Shelterbox-kampanja vielä loppukaudesta

Rotary International - Southwest Finland and Åland Islands - District 1410

Shelterbox-kampanja vielä loppukaudesta

Hyvät Rotarit

vaikka koronavirushaaste näyttää hieman tasaantuneen Suomessa, se on edelleen merkittävä uhka mm. kotinsa katastrofissa menettäneille ja uhan alta pakeneville. eli ShelterBox avun kohderyhmille.

Oheiset liitteet esittävät jo toteutuksessa olevia toimia, niitä jo käytetään alueilla joilla on muutakin avustustyötä (Burkina Faso, Tshad-järven ympäristövaltiot, Somalimaa, Etiopia, Syyria/Irak).

Rotary International ja Shelterbox ovat neuvotteluissa päätyneet näkemykseen, että rotareilla on mahdollisuus ShelterBoxin kautta osallistua koronaviruksen tuhovaikutusten pienentämiseen.  Tästä on juuri ennen vappua välitetty pääsihteeri John Hewkon lausuma:“The partnership between Rotary and ShelterBox provides a place of refuge for vulnerable people to stay as healthy as possible.

Covid-19 is a Global Humanitarian Emergency in its own right, but it will also compound and exacerbate pre-existing crises.  When it comes to fighting a pandemic, the most vulnerable need our protection – or everyone is at risk. As Emergency shelter experts, ShelterBox has a vitally important part to play in the global response to Covid-19.”

Olemme jo hieman aiemmin pohjoismaisena yhteistyönä aloittaneet valmistelun lahjoitusvetoomuksen lanseeraamiseksi.  Ruotsi taitaa olla pisimmällä valmistelussa.  Myös Zonen RI directorit (nykyinen ja tuleva) ovat lupautuneet tukilausumaan asiassa.

Ajatus on, että tämä osallistumiskampanja olisi esillä vain päättymässä olevan Rotaryvuoden loppuun (tai juhannukseen…), ja sen jälkeen melko nopeasti raportoisimme keräystuloksen.

Sen lisäksi, että ShelterBox -avustusmateriaaliksi on lisätty mm. saippuaa, on ensimmäinen nimenomaan koronavirusvaaran vuoksi tehtävä avustusprojekti käynnistynyt vajaalle 2.000 perheelle Filippiineillä, jossa tulivuoren purkausvaaran vuoksi on alkuun evakuoiduista noin 150.000 perheistä vielä vajaat 40.000 ahtaissa oloissa joko sukulaisten luona tai evakuointikeskuksissa.  Filippiineillä COVID-19 on levinnyt merkittävästi.

Nigerian pakolaiset ovat ehkä seuraavaksi vaarassa, väkirikkaana maata ja pakolaisten keskuksia on vaikea eristää.

Välitän mielelläni toiveidenne mukaan täydentävää tietoa. Toivon piireiltänne ja piirienne klubeilta laajaa osallistumista, vaikka pienelläkin panoksella. Uskon ShelterBox -avun menevän oikein ja tehokkaasti katastrofiapua kaikkein heikoimmassa asemassa oleville tarvitseville.

Kuitenkin kevätterveisin

tapio