joka toimii toukokuusta syyskuun loppuun, 1 kerran viikossa ( tiistai-keskiviikko).

Tämä voitaisiin tehdä Rotarien mökkirannasta, omasta yleisestä rannasta , tai jopa veneestä, mutta samaista pisteestä säännöllisesti JOKA VIIKKO.

Ei ole vaikeaa: Ohessa Ohjeet havannointiin.

Tulethan sinäkin mukaan Piiri1410 Itämeriprojektiin.

Ilmoita itsesi mukaan (ks. liite Rotary Havainnointi 2020 – ehdotus yläpuolella). Kerro havaintipaikka ja aloitetaan yhdessä havaintojen keruu kaudelle 2020.

Helppoa ja hyvää ja Tärkeää Itämerityötä. Meidän kaikkien hyväksi ja viihtyvyyden parantamiseksi.

Ilmottaudu allekirjoittaneille kuka vaan klubistasi, joka asuu tai mökki on sopivilla paikoilla.

Itämeriterveisin

Mikko Lindeman                                    Matti Hakoila                    Rainer Huopalahti