Anitan kuukausikirje lokakuu

Rotary International - Southwest Finland and Åland Islands - District 1410

Anitan kuukausikirje lokakuu

SISÄLLÖSTÄ

  • Maailman Poliopäivä 24.10.2020
  • Poliokävely Laitilassa
  • Parkanossa tavattiin!
  • Viimeistä tietoa RLI koulutuksesta
  • Onnistunut jäsenyysseminaari Huittisissa
  • Uudet klubien mallisäännöt nyt ladattavissa
  • Kuka on AG Olli Kyrki Alue 8
  • Klubivierailut käynnissä
  • Muistutus – kuvernöörin haku vuodelle 2023 – 2024

MAAILMAN POLIO PÄIVÄ  24.10.2020
Yläkuvassa äiti avaa verhon kotiinsa Islamabadin rotaryklubin työntekijöille, jotka ovat siellä keskustelemassa perheiden kanssa ovelta ovelle -kampanjan aikana. Osana sitoutumistaan polion hävittämiseen Rotaryklubit sponsoroivat terveysleirejä, rahoittavat pysyviä immunisointikeskuksia, organisoivat uskonnollisia johtajia tukemaan rokotuksia ja kouluttavat naispuolisia terveydenhuollon työntekijöitä, jotka sitten vierailevat säännöllisesti perheissä. Koska Rotaryn jäsenet asuvat yhteisöissä, joita he palvelevat, näiden suhteiden avulla työtä voidaan jatkaa kampanjan haasteiden keskellä.
Rotaryn tavoitteena on, että kaikki rotaryklubit lahjoittaisivat 1500$ niin  että saisimme viimeiset alueet Afghanistan ja Pakistani rajoilla puhtaiksi polioviruksesta.

POLIOKÄVELY
Laitilan Poliokävelyyn 24.10.2020 osallistui 25 henkilöä, jotka kävelivät yhteensä noin 180 kilometriä. Rahaa saimme kerättyä 250 euroa. Kuvassa rotarien haasteeseen innokkaasti vastanneita Laitilan Maa- ja kotitalousnaisia sekä Laitilan Rotaryklubista Sari Airola ja Tiina Sjölund. 

PARKANOSSA TAVATTIIN
Piirin 1410 ensimmäinen hybridi syysseminaari on nyt takanapäin. Paikalla meitä on enimmillään 37 ilmoittautunutta ja 34 oli etäyhteydessä. Maskit, visiirit, käsihuuhteet sekä istumavälit oli hoidettu erinomaisesti isäntäklubin Parkanon Rotaryklubin ansiosta. Kaunis kiitos järjestelyistä!
 
Pienten alkukankeuksien jälkeen päästiin käyntiin Parkanon kaupungin tervehdyksellä syyskokouksella. Lounaan jälkeen olikin sitten esityksien vuoro. Itämeriprojekti ja piirin Global Grant esitykset olivat tietenkin tapetille, samoin kuin jäsenhankinta.
Seminaarin innostavin esitys oli kuitenkin Raision rotaryklubin Tiina Malkamon esitys Rotaractklubin perustamisesta
Alla kuvakavalkadi seminaarista.

ILMOITTAUTUINEN PIIRIN 1410 RLI – KOULUTUKSEEN ON ALKANUT

Kaikille rotareille, niin uusille kuin pitempään mukana olleille, suunniteltu koulutus syventää rotarytietojasi ja -taitojasi. Myös muiden rotarypiirien rotarit ovat tervetulleita koulutukseen.

Keväällä 2020 koronaepidemian vuoksi peruutetut RLI-koulutuksen 2. ja 3. osat pidetään seuraavasti:
Osa 2 (Oma rotaryklubini) lauantaina 16.1.2021 Salossa Astrum-keskuksessa
Osa 3 (Laajeneva rotarymaailmani) lauantaina 6.2.2021 Rauman Villa Tallbossa.
Saloon ja Raumalle ovat tervetulleita sekä kaikki kevään 2020 koulutuksiin ilmoittautuneet (tarvitaan kuitenkin uusi ilmoittautuminen) että ensimmäistä kertaa koulutuksiin halukkaat.
Kummankin tilaisuuden hinta on 20 euroa per henkilö sisältäen koulutuksen lisäksi aamukahvin ja suolaisen leivän, lounaan sekä iltapäiväkahvin ja makean leivän.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut osoitteeseen risto.suviala@gmail.com, Salon tilaisuuteen viimeistään 30.12.2020 ja Rauman tilaisuuteen 16.1.2021.
Koulutuksessa noudatetaan voimassa olevia koronasääntöjä.
RLI-koulutuksen 1. osa (Minä rotarina) järjestettäneen seuraavan kerran syyskaudella 2021.
Lämpimästi tervetuloa!

ONNISTUNUT JÄSENYYSSEMINAARI HUITTISISSA
Seminaariin osallistui 30 jäsentä, jotka ryhmätyön muodossa ideoivat uusia tapoja motivoida ja innostaa klubeja löytämään uusia potentiaalisia jäseniä.
Seminaari antoi intoa ja puhtia jatkaa tätä tärkeätä työtä saadaksemme piirin jäsenmäärän laskun käännettyä uuteen positiiviseen suuntaan.

UUDET KLUBIEN MALLISÄÄNNÖT
 
Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on hyväksynyt Suomen rotaryklubien uudet mallisäännöt 2020.
Ne perustuvat Suomen yhtiölainsäädäntöön, Rotary Internationalin laatimiin klubisääntöihin ja suosituksiin (COL 2016 ja COL 2019) sekä edellisiin mallisääntöihin.
 
Säännöt löytyvät Word– ja pdf-muodossa Suomen Rotarypalvelun verkkosivuilta, Rotaryn tietopankista kansiosta 2.9 SÄÄNNÖT JA REKSITERÖITYMINEN
 Kun klubit muuttavat omia sääntöjään, kannattaa käyttää näitä sääntöjä. Se nopeuttaa niiden hyväksyttämistä PRH:ssa ja on edullisempaa kuin näistä poikkeavien sääntöjen hyväksyttäminen.
 Uudet mallisäännöt ovat voimassa 2 vuotta (lokakuuhun 2022)

KUKA ON AG OLLI KYRKI?

Olen syntynyt 1955 Turussa viidennen polven turkulaisena. Kirjoitin ylioppilaaksi Turun Suomalaisesta Yhteiskoulusta  ja valmistuin oikeustieteen kandidaatiksi Turun Yliopistosta 1980. Istuin käräjät Vehmaan tuomiokunnassa ja sain varatuomarin arvon 1983.
Samana vuonna aloitin Naantalin kaupungin ensimmäisenä kaupunginlakimiehenä. Silloin myös sain kutsun ja liityin Meri-Naantalin Rotaryklubiin. Vuonna 1984 perheemme muutti Naantaliin. Sitten 1986 siirryin virkatehtävistä vakuutusalalle, jossa työskentelin lähes 30 vuotta korvaustoiminnan johtotehtävissä ensin Pohjolan ja sitten Ifin palveluksessa.Eläkkeelle siirryin 2016.
Olen koko ikäni harrastanut Rotaryn lisäksi erilaista yhdistystoimintaa ja ollut aikaisemmin myös monissa yhteiskunnallisissa luottamustehtävissä eri tasoilla. Tänään minulle tärkeä tehtävä on oman kouluni TSYK:in Kannatusyhdistyksen puheenjohtajuus. 
Rotaryssa minua lähellä ovat nuorisovaihto – olemme isännöineet kolmea vaihto-oppilasta kotonamme ja tyttäreni oli myös vaihto-oppilaana –  pitkät ystävyyssuhteet klubin sisällä sekä Rotarysäätiön toiminta, jota tuen säännöllisesti. Muita harrastuksiani ovat ennen muuta golf, sulkapallo sekä musiikki kuunneltuna ja rokkibändin rumpalina. Perheeseeni kuuluvat vaimo, kolme lasta ja kaksi suloista lastenlasta.
Terveisin
Olli

KLUBIVIERAILUT KÄYNNISSÄ
Kuukausi on jo vierähtänyt ja olen nyt ehtinyt vierailla 18 klubissa. Kiinnostavaa huomata, että vaikka klubit voivat olla hyvin erilaisia, kaikkia yhdistää huoli tulevaisuudesta, miten saada uusia jäseniä. Klubit ovat valmiita muuntautumaan ja toimimaan.
Samanaikaisesti tunnen, että jäsenillä on hauskaa yhdessä. Yhteistä tekemistä löytyy, pienistä projekteista global granteihin. 
Tässä alla kuvakokoelma tapaamisista.

MUISTUTUS–KUVERNÖÖRIN HAKU VUODELLE  2023 – 2024
Klubeja pyydetään lähettämään hakemukset viimeistään 30.11.2020 osoitteeseen: anita.haggblom@aland.net
Kuvernöörin hakemuslomake löytyy piirin verkkosivuilta kohdasta ohjeet > jäsenille > lomakkeet ja mallit, kätevästi tästä linkistä. Hakemukseen tarvitaan klubin aktiivijäsenenä olevan kuvernööriehdokkaan suostumus ja ehdokkaan CV. Kuvernöörin valintapäätöksen tekee istuvan kuvernöörin koollekutsuma nimeämiskomitea. Päätös pyritään tekemään joulukuussa. Nimeämiskomitean valintapäätös vahvistetaan piirineuvottelussa 2020.

KUUKAUSIKIRJE SUORAAN SÄHKÖPOSTIIN 
Piirin verkkosivuilla on sarake, johon voit täyttää tietosi saadaksesi kuukausikirjeen suoraan postilaatikkoosi.

print