Kuvernöörin kuukausikirje – heinäkuu 2019

Rotary International - South-West Finland and Åland Islands - District 1410

Kuvernöörin kuukausikirje – heinäkuu 2019

Kesä on parhaimmillaan ja ajatukset ovat suurimmalla osalla meistä vielä lomailussa. Nyt kannattaakin nauttia ja ladata d-vitamiinia auringonpaisteesta, sillä elokuu ja koulujen alku sekä normaaliin työrytmiin palaaminen koittaa piakkoin. Tosin jos on muitakin kuin minä, jotka eivät ole ehtineet lomailemaan, niin rutiinilla jatketaan. Energiaa tuntuu olevan ilman lomaakin ja asiaa tuntuu heti alkuun jo riittävän, toivottavasti kaikki kuukausikirjeet eivät ole ihan näin pitkiä….

Elokuussa suurin osa klubeista aloittaa kokoontumiset ja myös kuvernöörivierailut alkavat. Klubisuunnitelmia lukeneena on hienoa todeta, että Rotary Internationalin presidentti Mark Daniel Maloney on kaikille ainakin nimeltään tuttu. Myös Rotary Norden -lehdessä hänestä on ollut juttua ja myrotary.org sivulla lisää, jos kaipaat lisätietoja. Kannustankin mahdollisimman montaa kirjautumaan mukaan myrotary.orgiin.

Jos vielä mietityttää, mikä se sovittu kuvernöörin vierailupäivä olikaan, löydät sen kalenterista piirin nettisivuilta https://www.rotary1410.fi/tapahtumat/piirin-kalenteri/. Idea on siis tavata ensin tunnin ajan hallitus ja siihen päälle sitten klubikokous. Tarkemmat tiedot vierailusta saa tietysti oman alueen apulaiskuvernööriltä. Pientä muutosta DG-vierailuun tuonee powerpointin sijasta videoesittely, joten presidentit, laittakaa alueenne apulaiskuvernöörille viestiä, mikäli kokouspaikassanne ei ole videon esitysmahdollisuutta. Video tosin on vielä työnalla…. eiköhän se sikseen valmistu, kun vierailutkin alkavat.

Tärkeitä kohokohtia syksyä ajatellen:

VSE-vierailu eli ammatillinen vaihtovierailu tapahtuu syyskuussa, kun Englannista piiristä 1210 saapuu viisi vaihturia vieraaksemme 7.9. alkaen. Vierailu kestää kaksi viikkoa. Piirin nettisivujen blogissa https://www.rotary1410.fi/dg/vse-tulee-apuja-tarvitaan/ asiasta on enemmän, mutta kuulutan tässä vaiheessa perään auttavia käsiä – kaipaamme harjoittelupaikkoja ja isäntäperheitä. Saapujien taustatiedot siis linkin kautta. Yksi harjoittelu/isäntäperhepaikka viikoksi on jo tullut tietooni (kiitos Tanja!!), muita odottelen innolla. Viisikko voi siis olla erillään eri puolella piiriä, etsitään heille mielenkiintoiset harjoittelukohteet ja ikimuistoinen VSE-matka. Meiltä lähtee vastaava viisikko Englantiin keväällä (maalis-huhtikuu) 2020. Jos sinua kiinnostaa lähteä mukaan vastaavaan vaihtoon, odottelen hakemuksia sähköpostiin lokakuun loppuun mennessä, jolloin valinnat tehdään ja tiedot ilmoitetaan eteenpäin Englantiin.

Syysseminaari pidetään 14.9. Ilmoittautua voi jo, joko piirin etusivun linkin kautta tai järjestäjän Urjalan Rotaryklubin sivuilla olevan linkin kautta http://urjalarotary.weebly.com/syysseminaari.html

Näkyvyys
On erittäin tärkeää, että klubien tekeminen näkyy ulospäin, sillä se auttaa uusien jäsenten saamisessa. Kuvat kertovat monesti enemmän kuin sanat ja useimmalla meistä on jo älypuhelimet käytössä eli siten myös kamerat. Olisi hienoa nähdä klubikokous esim. torilla kokoontuen tai yhteisen kävelylenkin merkeissä. Toivonkin, että joka klubista löytyy aktiivisten jäsenten lisäksi vähintään yksi IT-vastaava tai mediavastaava, joka päivittää niin klubin nettisivuja kuin sosiaalisen median tilejä. Yhteisestä tapahtumasta kuva ja lyhyt viesti riittää. Kannattaa hyödyntää nykyaikaiset verkostoitumiskeinot ja tätä kautta myös löytää uusia tuttuja sekä saada vinkkejä onnistuneista projekteista ym.

Haastan jokaisen klubin päivittämään yhden postauksen eli kirjoituksen vähintään KERRAN KUUKAUDESSA joko klubikokouksesta, tapahtumasta, vierailusta tai ihan mistä vaan piirin facebook-sivuille. Myös piirin nettisivujen blogiin olisi mukava saada tekstejä, joten pistäkääpä kynät sauhuamaan. Tekstit voi laittaa minulle ja kaunis pyyntö olisi saada sekä suomeksi että ruotsiksi ja jos energiaa löytyy, myös englanniksi.

Lahjoitusten tekeminen
Kun lahjoituksista puhutaan, kaikki ajattelevat automaattisesti rahaa. No, raha kyllä pyörittää maailmaa ja on siis tärkeää, kun autetaan avustuskohteita/hankkeita laitetaan liikkeelle. Helpointa lahjoittaa lienee olla kuukausi/vuosilahjoittaja. Jos haluat tehdä automaattisen lahjoituksen, se on todella helppoa tämän linkin kautta: https://www.rotary.org/donate. Itse valitsin sivulta pienen alasrullauksen jälkeen kuukausilahjoituksen eli Monthly Giving. Seuraavaksi päätin olla Annual Fundin eli vuosirahaston lahjoittaja (tämä kartuttaa myös piirin apurahoja).  

Kone tunnistaa perustiedot eli maan ja valuutan. Koska halusin olla kuukausilahjoittaja, valitsin Recurring donation eli toistuva lahjoitus. Aikajakson tiheydeksi valitsin kuukauden ja summista voi kukin valita itselleen sopivan: 200, 100, 50, 10 tai itse määritellä sopivan kuukausisumman.

Kun olen kirjautuneena sisällä, lahjoitukseen kaivattavat tietoni tulivat automaattisesti eli nimi, puhelinnumero ja sähköposti. Luottokortin numeron syöttämisen jälkeen tarkistin laskutustiedot ja lopuksi hyväksyin Submit eli lähetä painikkeesta. Tämän jälkeen sain tehdystä lahjoituksesta vahvistuksen. Ensimmäinen veloitus lähtee elokuussa ja jatkuu, kunnes itse sen lopetan.

Raha ei ole se ainoa tapa lahjoittaa. Jos sinulla on ylimääräistä aikaa, se on ihan yhtä tärkeää. Kun annat aikaasi hankkeelle, klubille tai rotaryn edistämiseen, se on myös tärkeää. Nykyisin tuntuu, ettei aika riitä millään, ja siksi välillä on haasteellista saada henkilöitä mukaan toimintaan. Pelkästään jo klubikokoukseen osallistuminen saattaa joillekin olla työn luonteen vuoksi hankalaa. Onneksi aina voi paikata eli vierailla eri klubissa ja näin kasvattaa omaa tuttavaverkostoa.

Uskon, että ”piilotunteja” on paljon. Tunteja, joista ei siis saa paikkauskorttia, mutta joita varmasti kuluu hankkeiden tekemiseen, klubijuhlien suunnitteluun, viestien välittämiseen, tavaroiden hankkimiseen, vaihto-oppilaiden viihdyttämiseen jne. jne. Ihan mielenkiinnosta Rotaryn toimintaan käytettyyn aikaan liittyen, tein kaavakkeen, johon voi täyttää päivä/viikko/kuukaudessa käytetyn Rotaryajan. Sen saa tehdä joko omalla nimellä tai jos ei halua nimeään mainita, mainitse klubin nimi. Työn nopeuttamiseksi voit valita valikosta mihin aikaa on käytetty tai jos sopivaa ei ole valmiina, kohtaan muu voit itse kuvailla tehtyjä tunteja. Kun saadaan nämä piilotunnitkin näkymään, nähdään, miten paljon aikaa todellisuudessa Rotaryn toimintaan käytetään. Linkin lomakkeeseen löydät piirin sivuilta. Ja muista, ei niin pientä minuuttimäärää ettei kannattaisi mainita. Laitetaan hyvä näkymään!

Terveisin Heidi Cavén, DG 1410

Pdf-muodossa: 07_FIN

print