Piirimme Rotary historiaa : Interactklubi

Rotary International - Southwest Finland and Åland Islands - District 1410

Piirimme Rotary historiaa : Interactklubi

intre

Matrikkeliin on päässyt harmittava historiallinen virhe, Virhe löytyy sivulta 42.

Ensimmäinen suomalainen interactklubi perustettiin Ouluun 2013 –  VÄÄRIN

Someron klubin historiikkiteoksen ( Toimittanut Kauko Partanen) mukaan Somerolla on toiminut interactklubi vuosina 1963-1971

Kirja kertoo : Nuorison hyväksi pyrki toimimaan Someron Yhteiskoulun lukioon perustettu interactklubi. Tämän erikoisuutena oli, että se oli ensimmäinen suomessa ja koko scandinaviassa. Interact-Klubin ensimmäisenä vetäjänä Rotaryklubin puolelta oli rehtori Pertti Viitanen ja hänen lähdettyään 1968 Somerolta eläinlääkäri Lars-Eric Wahl, joka mm. kirjoitti interactista artikkelin Rotary-vuosikirjaan 1969-70. Interactin ansiosta pääsivät eräät lukion oppilaat vaihto-oppilaina Yhdysvaltoihin. Vuoden 1971 jälkeen ei interact-klubi ole toiminut. Rotaryklubin Hallitus totesi 12.3.1974 oikein virallisesti, että interact toiminta on loppunut.

Kirja kertoo myös:

Someron interact-klubin vaihto-oppilaat 1966-1971: Haggren Erik 1966, Keturi Samppa 1967, Wahl Peter 1968, Kivisaari Seppo 1969, Juha Tammi 1970 ja Kirsti Halla 1971. Kaikki Matkasivat Youngstowniin Ohioon Yhdysvaltoihin.

Vastaavasti samasta paikasta saapui Somerolle vaihto-oppilaina seuraavat henkilöt: Beach Jim 1967, Szymanski Rick ja Mc Intyre Benny vuonna 1968, Fried Mike ja Titangos Paul vuonna 1969, Rafferty Paul ja Bennet Allan vuonna 1970.

Kuvan jäsenkortissa esiintyvät Hannu Simström ja Juha Tammi ovat nykyiselläänkin Someron Rotaryklubin aktiivijäseniä.

Rotary terveisin Erik Stenström DGN, Someron Rk