Kuvernöörin kk-kirje – toukokuu

Rotary International - Southwest Finland and Åland Islands - District 1410

Kuvernöörin kk-kirje – toukokuu

Lue linkin kautta: https://mailchi.mp/16eb753d469c/kuvernrin-kuukausikirje-toukukuu

Tekstimuodossa:

** Kuvernöörin toukokuun kuukausikirje
------------------------------------------------------------

Toukokuu on lopuillaan ja kesäkausi alkamassa. Aika on rientänyt lentäen ja kuvernöörivuotta on siis virallisesti jäljellä kuukauden päivät. Kokemus on ollut loistava, klubit erittäin vieraanvaraisia ja kerääntynyt tieto toiminnasta lisääntyi potentiaalisesti. Vaikka vielä on luvassa kesäkuun kuukausikirje, haluan jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia klubeja hienosta vuodesta.

Piirin kuvernöörin paikka on varsinainen näköalapaikka ja kokemus on siis mahtava, joten jos haluat kehittää Rotarytietouttasi vieläkin pidemmälle, pidä silmällä Anita Häggblomin elo-syyskuussa lanseeraavaa kuvernöörihakua ja lähde mukaan!

Kesäkuussa on vielä klubikokouksia, joten toivotaan, että voimme kokoontua aurinkoisissa merkeissä vaikka ulkosalla. Ja ulkotapahtumia on myös tulossa myöhemmin, lue lopusta lisää.

Kuvernöörin käädyt vaihdetaan Ahvenanmaalla 25.6. - siitä enemmän viimeisessä kuukausikirjeessä.

Toivotan kaikille oikein aurinkoista kesäkuuta!

Terveisin Heidi

** Shelterbox -haaste
------------------------------------------------------------

Kiinnostaako Shelterbox-kampanja vielä loppukaudesta?  AGt ovat laittaneet klubeihin asiasta viestiä ja suurikiitos alueille, jotka ovat yhteisesti päättäneet hankkia yhden boxin. Myös piiri 1410 on hankkinut yhden boxin.

Vielä ehtii mukaan, jos klubi haluaa olla tässä mukana. Alla lisätietoa kampanjasta:

Vaikka koronavirushaaste näyttää hieman tasaantuneen Suomessa, se on edelleen merkittävä uhka mm. kotinsa katastrofissa menettäneille ja uhan alta pakeneville. eli ShelterBox avun kohderyhmille.

Oheiset liitteet esittävät jo toteutuksessa olevia toimia, niitä jo käytetään alueilla joilla on muutakin avustustyötä (Burkina Faso, Tshad-järven ympäristövaltiot, Somalimaa, Etiopia, Syyria/Irak). (Liitteet piirin sivulla blogikirjoituksen yhteydessä https://www.rotary1410.fi/vieraskyna/shelterbox-kampanja-viela-loppukaudesta/).

Rotary International ja Shelterbox ovat neuvotteluissa päätyneet näkemykseen, että rotareilla on mahdollisuus ShelterBoxin kautta osallistua koronaviruksen tuhovaikutusten pienentämiseen.  Tästä on juuri ennen vappua välitetty pääsihteeri John Hewkon lausuma:“The partnership between Rotary and ShelterBox provides a place of refuge for vulnerable people to stay as healthy as possible.
Covid-19 is a Global Humanitarian Emergency in its own right, but it will also compound and exacerbate pre-existing crises.  When it comes to fighting a pandemic, the most vulnerable need our protection – or everyone is at risk. As Emergency shelter experts, ShelterBox has a vitally important part to play in the global response to Covid-19.”

Olemme jo hieman aiemmin pohjoismaisena yhteistyönä aloittaneet valmistelun lahjoitusvetoomuksen lanseeraamiseksi.  Ruotsi taitaa olla pisimmällä valmistelussa.  Myös Zonen RI directorit (nykyinen ja tuleva) ovat lupautuneet tukilausumaan asiassa.
Ajatus on, että tämä osallistumiskampanja olisi esillä vain päättymässä olevan Rotaryvuoden loppuun (tai juhannukseen…), ja sen jälkeen melko nopeasti raportoisimme keräystuloksen.

Sen lisäksi, että ShelterBox -avustusmateriaaliksi on lisätty mm. saippuaa, on ensimmäinen nimenomaan koronavirusvaaran vuoksi tehtävä avustusprojekti käynnistynyt vajaalle 2.000 perheelle Filippiineillä, jossa tulivuoren purkausvaaran vuoksi on alkuun evakuoiduista noin 150.000 perheistä vielä vajaat 40.000 ahtaissa oloissa joko sukulaisten luona tai evakuointikeskuksissa.  Filippiineillä COVID-19 on levinnyt merkittävästi.

Nigerian pakolaiset ovat ehkä seuraavaksi vaarassa, väkirikkaana maata ja pakolaisten keskuksia on vaikea eristää.

Välitän mielelläni toiveidenne mukaan täydentävää tietoa. Toivon piireiltänne ja piirienne klubeilta laajaa osallistumista, vaikka pienelläkin panoksella. Uskon ShelterBox -avun menevän oikein ja tehokkaasti katastrofiapua kaikkein heikoimmassa asemassa oleville tarvitseville.

Kuitenkin kevätterveisin
tapio
Tapio Vihersaari
ShelterBox tuki ry – ShelterBox Finland
vapaaehtoistyöntekijä – volontär
puheenjohtaja – ordförande

** Rotary Golf SM 2020
Meri-Naantalin klubi tiedottaa:
Meri-Naantalin Rotaryklubi organisoi Rotary Golf SM-2020 -kilpailun Aurinko Golfissa Naantalissa 19.8.2020. Yhteislähtö puolen päivän aikaan. Kisan aikana aveceille/ystäville tarjolla 4 h mittainen golfin peruskurssi. Tarkemmat tiedot kohta julkaistavassa kisainfossa tai pekka.haavisto@bdo.fi (mailto:pekka.haavisto@bdo.fi)

** Rotarypiirin 1410 Golfmestaruuskilpailu
------------------------------------------------------------
Perinteinen piirin golfmestaruuskilpailu järjestetään Alastaro Golfin Virttaankankaan kentällä 22.8.2020 klo 10. Lisätiedot ja järjestäjä Turku Sirkkala Rotaryklubi.

** Rotary Instituutti Oulussa syyskuussa (with GETS and GoNTS)
------------------------------------------------------------
Koronasta huolimatta syksyä suunnitellaan ja Rotary Instituutti ollaan järjestämässä Oulussa 8.- 13.9.2020. Tässä linkki sivuille ja lisätietoa Rotary Institute (https://www.rotaryinstitutefinland2020.org)
Tiesitkö, että voit halutessasi tilata kuukausikirjeen suoraan omaan sähköpostiin?

Piirin nettisivujen etusivulla aivan alaosassa on kohta, johon täyttämällä omat tietosi saat kuukausikirjeen suoraan omaan sähköpostiin. Täytä tietosi, seuraava kk-kirje tupsahtaa julkaisusta suoraan meiliisi.