PIIRIN 1410 KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE NO. 8

Rotary International - Southwest Finland and Åland Islands - District 1410

PIIRIN 1410 KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE NO. 8

Helmikuu on Rauhantutkimuksen ja konfliktien ehkäisyn kuukausi. Helmikuussa vietetään myös Rotaryn syntymäpäivää 23 päivä. Klubeissa on tiedossa juhlatunnelmaa. Rauhantutkimus ja konfliktien ehkäisy on hyvä aloittaa kotioloista ja laajentaa siitä hiukan näkemystä laajemmalle. Isot valtiot kalistelee sapeleitaan , eikä uusien sotien alkaminen maapallolla ole kuin päivien kysymys.

 Rotarit rauhantyössä 

Mitä me Rotaryt sitten voimme tehdä maailmanrauhan eteen? Meille Rotareille lähellä sydäntä on ShelterBox, joita piiristämmekin tasaisesti lähtee maailmalle. Helmikuun tavoitteena klubeihin heitän yhden ShelterBox:in keräämisen. Boxi maksaa 750e joten tuollaisen summan kerääminen klubista ei tuottane tuskaa, tai kerääminen naapuriklubin kanssa, vielä helpompaa.

 Jotta en vain heittäisi tehtäviä klubeihin, on piiri 1410 lunastanut tammikuun aikana yhden ShelterBoxin, joka lähetettiin Syyriaan. Syyriassa, Irakissa, Somaliassa ja Madagaskarilla on tällä hetkellä SB-avustustyöntekijöitä arvioimassa avuntarvetta. Työ on loputonta vapaaehtoistyötä ,jossa me piirin 1410 Rotaryt voimme auttaa. 

Seuraa ShelterBoxin tapahtumia netistä suomeksi www.shelterboxtuki.fi / Ruotsiksi www.shelterboxsweden.org tai liity Faceryhmään ”shelterbox tuki ry”. 

 Ohjeet ShelterBoxin lunastamiseksi ShelterBoxin avustustilinumero on FI53 5612 1120 4127 93 / OKOYFIHH 

Aktiivisia kohteita tällä hetkellä on mm. Filippiinit, jossa meillä on paraikaa suomalainen ShelterBox avustaja paikalla. 

Uudet rotarit 

Helmikuu tarkoittaa myös kevään edistymistä ja talven taittumista taustalle, ja se taas tarkoittaa kevättä rotarien rinnoissa. Klubeissa hyvä pöhinä jatkuu ja istuvat presidentit alkavat huokaista kauden kääntymisestä loppusuoralle. 

Meidän piiri 1410 on ainoa suomalainen rotarypiiri, joka on onnistunut lisäämään jäsenmääräänsä. Siitä suurin mahdollinen kiitos kuvernööriltä. Toisaalta, se kertoo, että istuvat presidentit ovat klubeissaan tehneet hyvää ja mielenkiintoista työtä ja ohjelmaa. Meitä rotareita tarvitaan, eikä meitä ole liikaa, joten jatketaan samalla tiellä. 

Piirikonferenssi = piirijuhla 

Piirijuhlan pääteemana on nuoriso, tuo teema näkyy molempien päivien ohjelmassa hyvin voimakkaana, toinen pääpaino on rotarien viihtymisessä, tulette yllättymään! 

Nuoriso näkyy vaihto-oppilaiden suurella panoksella koko lauantaipäivän ohjelmassa, sunnuntaina kuulemme vaihto-oppilaan tarinan matkastaan. Piirikouluttajamme Aulis Kankare kertoo miten me rotaryt voimme olla mukana ehkäisemässä nuorten syrjäytymistä. Pääsemme myös tutustumaan erityisnuorten vaikeaan asemaan ja miten sitä voimme helpottaa. Erityisnuorten työllistämiskeskus, salolainen Ihme ja Kumma, on vahvasti mukana tapahtumassa. 

Viihtymiseen piirijuhlassa on tänä vuonna panostettu ennennäkemättömällä tavalla, Illan GB juhlaillallisen pääesiintyjänä on Arttu Wiskari orkestereineen, ja hänen jälkeensä tansseja jatkaa Anniina Jokisen ja Minna Oran tähdittämä bilebändi. Lauantai- ja sunnuntaipäivän ohjelmiin on siroteltu musiikkiesityksiä osallistujia viihdyttämään. Tässä vain joitain mainitakseni, loput jokainen näkee paikan päällä. Odotan näkeväni jokaisen piirimme rotarin tapahtumassa, vuokratkaa bussi ja tulkaa joukolla mukaan tekemään juhlastamme ennennäkemätön. 

Minulta on kyselty, että kuka saa ilmoittautua piirijuhlaan? Piirijuhla on tarkoitettu meille jokaiselle rotarille, ja mukaan saa ottaa puolison, ystävän tai vaikkapa naapuripariskunnan. Piirijuhla EI siis ole presidenttien juhla vaan sydämeltään rotarien juhla.

Näin ilmoittaudun mukaan: 

Ilmoittautuminen sähköpostiin : matti.sirva@op.fi , puh. 044 7701223 
Maksut tilille FI28 5410 0220 3538 36 

Yöpyminen on sovittu Hotelli Rikalaan 1hh huone 80 € ja 2hh 90 €, muista mainita Rotarien piirikokous varatessasi huonetta. Yöpyminen maksetaan suoraan hotelliin ja piirijuhlaan osallistuminen yllä mainittuun tilinumeroon. 

kuukausikirje no 8
D 1410 läsnäoloraportti joulukuu 2017

print