PIIRIN 1410 KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE NO 9.

Rotary International - South-West Finland and Åland Islands - District 1410

PIIRIN 1410 KUVERNÖÖRIN KUUKAUSIKIRJE NO 9.

Veden ja saniteettihuollon kuukausi 

Mikä voisi olla ajankohtaisempaa kuin puhdas vesi? Piirimme alueella Nousi-aisissa jokainen sai konkreettisesti kokea mitä tarkoittaa, kun juomakelpoista vettä ei tule hanasta. Meille suomalaisille puhdas vesi on itses-täänselvyys, vai onko ? Nokia, Nousiainen, sama voi tapahtua seuraavaksi missä vain. Suomessa meillä on kuitenkin toimiva varajärjestelmä ja me pystymme ko. ongelmat selvittämään nopeasti ja tehokkaasti. Mutta miten on maissa, jossa kunnollista infraa ei ole? Eikä juotavaa vettä saa kuin kaupoista, jos sieltäkään. 

 Piirimme Itämeripurjehdus nuorille on lähtenyt hyvin käyntiin ja klubeja on jo ilmoittautunut mukaan. Muistutan kuitenkin vielä piirimme klubeja osallistumaan tähän ainutlaatuiseen Itämeriprojektiin. Tarjoamme 30:lle nuorelle unohtumattoman purjehduksen, starttipaikkana Nauvo. Lisätietoa tapahtumasta saa Ralf Karlsonilta, Kemiön klubista. Piirimme Itämerikomitea Mikko Lindemanin johdolla,  on ollut erittäin aktiivinen ja suunnitelmia tulevaisuuteen on tehty runsaasti. Tarkoituksenamme on mm. osallistua Hampurissa järjestettävään Rotarykonventioon omalla Itämeri osastolla . Klubeja kiertäessäni törmäsin useaankin itämeriprojektiin. Raumalla ja Somerolla on hyvin tiivistä yhteistyötä nuorten koululaisten ja vesistönsuojelujärjestöjen kanssa. Olkaamme siis huolissamme myös lähivesistä, vesien puhtaus koskettaa jokaista suomalaista, ja on jotain mistä saamme olla ylpeitä. 

Piirimme on perinteisesti ollut kaivamassa kaivoja Afrikan Sambiassa, ja tuota projektia ollaan jatkamassa. Sambia IV projekti helpottaisi huomattavasti tuon 14 miljoonaisen kansan elämää paikallisesti. Alueelle on aiempien projektien aikana kaivettu 22 porakaivoa ja kunnostettu 3 vanhempaa kaivoa. Haastavat olosuhteet ja maastot aiheuttavat sen, että toimivan porakaivon tekeminen ei ole helppoa, siitä kertoo lukuisat turhat ”koeporaukset”. Hieno projekti kuitenkin , jonka soisin toteutuvan myös jatkossa. 

 Älä lotraa vettä 

Maaliskuun helppo tehtävä klubeihin on yksinkertainen. Vaikka meillä on vettä joka ikisessä mahdollisessa olomuodossa yllin kyllin, säästetään sitä. 

Jäsenkehitys 

Piirimme tekee historiaa, ei vain Suomessa, vaan ainoana koko Zonen alueella. Olemme ainoa piiri, joka on nostanut jäsenmääräänsä kuluvalla Rotaryvuodella. Muutos, Toiminta ja Ilo on toimiva resepti ja toimintamalli. Siitä jokainen presidentti ja piirimme klubi, ansaitsee kuvernöörin suurimman kiitoksen. KIITOS. 

Vuosisadan Rotaryjuhla lähestyy 

Piirijuhlan pääteemana on nuoriso, teema näkyy molempien päivien ohjelmassa hyvin voimakkaana. Toinen pääpaino on rotarien viihtymisessä, tulette yllättymään. 

Nuoriso näkyy vaihto-oppilaiden suurella panoksella koko lauantaipäivän ohjelmassa. Sunnuntaina kuulemma vaihto-oppilaan tarinaa matkastaan. Piirikouluttajamme Aulis Kankare kertoo, miten me rotarit voimme olla mukana ehkäisemässä nuorten syrjäytymistä. Pääsemme myös tutustumaan erityisnuorten vaikeaan asemaan ja miten sitä voimme helpottaa. Erityisnuorten työpaja , salolainen Ihme ja Kumma on vahvasti mukana. Sunnuntaina lasten psykiatri Riikka Riihonen kertoo lasten ja Nuorten asemasta. 

Viihtymiseen piirijuhlassa on tänä vuonna panostettu ennennäkemättömällä tavalla. Aamulla ilmoittautumisen taustalla soittaa Moision koulun Steelbändi. Illan GB juhlaillallisen pääesiintyjänä meillä on valovoimainen huipputähti Arttu Wiskari orkestereineen, ja hänen jälkeensä tansseja jatkaa Anniina Jokisen tähdittämä bilebändi. Lauantai ja sunnuntaipäivän ohjelmiin on siroteltu musiikkiesityksiä osallistujia viihdyttämään. Lauantain keskipäivään olemme sijoittaneet teatteriesityksen. Tässä vain joitain mainitakseni, loput jokainen näkee/kokee sitten paikanpäällä. Odotan näkeväni jokaisen piirimme Rotarin tapahtumassa, vuokratkaa bussi ja tulkaa joukolla mukaan tekemään juhlastamme ennennäkemätön. 

Olen luvannut PHF tunnustuksen klubille, josta prosentuaalisesti tulee eniten rotareita paikalla Do it Erik’s way. 

Ilmoittautumiset /Ohjeet /alustavat ohjelmat/lisätiedot osoitteesta: 

www.1410piiri2018.fi 

Lisätiedot : matti.sirva@op.fi , 044 7701223 . DG Erik 0400 744587 

Läsnäolot: D1410_tammikuu_2018

print

Leave a Reply