Guvernörens månadsbrev – februari

Guvernörens månadsbrev – februari

Läs här: https://mailchi.mp/648e905c483f/guvernrens-mnadsbrev-februari

Guvernörens månadsbrev

Mycket har hänt under den senaste månaden. Det nationella Rotary Forum i slutet av januari förde med sig nya vindar och ny information. Lika Olika-projektet har varit framgångsrikt på Åland och nu är har turen kommit till de finskspråkiga skolor, Forssa och Salo har redan börjat.

I Åbo har man hållit en framgångsrik nybörjarkväll.  Fördjupad Rotary utbildning eller RLI ordnades i Sastamala med 19 elever + ledare. Fantastiskt!!

Höjdpunkten för februari kommer att bli PETS-utbildningen, som är ett måste för alla kommande presidenter.De som inte kan delta i Pargas, kan delta i PETS ordnat av ett annat distrikt, eller tillsammans med AGn gå igenom all PETS-material under en 4 - 5 timmars sittning. Det bästa sättet är dock att delta i PETS och bli bekant med andra kommande presidenter.

DEN HÄR GÅNGEN
* PETS och Distriktsamråd i Pargas 29.2.2020
* Medlemskväll för klubbarna inom distrikt 4 i Raumo Restaurang Savila Detum 11.3. Anmälningar till AG Iiro Hyrsky
* Fördjupad Rotary utbildning = RLI, del 2 i Salo 14.3. och del 3 i Raumo 4.4.
* Distriktskonferens i Åbo och ombord på Viking Grace 25.-26.4.
OBS! Anmäl dig nu, anmälningsavgift ännu 75 euro per dag. Efter 15.3. 95 euro per dag

Klubbar som firar jubileum:

Lieto Vanhalinna RC 15 år, festen hålls söndagen den 1.3. med strart från kl.15.00 Vanhalinnas festsal.Prisupgifter + anmälningar snarast möjligt till Eero Joutsikoski, senast 24.2.
Huittinen RC 60 år. fest 18.4. klo 18.00 på Huittisten WPK.
Forssa RC 70 år, fest 16.5. på restaurang Vanha Värjäri. Prisuppgifter + anmälningar till Tanja Paassilta.

Finlands Rotary Service gamla hemsidor
Uppdateringen av de gamla hemsidorna för Finlands Rotary Service har avslutats. De nya sidorna med Rotary-databas ersätter de gamla sidorna.
Underhåll av de gamla sidorna har avslutats och kommer att upphöra i mars 2020. Därefter kommer gamla sidor inte längre att vara online
30.1.2020 Publiceringskommittén

* * * * * * * * * *

Förhoppningen är att klubbarna ska ha funktionella webbsidor skapade enligt Rotarys grafiska riktlinjer eller sociala mediesidor (Facebook, Instragram, etc.), som berättar om klubbens verksamhet och där potentiella nya medlemmar kan hitta information, bli intresserade och bli medlemmar. Bra webbsidor tjänar också nuvarande medlemmar med programinformation. Klubben kan välja att skaffa sidorna genom sina egna kontakter eller via Finlands Rotary Service.

PolioPlus

Ett år sen i PETS Forssa vi översåg distriktsledarskapsplan och budget för 2019-2020. En punkt  i budget var klubbens volontär PolioPlus avgift  100 euros/klubb. Om du vill betala den här volontär avgiften för Polio, använda det samma kontot som finns i per capita fakturan.

Nya rotarianer i utbildning i Turku. Mer information: AG Rainer Huopalahti

UPPDATERING AV FUNKTIONÄRER

Tack alla de klubbar som uppdaterat sina funktionärer 2020 - 2021 på Finlands Rotarys Onlinematrikel. Vissa klubbar saknar dock fortfarande uppdateringar. Instruktioner hur man uppdaterar information har skickats till klubbarna. Uppdatera nu!

Distriktskonferens i Åbo 25.-26.4.
Distriktskonferensen kommer i år att hållas i Åbo. Programmet kan hittas på distriktets webbplats på https://www.rotary1410.fi/distriktskonferens-2020/
Vi träffas lördagen den 25.4. på Auriga Business Center. Observera att vi bara har 150 platser i Auriga, så de som har bokat först har säkrat sina platser.

På lördag kväll fortsätter vi vår resa med Viking Grace och där finns det rum!!!! Välkommen till båda eller bara till ett av evenemangen. Vi hoppas att du bokar plats senast i mitten av mars, så att vi kan vidarebefordra informationen till båda arrangörerna. Priserna är 75 euro per dag för dem som bokat före den 15.3. dvs. för både Auriga och Grace totalt 150 euro. Därefter stiger priserna till 95 euro per dag.

Specialerbjudande! Medlemmar som har anslutit sig till Rotary efter mitten av april 2019, kan delta i konferensen utan kostnad.
På distriktets webbsida finner du mera information om konferensen samt en anmälningslänk. Också alla inbjudna talare, kom ihåg att registrera dig via länken.
Distriktskonferensen är vårens höjdpunkt och jag hoppas att så många som möjligt kan delta. Partners är varmt välkomna. Låt oss fira vårens ankomst tillsammans med tankar tillbaks till det gångna året och dess händelser.

Visste du att du kan beställa månadsbrevet digitalt till sin e-postlåda

Längst ner på distriktets hemsida finns det en kolumn där du kan fylla i dina uppgifter för att få det månatliga nyhetsbrevet direkt i din e-postlåda. Fyll i din information, nästa månadsbrev dyker upp automatisk som mail.