Koulutusta

Rotary International - Southwest Finland and Åland Islands - District 1410

KLUBIVIRKAILIJOIDEN KOULUTUSTARVE

Klubien toimihenkilöiden koulutus on tärkeä asia. Vuosittain järjestettävä PETS antaa hyvän peruskoulutuksen, mutta lisää syventävää koulutusta tarvitaan. Piirimme koulutusvastaava Erja Vihervaara on tämän johdosta luonut kyselyn klubien koulutustarpeesta. Kysely on jo lähetetty klubeille, mutta ohessa vielä suora linkki siihen. Vastaattehan ennen 31.10.2020.

Tässä alla  tulevista koulutustapahtumista:

• Jäsenhankinta seminaari Huittisten kaupungintalossa la 10.10.2020 klo 12-14. Osallistumiset ilmoitus AG Aaro Söderlundille aaro@soderlund.fi
  • RYLA 24.- 25.10.2020 Turun yhdeksän klubia, Raision ja Naantalin klubi
  • Rotarytietoutta: piirissä RLI osa 2 syyskaudella 2020, osa 3 kevätkaudella 2021 (ks. alla lisätietoa RLIstä)
  • Uusien jäsenten koulutusta kevätkaudella (helmikuussa) 2021, järjestäjinä Turun klubit.
  •  RYLA 24.- 25.4.2021 – järjestäjänä Turku Samppalinnan klubi

Nyt kaikki päivämäärät klubin kalenteriin ja valitsette jo nyt koulutukseen osallistujat!

Syvennä Rotarytietouttasi, tule mukaan RLI-koulutukseen

Piiri 1410 järjestää keväällä RLI koulutuskokonaisuuden.
Ensimmäinen eli I-jakso Minä rotarina järjestettiin Sastamalassa 15.2.2020.
Tulevat jaksot siirretty koronavirusepidemian takia syksyyn. Seuraa ilmoittelua

Iloista väkeä Sastamalan koulutuksessa:

Klikkaa isommaksi

Kunkin jakson hinta on 20 euroa ja lisäksi tulee päälle vielä omakustanteinen lounas. Ilmoittautumislinkki tässä sekä tarkemmat tiedot koulutuksista. Tarkat koulutuspaikkojen osoitteet ilmoitetaan myöhemmin. Kaikki materiaalit toimitetaan sähköisessä muodossa ja ne tullaan lähettämään ilmoittautujille linkkeinä.

RLI-koulutusta suositellaan kaikille, jotka haluavat syventää rotarytietouttaan, löytää uutta ja innovatiivista toimintatapaa, verkostoitua sekä miettiä asioita uudelta kantilta.

Jaksot muodostuvat seuraavista aiheista:
Jakso I:
  • Näkemyksiä johtajuuteen: Rotarina olen johtaja jo määritelmän mukaan. Liity mukaan, kun selvitämme johtajuuden ominaispiirteitä, motivointitapoja ja johtamistyylejä. Miten johdan parhaiten?
  • Rotarymaailmani: Rotarina olen osa samanmielisten ihmisten maailmanlaajuista joukkoa. Ota hieman aikaa oivaltaaksesi Rotaryn tarkoitus ja rakenne. Onkohan näistä resursseista minulle apua?
  • Etiikka—Ammattipalvelu: Olen eettinen, tunnistan ja edistän toisten eettistä toimintaa ja etsin mahdollisuuksia palveluun omassa ammatissani. Muutkin huomaavat, että olen rotari.
  • Säätiö I: Oma säätiömme:”Teen hyvää” omalla paikkakunnalla ja koko maailmassa. Opi säätiömme perustavoitteet ja ohjelmat. Olen hyvän voimana maailmassa! Vahvistan aktiivisella osallistumisellani klubiani ja koko Rotarya. Sitoutuneilla jäsenillä on hauskaa, he saavat ystäviä ja palvelevat tehokkaasti. Tämän takia minä liityin Rotaryyn!
  • Luomme palveluprojekteja:Kuulun maailmanlaajuiseen palvelujärjestöön muiden liike-elämän, eri ammattien ja yhteisöjen johtajien kanssa. Pystyn suunnittelemaan, toteuttamaan ja edistämään palvelua.

Jakso II:

• Rotaryn mahdollisuudet: Kun edistän Rotarymatkaani, voint tutkia monia mahdollisuuksia Rotaryssa henkilökohtaisella, yhteisön ja ammatillisen kasvun ja kehityksen tasolla
  • Tehokkaat johtajuusstrategiat: Kun edistän klubini jäseniä Rotarymatkallaan, sitoudun monipuolisemmin ja taitavasti käytän johtajuustaitojani sekä hyödynnän mahdollisuudet johtamiseen.
  • Jäsenten houkuttelu: Voin johtaa ja edistää sitä, että klubistani tulee tunnustettu toimija yhteisössämme ja se sillä tavoin pystyy houkuttelemaan hyviä, aktiivisia jäseniä. Haluan tehdä töitä parhaiden kanssa!
  • Klubin viestintä: Voin palvella johtamalla ja edistämällä tehokasta viestintää klubin sisällä ja siitä ulospäin. Kehitän ja harjoitan taitojani.
  • Tiimin rakentaminen: Voin johtaa ja edistää tehokkaissa ja motivoituneissaryhmissä tehtävää klubini sisäistä yhteistyötä ja siten varmistaa palvelutavoitteidemme saavuttamisen. Otan käyttöön rotaryklubien ja rotarien koko voiman!!
  • Säätiö II: Kohdennettu palvelu: Voin johtaa ja edistää klubini osallistumista ainutlaatuisiin, merkittäviin ja oikein kohdennettuihin palvelumahdollisuuksiin, kun opin käyttämään omaa Säätiötämme. Ymmärrän Rotaryohjelmien avainkäsitteet !
Jakso III:
  • Strateginen suunnittelu: Voin vahvistaa klubiani markkinoimalla ja johtamalla oivaltavalla suunnittelulla ja analyysillä. Katsoessani Rotaryklubiani nyt, kuinka voin tehdä parannuksia, jotka vaikuttavat?
  • Säätiö III: Kansainvälinen palvelu: Kun rotarymatkani jatkuu, saan yhteyksiä eri puolille maailmaa ja voin olla mukana auttamassa tarvitsevia, ratkaisemassa ongelmia ja rakentamassa rauhaa.
  • Julkisuuskuva & suhdetoiminta: Kun rotary matkani jatkuu, tunnistan mahdollisuuksia parantaa klubin! ja Rotaryn julkisuuskuvaa ja toimin siten yhteisöni ja koko maailman hyödyksi.
  • Rakennamme vahvemman klubin: Uusi (ja vanha) näkemys klubisi avaintoiminnoista.
  • Muutamme maailmaa: Kun rotarymatkani jatkuu, arvioin sitä, miten RLI on vaikuttanut omaan kasvuuni, ja autan myös tulevia valmennettavla heidän rotarymatkallaan.

Tervetuloa mukaan!