Valtakunnallinen sinileväseuranta

Rotary International - Southwest Finland and Åland Islands - District 1410

EHDOTUS ITÄMERIACTIONIKSI KESÄ 2020

TARKOITETTU KAIKILLE KLUBEILLE ALUEELLA Rauma-Uusikaupunki-Turku-Parainen-Raasepori

Piiri 1410 on mukana Rotarien Itämeren Suojeluprojektissa, johon haetaan valtakunnallista ja Global Grant tukea. Tavoitteena on luoda yhteistyöta ja selkeitä Itämeren tilan parannuskohteita Rotary-yhteisön vetämänä/osallistumisena koko Itämeren alueella. Projekti toimii ns. Pilottina jopa Rotarien uudelle Maailmanprojektille.

Mitä voisimme heti tehdä alkaneen vuoden kesänä ?

Yhteistyökumppanimme SYKE ( Suomen Ympäristökeskus) antoi meille selkeän mahdollisuuden auttaa. Heiltä puuttuu säännöllisiä sinilevähavaintopisteitä koko Selkämeri-Saaristo-Pohjoinen Itämeri ja Ahvenanmaa-alueella.

Piiri 1410 haastaa joka klubin , josta muutama henkilö olisi mukana tässä  keruutyössä, joka toimii toukokuusta syyskuun loppuun, visuaalisesti 1 kerran viikossa ( tiistai-keskiviikko). Tämä voitaisiin tehdä Rotarien mökkirannasta, omasta yleisestä rannasta , tai jopa veneestä, mutta samaista pisteestä säännöllisesti JOKA VIIKKO.

Tuleehan klubisi ja sinäkin mukaan Piiri1410 Itämeriprojektiin. Ilmoita klubisi ja itsesi mukaan. Kerro havaintipaikka ja aloitetaan yhdessä havaintojen keruu kaudelle 2020. Helppoa ja hyvää ja Tärkeää Itämerityötä.  Meidän kaikkien hyväksi ja viihtyvyyden parantamiseksi.

Ilmota klubisi ja mahdollinen havaintokohta allekirjoittaneille. Tähän kelpaa kuka vaan klubistasi, joka asuu tai mökki on sopivilla paikoilla.

Itämeriterveisin

Mikko Lindeman               Matti Hakoila                                Rainer Huopalahti

tuohimäki@gmail.com    matti.hakoila@diversey.com       raihuo@utu.fi

KOULUTUSAINEISTOT

Kiitos niille henkilöille, jotka osallistuivat Itämerikoulutukseen ja -projektiin. On hienoa että olemme runsaslukuisuutena muka tässä tärkeässä työssä.
Ohessa koulutusmateriaalit käyttöösi klubin ja alueesi tarpeisiin.

Käytä näitä klubisi keskusteluissa.

Muistathan ilmoittaa klubisi mukaan ohjelmaan ja myös klubisi havainnoitsijapisteet. Kaavakkeen voit lähettää allekirjoittaneelle huhtikuun aikana, mielellään ennen 20.4.2020. Kerään kaikki D1410 havaintopisteet yhteen listään SYKElle.
Kiitos etukäteen !

KIITOS KUN KLUBISI ja SINÄ  TULET MUKAAN !

Bifogas anmälningsblankett samt inbjudan till Östersjöambassadör_utbildning_Syke_Rotary_final i Åbo den 18. 3. 2020 kl 15-19. TACK på förhand.

Klubit mukana / klubbar med :
Turku Åbo
Turku Aboa Nova
Turku Samppalinna
Nagu
Raisio
Raisio Jokilaakso
Perniö
Mynämäki
Pori
Meri-Pori

Mukaan mahtuisi vielä vaikka Pargas, Uusikaupunki, Sauvo , Salo, Naantali.
Hoppas vi får med även: Pargas, Nystad, Sauvo, Salo, Nådendal.

Aineistoja: