Anitan kuukausikirje – heinäkuu

Rotary International - Southwest Finland and Åland Islands - District 1410

Anitan kuukausikirje – heinäkuu

Ohessa linkki  kuvernöörin heinäkuun kuukausikirjeesseen sekä kuukausikirje tekstiversiona  

https://mailchi.mp/4ddbef12919a/kuukausikirje-heinkuu

____________________

TÄSTÄ SE ALKAA –
UUSI MAHDOLLISUUKSIEN ROTARYVUOSI

RI presidentti Holger Knaack haluaa Rotaryn muuttuvan tulevaisuutta varten. Hän kehottaa myös jäseniä omaksumaan muutoksen, jotta Rotary voi laajentua ja menestyä. Sen sijaan, että asettaisi erityisen tavoitteen jäsenten määrän lisäämiseksi, hän kehottaa klubeja ja piirejä ajattelemaan, kuinka kasvaa kestävällä ja orgaanisella tavalla. Hän haluaa klubien keskittyvän nykyisten jäsenenien motivointiin ja uusien, klubien toimintaan sopivien jäsenten löytämiseen.

Sisällöstä

 • Paluu normaaliin?
 • Onnitelut Seme Nelsin Lomole
 • Kuvernöörin klubivierailut
 • Parkanon syysseminaari
 • Uudet toimihenkilöt
 • Rotarykoulutusta My Rotaryn kautta
 • Sinileväprojekti
 • Kauden tapahtumia kalenteriisi

Piirimme Rotary Peace Fellow stipendiaatti Seme Nelson Etelä-Sudanista on nyt suorittanut kunnialla loppuun kahden vuoden  rauhanvälityksen opinnot Tokion International Christian University´ssa. Olemme erittäin ylpeitä ja onnellisia Semen saavutuksesta ja haluamme tietenkin seurata hänen uraansa ja nähdä, kuinka Rotaryn sijoitus Semeen edistää rauhaa maailmassa.

Paluu normaaliin?

Korona pandemia on riepotellut meitä kaikkia kuluneen vuoden aikana. Kesän aikana monet klubit ovat valinneet klubikokousten keskeyttämisen tai ovat pitäneet ulkoilmakokouksia. Nettikokoukset ovat olleet myös valttia. Myöskin ne jäsenet ja toimihenkilöt, jotka aikaisemmin ovat vieroksuneet netin kautta kokoontumiset, ovat nyt todenneet kuinka kätevästi voimme olla toisiimme yhteydessä niiden välityksellä. Nettikokoukset ovat avanneet ovet uusille mahdollisuuksille tutustua Rotaryn toimintaan maailman ympäri uusien tuttavuuksien kautta.

Kuvernöörin klubivierailut

Meillä Suomessa ja omassa piirissämme korona tilanne tuntuu olevan hallussa ja elokuussa suurin osa klubeista aloittaa normaalin toimintansa ja syyskuussa ollaan jo täysillä mukana. Tämän vuoden kuvernöörin vierailut olen ajoittanut alkavaksi vasta syyskuun lopulla. Tänä vuonna ne ovat tavallista haasteellisempia laivamatkojen ja ylimääräisten yöpymisten takia.

Klubivierailujen aikataulun löydät piirin kotisivuilta tällä linkillä Tarkoituksenani on tavata klubin hallitus noin tunnin ajan ja siihen päälle sitten klubikokous. Lähetän klubien presidenteille viestin keskustelunaiheista.

Parkanon syysseminaari

Olethan jo merkinnyt syysseminaarin päivämäärän lauantaina 24.10. kalenteriisi.

Paikkana on Kaarnan koulu- ja kulttuurikampus, Satakunnankatu 36. Toivomuksenani on, että paikalla on edustaja jokaisesta piirin klubista. Jos presidentti on estynyt, klubi lähettää hänen varamiehen/naisen.

Viime piirineuvottelun päätökseen perustuen, tulee kaikkien klubien maksaa osallistumismaksun 70€/klubin virallinen edustaja.

Ilmoittaudu henkilökohtaisesti. Kun klubista ilmoittautuu useampi kuin presidentti, sihteeri, rahastonhoitajia, nuorisoasiamies pyydämme teitä ystävällisesti maksamaan kaikki rahastonhoitajan toimesta yhdellä kerralla.

Maksu suoritetaan piirin tilille FI66 1302 3000 1105 90. (Rotary Internationalin piiri 1410 – Rotary Internationals distrikt 1410).

Ohjelmassa on luvassa, itse vuosikokouksen lisäksi ajankohtaisia esitelmiä ja tietoiskuja, kulttuuriakaan unohtamatta. Muistattehan ottaa mukaan jo etukäteen täytetyn valtakirjan.

Ilmoittautuminen tapahtuu tällä linkillä, piirin kotisivuilta tai Parkanon Rotaryklubin kotisivuilta viimeistään 16.10.

Uudet toimihenkilöt

Uuden presidentin ensimmäinen tehtävä on päivittää klubin toimihenkilötiedot Patentti – ja Rekisterihallitukseen. Käy kätevästi PRHn kotisivun kautta, linki

Nettisivujen päivitys on myös heinäkuussa tehtävälistalla. Vuoden uusi teemalogo näkyviin ja tietenkin uuden presidentin esittely on aina paikallaan.

Rotarykoulutusta My Rotaryn kautta

Meillä oli onnistunut Pets Paraisille, opimme paljon uutta ja vahvistimme vanhaa tietoutta. Jos kuitenkin tuntuu, että tarvitsette lisää tietoa Rotarysta ja sen toiminnasta, suosittelen lämpimästi tutustumaan My Rotaryn eri kursseihin linkistä. Sieltä löytyy yli sata erilaista kurssia 20 eri kielellä. Tietenkin sinun täytyy ensin olla kirjautunut My Rotaryyn. Alueenne AG auttaa myös teitä alkuun.

Sinileväprojekti

Tästä tunnistat sinilevän

 • Pieni määrä sinilevää näyttää vedessä vihreiltä tai kellertäviltä hiukkasilta.
 • Runsas määrä levää kasautuu rantaveteen ja muodostaa levälauttoja.
 • Kyseessä voi olla sinilevä, jos se hajoaa hippusina veteen tikulla kokeiltaessa.
 • Vesilasissa levä nousee pintaan vihertävinä hippuina noin tunnin kuluessa

Voit seurata rotarien sinileväseurantaa tämän linkin kautta

Kauden tapahtumia kalenteriisi

 • Northern Lights GETS ja GONTS tuleville kuvernööreille sekä Rotary-instituutti ja RLI-koulutus ja RYLA kaikille kiinnostuneille rotareille Oulussa 8.-13.9.20
 • Piirikokous ja syysseminaari Parkanossa 24.10.2020
 • PETS 3.2021 Somerolla Kiiruun koululla
 • Piirikonferenssi Maarianhaminassa 10-11.4.2021

 

EndPolioNow golf,  Yyteri Pori 2.9.2020

Ilmoittautumiset e-postilla tauno.loven@pp.inet.fi tai sms 050-546 5705 viimeistään 26.8.2020.

 

Tiesitkö, että voit tilata kuukausikirjeen digitaalisesti suoraan sähköpostitse

Piirin verkkosivun alareunassa on sarake, johon voit täyttää tietosi saadaksesi kuukausikirjeen suoraan postilaatikkoosi.

 

 

 

 

 
 
 
print