Miten klubisi voi auttaa?

Rotary International - South-West Finland and Åland Islands - District 1410

Miten klubisi voi auttaa?

Oletteko klubissa miettineet, miten voisitte auttaa omaa aluettanne tai osallistua maailmalla tapahtuviin avustustoimiin? Rotary on tunnettu LOCAL ja GLOBAL -hankkeistaan eli toimitaan joko omalla alueella tai kansainvälisesti tai molemmissa, mikäli tekijöitä riittää.

Mikäli haluatte toteuttaa paikallisen hankkeen, kannattaa ensin miettiä, mitä tarpeita ja millä osa-alueilla voitte auttaa. Sen jälkeen kartoittaa, onko kyseessä kertaluonteinen vai kenties useamman vuoden tapahtuva toiminta. Tarvitaanko hankkeeseen piiriapurahaa (haku toukokuun loppuun mennessä – koskee seuraavaa rotaryvuotta) vai tehdäänkö apu paikallisesti omien jäsenten osallistumisen kautta? Onko kenties kannattavaa järjestää tapahtuma, jossa sekä klubi saa huomiota ja rahaa. Ja raha taas lahjoitetaan eteenpäin tiettyyn hankkeeseen. Tapoja on monia ja yksi mistä meidät rotarit tunnetaan on nimenomaan toisten auttamisesta! Esimerkkejä erilaisista hankkeista löytyy mm. täältä

Entä jos haluaa osallistua maailmalla tapahtuviin hankkeisiin, mm. Australiassa on järkyttävät vahingot tulipalojen takia. Miten osallistua, mistä saada luotettavaa tietoa? Tähän on helppo vastaus eli mene Rotary.orgin Disaster response -sivuille (https://www.rotary.org/en/our-causes/disaster-response). Kun rullaat alaspäin, kohdassa Want to help communities recover?  on lueteltu maailmalla eri tapahtumia, jossa Rotaryklubit ovat aktiivisesti mukana. Tässä on yksi tapa auttaa lahjoittamalla rahaa.

Jotkut jäsenistä saattavat tuntea eri kohteita maailmalla, joissa voisi auttaa ja silloin global grant on hyvä vaihtoehto. Grantseista löytyy lisätietoa täältä https://www.rotary.org/en/our-programs/grants, joten ota mukaan klubisi ja piirin rotarysäätiöasiamiehet ja yhdessä viekää tätä asiaa eteenpäin.

print